Ontvang EUR 1000,- korting met het STAP-budget!


Alles over STAP

EERST VOLGENDE STARTMOMENT


Startdatum en lesrooster

Les

Locatie

Lestijden

Startmoment


Startweek Feb. 2023 = week 06 (vanaf ma 06-02-2023)Startweek Aug. 2023 = week 35 (vanaf 28-08-2023)


INTRODUCTIE


Tijdens de Opleiding Corporate Film ga je aan de slag met het opzetten en produceren van een film die je in opdracht maakt. Tijdens deze uitgebreide praktijkgerichte opleiding doorloop je binnen een jaar alle stappen van het productieproces, opgedeeld in vier modules: Pre-Productie, Scenario Schrijven, Productie en Post-Productie. Samen met je medestudenten word je bij alle stappen begeleid door professionals uit het filmvak.

Zo’n ‘opdrachtfilm’ maken vergt veel tijd, discipline en energie. Als filmmaker moet je van alle aspecten van het filmvak wat weten en je verdiepen in je opdrachtgever. Je bent inspirator, motor en bewaker van de inhoud voor iedereen die betrokken is bij je project. De Amsterdam Film School gelooft erin dat je dit het beste kan leren door zelf van het begin tot het eind je eigen productie te maken. 

De opbouw van de Opleiding Corporate Film is als volgt: Je start in de Module PreProductie met het uitwerken van je plan van aanpak voor je gewenste doel van je professionele Corporate video. Hierna ga je verder met de acquisitie en marktonderzoek en duiken we in de film-technische kant van het verhaal. We gaan werken met professionele camera’s, licht- en geluidsapparatuur. Niet alleen leren we de terminologie en de technische onderdelen van filmen, maar we gaan ook de eerste stap zetten in het ontdekken welke stijlen van filmmaken bij de opdracht passen.

Nadat je deze fase hebt afgerond, leer je in de Module Scenario Schrijven een storyboard maken en je eigen cinematografische visie ontwikkelen. Na het gereed maken van je scenario en storyboard ga je door naar de productie, waar de uitvoering centraal staat. Daarnaast duik je ook in de montage-software van Adobe Premiere. In de laatste module Post-Productie komt alles bij elkaar, wordt je film afgewerkt en opgeleverd. De laatste puntjes worden op de ‘i’ gezet met de beeld- en geluidsbewerking en je wordt getraind om je verhaal over te brengen tijdens je pitch.

Je sluit de opleiding af met je eigen opdrachtfilm.

Indien je niet zeker weet of filmmaken iets voor jou is, bieden wij ook een 10-weekse vooropleiding aan, waar je kennis maakt met de belangrijkste aspecten van het filmvak. Heb je weinig tot geen ervaring en wil je bij de basis beginnen? Dan is de vooropleiding de perfecte manier om de eerste stap te zetten!

OVER HET PROGRAMMA


Jezelf ontwikkelen tot corporate filmmaker. Je eindigt de opleiding met het regisseren en produceren van je eigen korte opdrachtfilm.

Na deze opleiding heb je inzicht in wat het vak vereist en kun je aan de slag met het maken van bedrijfsfilms.

Totale duur opleiding1 jaar
Totaal aantal lesuren per week6 lesuren
Zelfstudie4 tot 8 studie-uren per week
Lestijden dagopleiding09:00 - 16:00 uur (m.u.v. zaterdag 09:30 - 16:30 uur)
Lestijden avondopleiding15:00 - 21:30 uur
Maximum aantal deelnemers15 studenten
ZomervakantieJuli en augustus
FeestdagenAmsterdam Film School is gesloten tijdens nationaal erkende feestdagen
Particulier onderwijsGeen studiefinanciering mogelijk, wel mogelijkheid tot aanvragen krediet via:
NiveauVoor beginnende filmmakers
Vereiste hardware/softwareNotebook met Adobe Creative Cloud software (laatste te verkrijgen met studentenkorting)
CertificaatBij succesvolle afronding opleiding

OVER DE MODULES


Pre-Productie 8 weken

Scenario Schrijven 8 weken

Productie 8 weken

Post-Productie 8 weken

De modules zijn opgedeeld in een ochtend- en middag programma.

De ochtenden zijn gericht op het vergaren van kennis over de vele (technische) mogelijkheden voor een professionele corporate video. We behandelen onderwerpen zoals acquisitie en marktonderzoek. We gaan het product en/of dienst van de klant analyseren en uitgebreid de doelgroepen onderzoeken. Voor wie is de film bedoeld en wie wil de klant bereiken?

Communicatie tussen de klant en de producer staat centraal en er wordt een plan van aanpak opgezet met het gewenste doel van de video en wat daarvoor nodig is. Ook wordt de financiële armslag productie- versus de visuele mogelijkheden bekeken, zoals bijvoorbeeld VR(Virtual Reality), VP(Virtual Production), animatie, gimbals en drones. Last but not least eindigen we de module met de budgettering voor de productie.

De middagen gaan we vooral praktisch aan de slag, want wij denken dat praktijk de beste leermeester is. We focussen ons op de basistechnieken van camera, licht en geluid.

De module Scenario Schrijven staat in het teken van het ontwikkelen van het verhaal. We gaan onderwerpen behandelen zoals interviewtechnieken, on- and offscreen interviews en een eerste opzet van het scenario en het storyboard. Ook leer je de technische hulpmiddelen om jouw verhaal beeldend te kunnen vertellen. De middagen duiken we nog dieper in de techniek en gaan we ook met de drone en gimbal aan de slag.

Daarnaast gebruik je het scenario dat je hebt geschreven als basis voor het ontwikkelen van je eigen cinematografische visie; je bepaalt de cameravoering, soundscapes (geluidssfeer) licht- en stijlkeuze. De focus ligt in deze fase op het leren van de technische basisvaardigheden om zelf een eigen visie en kleur aan je film te geven. Ook decoupage komt in deze fase aan bod.

In deze module Productie staat de uitvoering centraal. Er wordt een planning gemaakt voor de draaidagen en er wordt gedoken in de onmisbare logistieke kant van de film. Welke locaties worden er gebruikt? Welke apparatuur is er nodig? Moeten wij toestemming (quit claims) vragen van mensen? Tijdens de opnames richt je je volledig op de regie en ben je verantwoordelijk voor verkrijgen van al de opnames die je voor je eindproduct nodig hebt.

Hiernaast leer je de techniek om te werken met de software van Adobe Premiere, After Effects en Audition.

In deze module wordt de bedrijfs- of opdrachtfilm afgewerkt en opgeleverd. Dit betekent dat er gewerkt gaat worden aan de beeld- en geluidsbewerking, eventuele voice-overs die moeten worden opgenomen en het selecteren en/of laten maken van de juiste passende muziek. Er wordt een moment gekozen voor het presenteren van een eerste versie van de film waar de klant nog eventuele op en aanmerkingen kan geven en er een beslissing kan worden genomen om, als dat nodig is, bepaalde aspecten van de film aan te passen.

Dit is de PostProductie fase met onderwerpen zoals beeldmontage; basistechnieken Adobe Premiere/After effects/Audition, geluidsnabewerking, distributie en oplevering eindproduct in de vereiste formats.

KOSTEN


Bij de Amsterdam Film School betaal je via automatisch incasso. Je kunt de onderwijssom in maandelijkse termijnen betalen. Indien je de opleiding volledig vooruit betaalt, ontvang je een betalingskorting van 3% over je volledige onderwijssom.

Na inschrijving sturen we je de factuur een maand vóór de startmaand van jouw opleiding.

PRIJS PER MAAND OBV 10 TERMIJNENTOTAALPRIJS OPLEIDING
ONDERWIJSTARIEFEUR 590EUR 5900

Amsterdam Film School is een particuliere school en er is geen studiefinanciering mogelijk. Als omschreven bij ‘Prijs van de Opleiding’ kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij de Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

LOCATIE


Amsterdam

Paasheuvelweg 5, 1105 BE Amsterdam, Nederland

Eindhoven

De Lismortel 23, 5612 AR, Eindhoven

VERVOLG


Na de opleiding Corporate Film kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld onze uitgebreide Opleiding Montage te volgen.

ONS VOLLEDIGE CURRICULUM


De Opleiding Corporate Film maakt onderdeel uit van ons uitgebreide curriculum. Hieronder kun je de samenstelling van ons curriculum vinden alsook onze andere opleidingen.

Pre-Productie

Meer info

Scenario Schrijven

Meer info

Productie

Meer info

Post-Productie

Meer info

Corporate Film

Meer info

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Productie

Meer info

Montage

Meer info

Regisseur

Meer info

Concept-ontwikkeling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Productie

Meer info

Montage

Meer info

Documentairemaker

Meer info

Vooropleiding

Meer info

Auditie

Meer info

Acteur

Meer info

Basis van Monteren

Meer info

Dramatisch Monteren

Meer info

VFX en Color Grading

Meer info

Post-Productie

Meer info

Editor

Meer info