BASIS VAN MONTEREN


De module Basis van monteren is de start van onze uitgebreide Editing opleiding. In de eerste module van de opleiding leer je alles over de basis monteren. Hoe werkt de software, welke workflow pas je toe bij montage en wat is een ideale montage-set? Hoe verloopt de samenwerking met de regisseur tijdens de montage? Al deze belangrijke vragen worden beantwoord in de eerste fase van de opleiding.

DOEL


Centraal tijdens deze module staat de kennis van het programma Adobe Premiere Pro CC. Je leert met de juiste tools werken en je verdiept je in het dramatische aspect van beeldmontage. Je eindigt de module met de oplevering van je eerste project.

ADOBE PREMIERE PRO CC


Je begint de module met het verkennen van het programma Adobe Premiere Pro CC waar je deze opleiding mee gaat werken. Je leert hier goed mee om te gaan zodat je snel verder kunt met het vervolg van de opleiding. We starten met de bouwstenen van montage en na het vinden van de optimale workflow verdiepen we ons in de finesse van het vak.

SYNCEN EN LOGGEN


De volgende stap is het syncen en loggen m.b.v. een continuïteitsrapport. Nadat je Adobe Premiere Pro CC van A tot Z beheerst is het syncen van je beeldmateriaal een lastige maar ook belangrijke taak. Dit houdt in dat je het beeldmateriaal sync legt met je audio aangezien audio vaak los opgenomen wordt van het beeldmateriaal. Het continuïteitsrapport dat de regie assistent heeft bijgehouden is, naast het scenario, voor een editor niet te missen informatie. Hier staan alle opmerkingen in van de verschillende shots die gemaakt zijn. Tevens staan hier ook de juiste takes in die bruikbaar zijn voor je montage.

SNIJDEN EN PLAKKEN


Na het behandelen van syncen en loggen is het tijd voor de basistechniek van knippen en plakken van je beeldmateriaal. In de eerste fase van de opleiding heb je de techniek al geleerd en kunnen we ons nu focussen. Denk hierbij vooral aan het dramatische aspect van het knippen en plakken van je beeldmateriaal. Waar maak je de juiste “cuts” en waarom? Hoe leg je verschillende lagen over elkaar en laat je deze op de juiste manier overvloeien? Na deze fase ben je in staat om snel en zonder enige moeite de mooiste cuts te maken.

BEELDEFFECTEN


Vervolgens gaan we in op beeldeffecten. Je leert beeld-overgangen en herkadering toe te passen. Uiteraard is het ook interessant om te onderzoeken wat je allemaal kunt met de verschillende beeld-effecten. Adobe Premiere Pro CC heeft hierin ongekende mogelijkheden waar je samen met onze professional doorheen gaat en deze uiteindelijk zelf toepast op je eigen project. Bovendien kun je aan het eind van deze module ook aftiteling en titels opmaken en invoegen. Want titels voor je film zijn belangrijk en geven je film een eigen identiteit. Kies je eigen stijl om zo jouw film uniek te maken doormiddel van titels.


AUDIO NABEWERKING

Het volgende onderdeel is audio nabewerking. Je leert volume, filters en overgangen toe te passen. Audio kan je film maken of breken en wij leren je hoe je de beste nabewerking voor jouw korte film kunt verkrijgen.

Aanmelden & Startdata


Startdatum en lesrooster

Les

Locatie

Lestijden

StartmomentPRIJS

EUR 1450,-


DUUR

8 weken


LESTIJD

Overdag: 10:00 – 16:30
Avond:
19:00 – 22:00


Hoofdopleiding Montage

Meer cursussen

Introductiegesprek inplannen

GOED OM TE WETEN

De Cursus Basis van Montage is de eerste Module van de Opleiding Montage. Indien je jouw vaardigheden graag verder wilt uitwerken kun je je na afloop van deze cursus ook aanmelden voor onze gehele Opleiding Montage. Je stroomt dan in bij de opvolgende Module Dramatisch Monteren.

Amsterdam

Locatie


Amsterdam Film School
Paasheuvelweg 5
1105 BE Amsterdam
Nederland

Contact

Eindhoven

Locatie


Amsterdam Film School
De Lismortel 23
5612 AR Eindhoven
Nederland

Contact