INTRODUCTION


Do you want to discover directing in just one week? Start with our international film week, which is packed with directing workshops.

It’s the solution for those from abroad who only want to stay in Amsterdam for the maximum of a week, those who can’t get a visa or just the ones that don’t want to follow a course for the minimum of 2 months.

We’ve made an extensive program of film workshops, where you’ll get to know different aspects of filmmaking.

We’ll end the week with a screening of your film. You may invite friends and family and you’ll receive a certificate afterwards.

Het doel van de Summer School is om een week lang het filmvak te proeven en een eigen film te maken samen met je medestudenten. Of je nu van camera, acteren, regisseren of monteren houdt, alles komt aan bod! Daarnaast ben je een week lang elke dag op pad in Amsterdam en zijn er
’s avonds verschillende activiteiten samen met de groep.

Voor elke filmliefhebber van 15 tot en met 21 jaar.

Je hebt een week lang van maandag tot en met vrijdag elke dag les van 10:00 tot 15:00 uur. Tussen 15:00 tot 18:00 uur ben je vrij en kun je gebruik maken van de camera’s en lokalen van Amsterdam Film School, van de zon genieten op het dakterras of lekker Amsterdam in!

Het avondprogramma start weer 18:00 uur en duurt tot 22:00 uur (eindtijd kan soms variëren vanwege bijvoorbeeld een bioscoopbezoek).

PROGRAM & START DATES


Op de eerste dag van onze Summer School begin je met een kennismaking met de groep en de docent. Na de introductie ga je gelijk aan de slag met de Blackmagic Pocket Cinema Camera’s en de Canon XF100. Je leert alle mogelijkheden van de camera kennen en je draait je eerste shots. We behandelen welke shots je allemaal kunt maken en daarnaast ook wat het doel is van zo’n shot. Door het zelf gelijk te doen leer je hoe je kunt filmen op deze eerste dag.

Nu je kennis hebt gemaakt met de groep en de camera’s maken we duo’s en schrijf je een plan voor een kort interview. Je interviewt je medestudent en maakt gebruik van de camera’s en de verschillende shots waar je alles over hebt geleerd tijdens het eerste gedeelte van de dag.

Nadat alle interviews zijn opgenomen ben je vrij om te doen waar je zin in hebt. In de avond kom je weer terug op Amsterdam Film School want dan kijken we de eerste interviews van elkaar terug en sluiten we de dag af met een hapje en een drankje op het dakterras met uitzicht over Amsterdam!

Zonder acteurs en actrices is het heel lastig om een film te maken en daarom leer je op de tweede dag alles over acteren zodat je misschien straks wel in één van de films kunt spelen. Met verschillende speloefeningen en handige feitjes en tips maak je kennis met het vak acteren. Wat houdt het eigenlijk precies in? En is het moeilijk? Maar vooral, het is erg leuk!

Nadat je in de ochtend alles hebt geleerd over acteren ga je je kennis gebruiken in een scène. Mocht je het minder leuk vinden om te acteren niet getreurd. De scènes moeten natuurlijk ook geregisseerd en gefilmd worden en daar is wellicht voor jou een belangrijk rol weggelegd.

Als elke scène erop staat en het beeldmateriaal alvast op de computers is ingeladen ben je in de avond eerst even lekker vrij maar om 19:00 uur gaan we met z’n allen naar het Eye Film Museum. Het Eye Film Museum ligt aan de overkant van station Amsterdam Centraal en is een van de meest filmische plekken van Amsterdam. Na een rondleiding door het museum sluit je de dag af met een bioscoopbezoek in het Eye!

Tijdens de derde dag ga je een reportage maken van Amsterdam in het Vondelpark. In de ochtend begin je op school met het schrijven van een plan. Wat ga je filmen? Wie ga je filmen en waarom? Welke shots heb je nodig? Ga je alles op een statief draaien of uit de hand? Als je je plan af hebt lunch je eerst op school waarna je in duo’s de stad in gaat. In het Vondelpark heb je de hele middag om jouw eigen reportage te maken en zoveel mogelijk beelden te schieten. Als je klaar bent kom je terug naar Amsterdam Film School en zorg je ervoor dat al jouw beelden veilig op de computer staan.

Aangezien deze dag in het teken staat van Amsterdam sluit je de dag af met een mooie boottocht door de grachten van Amsterdam en mocht je tijdens deze boottocht een camera van school mee willen nemen om nog wat extra beelden te draaien voor je reportage is dat natuurlijk geen enkel probleem!

Tijdens de eerste drie dagen ben je vooral heel veel bezig geweest met het filmen van verschillende situaties. Je hebt een interview afgenomen, een scène gefilmd en je reportage van Amsterdam gedraaid. Nu is het tijd om eens te kijken hoe al deze beelden er eigenlijk uit zien. Wat kun je er allemaal mee en hoe werkt montage nu eigenlijk? Heb je alle momenten wel lang genoeg opgenomen en had je misschien iets meer moeten filmen of zijn de shots te lang? Tijdens deze vierde dag leer je alles over monteren en maak je een eerste edit!

Van 15:00 tot 18:00 uur ben je vrij om door te gaan met de montage of je even op te frissen voor de “Bonte Avond”, want vanaf 19:00 uur staan de drankjes klaar en de muziek aan!

Het thema van De Bonte Avond is natuurlijk: “Je favoriete film”!

De vijfde en tevens laatste dag kies je samen met de groep welk onderdeel je het leukste vond en waar je nog meer van zou willen leren. Zo kun je in de ochtend nog een scène opnemen, of doorgaan met monteren of nog Amsterdam ingaan om te filmen. Maar na de lunchpauze rond je het af en maak je samen met je medestudenten je eindfilm voor de certificaat uitreiking om 15:00 uur.

Tijdens de certificaat uitreiking en screening van de eindfilms zijn familie en vrienden van harte welkom om te komen kijken naar je eindresultaat!

COSTS


Het programma van Amsterdam Film Summer School is inclusief:

Vijf (5) dagen les en coaching van enthousiaste docenten uit het filmvak

Beschikking over professionele apparatuur, van camera tot montage

Een boottocht door de Amsterdamse grachten

Gezamenlijke excursies naar de bioscoop en het Eye Filmmuseum

Vijf (5) dagen lunch en een bonte avond

Een hapje en drankje op het dakterras van Amsterdam Film School met uitzicht over de stad

Een certificaat uitreiking en feestelijke afsluiting met familie en vrienden

Wil je het maximale halen uit de Summer School en ook in Amsterdam overnachten voor het ultieme vakantiegevoel? We bieden de mogelijkheid om samen met je medestudenten te overnachten in het StayOk Hotel. Dit voormalig schoolgebouw ligt om de hoek bij Amsterdam Film School in de bruisende wijk Zeeburg in Amsterdam Oost. Hier kun je tijdens de vrije uren een drankje drinken, fietsen huren of naar de bioscoop gaan met medestudenten.

Het zomerprogramma wordt vooraf in rekening gebracht. Hieronder vind je de prijzen van de Summer School.

Voor het verwerken van je inschrijving hanteert Amsterdam Film School een
éénmalige administratieve vergoeding van EUR 15.

ONDERWIJSTARIEFPRIJS GEHELE PROGRAMMA
Summer SchoolEUR 595

Bij Amsterdam Film School kun je betalen per bankoverschrijving of per credit card. Na inschrijving dient de factuur uiterlijk 14 dagen vóór de start van het programma te worden overgemaakt. Na betaling van de factuur is je inschrijving definitief.

LOCATION


Panamalaan 5G, 1019 AS Amsterdam, Nederland

CONTINUE


We offer English Directing Fiction & Directing Documentary courses of 10 months.