CURSUS DOCUMENTAIRE BOOTCAMP DOOR JOHN APPEL


Tijdens deze vierdaagse interactieve “Cursus Documentaire Bootcamp” gegeven door John Appel krijg je van hem alle tools om je film naar een hoger niveau te helpen.

Of je nu een eerste idee hebt voor je documentaire of al in de montage zit, John geeft je oefeningen en opdrachten mee naar huis om je een stap verder te laten zetten in het realiseren van je documentaire. Na deze 4 intensieve dagen heb je een belangrijke doorbraak gemaakt met je eigen plan.

In de eerste fase van de cursus kijkt John samen met jou naar waar je staat en hoe hij je tijdens deze lessen verder kan helpen. Elke deelnemer krijgt gerichte aanwijzingen en zeer praktische begeleiding obv jouw filmidee. Maar ook als je met veel beeldmateriaal van jouw documentaire zit, of net klaar bent met draaien en je wilt nu eens echt weten hoe naar een goede versie kunt komen is deze cursus uitermate geschikt.

Tevens is interviewen en de daarbij horende technieken een belangrijk onderdeel tijdens deze cursus. John nodigt een geschikte gast voor je uit om hem/haar te interviewen en coacht je om de fijne technieken en mogelijkheden binnen het interviewen te onderzoeken en te doorgronden.

In vijf weken tijd en vier zondagen gaat John samen met je kijken hoe je jouw verhaal kunt versterken en zoekt hij per deelnemer passend materiaal zodat je na deze cursus verder kunt met jouw documentaire. Je weet na deze cursus waar het voor jou als maker over moet gaan, of je nu een eerste idee hebt, je jouw synopsis strak moet krijgen, net gedraaid hebt of al in de montage zit. John helpt je verder!

Let op! De cursus duurt in totaal vijf weken waarvan je vier zondagen les hebt.

Het minimum vereiste voor deze cursus is een concreet idee voor een documentaire film.


JOHN APPEL


John Appel studeerde af aan de filmacademie met de documentaire Radio Daniëlle. Deze werd bekroond als Beste Studentenfilm. In 1993 maakte hij vervolgens zijn eerste bioscoopdocumentaire Johnny Meijer, o.a. genomineerd voor een Gouden Kalf. Daarentegen drong hij bij het grote publiek door met zijn film over André Hazes, Zij gelooft in mij, winnaar van het IDFA 1999 en meest succesvolle bioscoopfilm van de laatste 60 jaar.

In 2003 maakte hij de film ‘The last victory’, over de beroemde paardenrace van Siena, de Palio. Deze film won twee Gouden Kalveren en werd veelvuldig internationaal bekroond en genomineerd als Best European Documentary 2004.

In 2009 maakte hij de persoonlijke film ‘The Player’, over de goklust van zijn vader. Naast een aantal internationale prijzen werd de film ook genomineerd als Beste Internationale Documentaire op het IDFA 2009. Zijn film ‘Wrong time, wrong place’ (2012), de internationaal bekroonde openingsfilm van IDFA 2012, onderzoekt de rol van toeval en noodlot in het Noorse drama rond Anders Breivik. In 2018 ging zijn laatste film “Sprekend Nederland” in premiere, de tijdgeest gevangen in allerlei toespraken. 

John heeft zeer veel ervaring als mentor van (beginnende) filmmakers.

“Ik help te ontdekken hoe je op een andere manier naar je film kunt kijken, wat het ‘drama’ is, wat iemand een geschikte hoofdpersoon maakt. Ik geloof in de kracht van de beperking onder het motto: less is more.”

Aanmelden & StartdataContact opnemen

DATA

nog geen datum gepland


DUUR

5 weken

4 zondagen les

LESTIJDEN

10:30 – 16:00 uur


PRIJS

EUR 749,-

(gespreid betalen mogelijk)


Meer cursussen

Naar masterclasses

Locatie


Amsterdam Film School
Panamalaan 5G
1019 AS Amsterdam
Nederland

Contact