FILMEN MET JE SMARTPHONE


Smartphones hebben tegenwoordig erg goede camera’s en deze worden alleen maar beter. Veel social media-content is en wordt geschoten met gewone mobieltjes. Ook voor journalisten/ programmamakers en communicatiespecialisten is het een uitkomst. Zelf het beeld maken tijdens het interview, extra opnames of een korte bedrijfsfilm. Ben jij gefascineerd hoe mensen mooie films maken door alleen hun mobiel te gebruiken? Zet dan je eerste stap in de richting van mobiel-filmen met deze korte opleiding Filmen Met Je Smartphone!

Tijdens deze opleiding maak je kennis met aspecten van het maken van films en leer je de basistechnieken hiervan. Na deze opleiding kan jij ook met jouw mobiel de mooiste video’s maken voor jezelf of commerciële doeleinden. De opleiding filmen met je telefoon is een oriënterende opleiding voor iedereen die gefascineerd is door film en graag zelf aan de slag wil, maar niet goed weet waar hij of zij moet beginnen.

STORYTELLING


In deze eerste fase van de opleiding leer je meer te zien en vooral anders te gaan kijken. Wat wil jij vertellen? Wat vind jij belangrijk? Hoe maak je een verhaal? Je werkt aan het opbouwen en verbeteren van je techniek, waarbij ook de inhoud en compositie van jouw video’s ruimschoots aan bod komt. 

CAMERA-VOERING


Filmen is keuzes maken, dus dat leren we je. Wat schiet je en wat niet? Welk perspectief kies je? Welke tools heb je tot je beschikking op je mobiel? Hoe stel je deze in? Hoe maak je een mooie compositie? Werk je met natuurlijk of met kunstmatig licht? Je gaat in deze periode een start maken aan je cinematografische visie.

SHOOTEN


Nadat je de basistechnieken van de camera van je mobiel onder de knie hebt en je je verhaal hebt uitgewerkt, is het tijd om de theorie toe te gaan passen in de praktijk. Je gaat vooral zelf aan de slag en gaat werken met verschillende opdrachten in onze studio’s. Je gaat bijvoorbeeld een intro maken voor je kanaal, materiaal proberen te recreëren en werken met lichtinvallen. Het is mogelijk om in groepjes te werken, maar dit kan uiteraard ook zelfstandig.

NABEWERKEN


Ook de nabewerking wordt meegenomen in het proces. Met digitale bewerking leer je films te bewerken zodat je een eindresultaat kunt bereiken waar je trots kunt zijn.

De opleiding wordt afgesloten met een korte film met  jouw verhaal.


GOED OM TE WETEN


Bij aanvang van de studie heb je een mobiele telefoon nodig.

Er is de mogelijkheid om gebruik te maken van onze workstations (incl. Adobe programma’s) tijdens en naast de lesuren.

Indien je ook thuis aan de slag wilt met nabewerken, kun je een studentenkorting ontvangen met jouw opgegeven schoolmail.

Aanmelden & Startdata


Startdatum en lesrooster

Les

Locatie

Lestijden

Startmoment


Startweek Feb. 2023 = week 06 (vanaf ma 06-02-2023)PRIJS:

EUR 670,-

(gespreid betalen mogelijk)


DUUR:

10 weken

10 woensdagen: 19:00 tot 22:00 uur

OF

5 weken

5 zaterdagen: 09:30 tot 16:30 uurMeer informatie aanvragen

Introductiegesprek inplannen

Amsterdam

Locatie


Amsterdam Film School
Paasheuvelweg 5
1105 BE Amsterdam
Nederland

Contact

Eindhoven

Locatie


Amsterdam Film School
De Lismortel 23
5612 AR Eindhoven
Nederland

Contact