INTRODUCTIECURSUS SOUND DESIGN (AUDIO VOOR FILM)


In deze introductiecursus maak je een start in de wereld van Sound Design. Gedurende deze cursus maak je kennis met alle geluidselementen die onderdeel uitmaken van een film of documentaire. Je leert films analyseren (spotten) op al deze elementen en je sluit de cursus af met een soundtrack voor een korte scene.

DOEL


Tijdens deze cursus leer je de basis van audio voor film. Je leert video fragmenten analyseren op geluid en leert alle geluidselementen van film. Ook maak je kennis met muziekleer en leer je werken in een moderne geluidsstudio. Alle taken van een sound designer komen aan bod in deze cursus. 

GELUID & MIDI


Je begint de cursus met het begrip geluid. Wat is geluid en op welke manier speelt geluid een belangrijke rol bij beeld? Hoe komt geluid tot stand en hoe gebruik je midi en welke taken heeft de Sound Designer bij een film of televisie productie?

SPOTTING


Vervolgens ga je aan de slag met het spotten (spotting) van geluidselementen in een film. Je leert films analyseren op geluidseffecten en muziek. Welke geluidseffecten kun je toepassen en wat is foley?

MUZIEKLEER & SCORING


Een film voorzien van geluid houdt ook in dat je je verdiept in welke sfeer de regisseur wil overbrengen met zijn film. Meestal is muziek de basis voor het overbrengen van sfeer. Je leert in deze fase alles over muziekleer en scoring en je leert muziek componeren voor film en televisie.

STUDIO & AKOESTIEK


In deze laatste fase van de cursus maak je kennis met de professionele geluidsstudio en hoe je als sound designer gebruikt kunt maken van alle faciliteiten. Ook behandelen we akoestiek en hoe je thuis je werkplek kunt optimaliseren om aan de slag te gaan met sound design. Je sluit de cursus af met het maken van een korte soundtrack voor een scene.

Aanmelden & Startdata


woensdag 18 november 2020 | 19:00 – 22:00


Inschrijven

PRIJS

EUR 1200,-

(gespreid betalen mogelijk)


DUUR

10 weken


DUUR:

10 weken

10 woensdagen: 19:00 tot 22:00 uur


Meer cursussen

Introductiegesprek inplannen

Locatie


Amsterdam Film School
Paasheuvelweg 5
1105 BE Amsterdam
Nederland

Contact