Masterclass Cinematografie (Commercials/speelfilms)


D.o.P. Daan Nieuwenhuijs gaat tijdens deze masterclass in op cinematografie voor commercials en speelfilms. Hij vertelt aan de hand van voorbeelden hoe je commercials en grote fictie scenes maakt die worden gedraaid met meer dan 5 cameras’s en vooral hoe je dit voorbereidt.

Hierbij gaat hij, naast zijn voorbereiding, in op de verschillende camera keuzes, technieken, samenwerking met diverse partijen, zoals regie, opdrachtgever en camera-operators. Daan laat je de verschillen tussen zijn fictie films en commercials zien en vertelt je alles over de werkwijze op deze twee verschillende sets.

Aanmelden & Data


Inschrijven voor deze masterclass

Kosten:

€37,50

Datum:

Nog geen datum gepland

Locatie:

Paasheuvelweg 5, 1105 BE Amsterdam

Voor elkaar gemaakt

Felix geniet volop van zijn vrijgezelle bestaan; hij is heel gelukkig met een leven zonder vaste relatie en kinderen. Totdat een one night stand door een bizar incident eindigt in het ziekenhuis.

Daan is sterk in commercials (McDonalds, KLM, Hunkemoller, DE, Spa, BMW)

Meer Masterclasses

Inhoud

Hij analyseert en bespreekt samen met jou zijn gedraaide commercials, zoals bijv. die van McDonalds. Bekijk hier een voorbeeld en hier een making off. Dus ben je benieuwd naar de werkwijze van een D.o.P op tal van commercial en speelfilm sets? Wil je meer te weten komen over de verschillen en de overeenkomsten tussen fictie en commercials? Daar gaat Daan NIeuwenhuijs je in deze masterclass alles over vertellen.

Daan Nieuwenhuijs

In 2006 studeerde Daan Nieuwenhuijs af aan de Nederlandse Film Academie, sindsdien is hij fulltime aan het werk als Director of Photography (DOP). Daan is als DOP verantwoordelijk voor vele commercials (Seat, Adidas), speelfilms en videoclips. Hij werkte mee aan o.a. de films ‘Voor elkaar gemaakt’, ‘Pak van mijn hart’ en ‘Knetter’.

Koffie inbegrepen…

36

Masterclasses het hele jaar door

Ontvang meer informatie over het hele programma

Locatie


Amsterdam Film School
Paasheuvelweg 5
1105 BE Amsterdam
Nederland

Contact