Masterclass Drama Montage


Tijdens deze masterclass gaat Sándor het vooral hebben over het dramatische aspect van montage en leer je hoe je een eigen visie kunt creëren op je edit. Monteren is verhalen vertellen en biedt tal van mogelijkheden, maar welke keuze maak je en waarom? Sándor vertelt je hoe je meer spanningsbogen en ritme in je montage kunt verwerken, waardoor je verhaal nog beter naar voren komt.

Maak kennis met de valkuilen, vrijheden en beperkingen van een editor. Leer alles over de samenwerking tussen een editor en een regisseur. Waar begin je? Hoe trouw blijf je aan het scenario? Hoe kom je van een 0 versie naar je uiteindelijke slotmontage? Wanneer beslis je dat je beeld op slot gaat? Welke rol speel je als editor in de nabewerking? En hoe lever je de film af voor uiteindelijke de premiere? Je leert het allemaal tijdens deze masterclass!

Geïnteresseerd in deze masterclass?


5 november 2018

19:30 tot 22:00

€37.50

TICKETS

Overspel

Overspel is een serie van BNNVARA van Frank Ketelaar met Sylvia Hoeks, Fedja van Huêt, Kees Prins, Ramsey Nasr en Rifka Lodeizen over een onmogelijke liefde. De serie kende door succes drie seizoenen.

In 2005 werd hij genomineerd voor een Gouden Beeld in de categorie "beste editor van een televisie productie".

Meer Masterclasses

Gooische Vrouwen II

Na het monstersucces van de eerste Gooische Vrouwen film, zijn Linda de Mol, Lies Visschedijk, Tjitske Reidinga en Susan Visser terug als hun vertrouwde en alom geliefde personages. Als Claire totaal veranderd terugkomt uit Burkina Faso herkennen haar vriendinnen haar amper. Voor Cheryl is de maat vol als ze ontdekt dat Martin haar voor de zoveelste keer bedriegt: ze zet in op een echtscheiding. Anouk, ook ongelukkig in de liefde, dreigt een eetprobleem te ontwikkelen. Roelien gaat juist in op het huwelijksaanzoek van Evert. Een even noodlottig als bizar ongeval voert de vriendinnen naar de besneeuwde bergtoppen van Oostenrijk.

Sándor Soeteman

Sándor is gespecialiseerd in het monteren van speelfilms, korte films en televisiedrama.
Hij werkt voor zowel commerciële als arthouse producties, van drama tot thriller en comedy: Klem, Adios Amigos, Gooische Vrouwen 2, Overspel, Kidnep, Toren C, De Prooi, Lilet Never Happened… Door de afwisseling van deze stijlen is zijn werk nooit eenzijdig. Naast zijn werk als editor is Sándor al sinds 1996 verbonden als gast-docent aan de Nederlandse Film Academie in Amsterdam en sinds 2018 is hij lid van het bestuur van de N.C.E.

Koffie inbegrepen…

36

Masterclasses het hele jaar door

Ontvang meer informatie over het hele programma

Locatie


Amsterdam Film School
Panamalaan 5G
1019 AS Amsterdam
Nederland

Contact