Masterclass Inspiratie Filmverhaal


Aan de hand van de meest succesvolle Nederlandse productie aller tijden neemt Emjay Rechsteiner je openhartig mee langs alle stappen die nodig zijn om een grote speelfilm te ontwikkelen: van inspiratie (waar haal je die vandaan?) tot verkoop. Nadat hij zijn gedane stappen van de film The Devil’s Double heeft uigelegd zal hij benadrukken dat jij dit allemaal ook zelf kunt. Hij zal vooral ingaan op inspiratie en je veel praktische tips geven om te zorgen dat je niet meer zonder komt te zitten en je na je eerste film ook niet in een zwart gat valt. Hoe kom je op een idee, hoe leg je dat vast en hoe bouw je daar een verhaal van?

Geïnteresseerd in deze masterclass?


Op dit moment staan er nog geen masterclasses gepland. Meer weten?

Neem contact met ons op!

Contact

Devil's Double

The Devil’s Double is een Belgisch Nederlandse thrillerfilm uit 2011, met Dominic Cooper in de hoofdrol. De film vertelt het mogelijk waargebeurde verhaal van Latif Yahia. Deze Irakees beweert destijds gedwongen te zijn om alsdubbelganger te fungeren van Oedai Hoessein, de oudste zoon van Saddam Hoessein.

Meer Masterclasses

Met Suzy Q regisseerde ik de doorbraak film van Carice van Houten

Uitdagingen

Welke keuzes maak je, wat voor uitdagingen kom je daarbij tegen? Hoe hou je focus? Hij heeft al veel ervaring als producer en neemt je graag mee langs al de uitdagingen die je tegen komt. Hoe kom je van een property tot een package? Welke deskundigen huur je in? Hoe kies je je partners als scenarist, regisseur en co-producenten? Wat doe je als de hoofdrolspeler en de financiers eigenlijk een andere film willen maken? Wat is het beste moment om je film te verkopen: vooraf, of wacht je beter tot na de première?

Koffie inbegrepen…

36

Masterclasses het hele jaar door

Ontvang meer informatie over het hele programma

Locatie


Amsterdam Film School
Panamalaan 5G
1019 AS Amsterdam
Nederland

Contact ons