Masterclass Interviewtechnieken Documentaire


Na meerdere succesvolle Storytelling masterclasses, keert John terug met een masterclass Interviewtechnieken!

Deze masterclass gaat in op de kunst van het interviewen. Zowel bij de research als het interview zelf. De dag is praktisch ingedeeld met ruimte voor oefeningen.

Hoe kun je zowel bij de research als bij interviewen tot de kern komen? John helpt je vooral de emotionele/psychologische kanten van het interview te belichten. Wat maakt het interview meer dan een informatief gesprek?

Er worden praktijksituaties nagebootst met de camera en er worden voorbeeld fragmenten weergegeven.

Aanmelden & Data

nog geen datum gepland

Inschrijven voor deze masterclass

Kosten:

€75,-

Locatie:

Paasheuvelweg 5, 1105 BE, Amsterdam (NL)

Wrong Time Wrong Place

Op 22 juli 2011 kostte een bomaanslag in het centrum van Oslo en een schietpartij op het eiland Utoya het leven aan 77 mensen. Het was de zinloze, brutale actie van één man: Anders Breivik.
Wrong Time, Wrong Place vertelt het verhaal van vijf personen die aanwezig waren en de rol van toeval in deze tragedie. Een reeks kleine, maar belangrijke gebeurtenissen markeert de dunne grens tussen leven en dood. Twee minuten eerder of later kan van doorslaggevend belang zijn.

Wrong Time Wrong Place heeft diverse internationale prijzen gewonnen en was opener van IDFA.

Meer Masterclasses

Mijn motto –sinds mijn afstuderen van de film school 25 jaar geleden – is nog steeds: LESS IS MORE.’

John Appel

John Appel studeerde af aan de filmacademie met de documentaire Radio Daniëlle. Deze werd bekroond als Beste Studentenfilm. In 1993 maakte hij vervolgens zijn eerste bioscoopdocumentaire Johnny Meijer, o.a. genomineerd voor een Gouden Kalf. Daarentegen drong hij bij het grote publiek door met zijn film over André Hazes, Zij gelooft in mij, winnaar van het IDFA 1999 en meest succesvolle bioscoopfilm van de laatste 60 jaar.

Binnenkort zal zijn film Sprekend Nederland in premiere gaan tijdens het Nederlands Film Festival 2018. Sprekend Nederland is een portret van de tijdgeest van nu aan de hand van toespraken op bruiloften en partijen.

Koffie inbegrepen…

36

Masterclasses het hele jaar door

Ontvang meer informatie over het hele programma

Locatie


Amsterdam Film School
Paasheuvelweg 5
1105 BE Amsterdam
Nederland

Contact