Masterclass reeks "Het Proces van het maken van een Documentaire"


Dit is de eerste masterclass van een reeks van drie aangeboden door Tom Fassaert. Elke masterclass staat in het teken van een deel van het creatieve proces. Elke masterclass is uiteraard afzonderlijk te volgen. Geïnteresseerd? Lees dan verder voor de volgende twee masterclasses

 

De ontwikkeling

In deze eerste Masterclass neemt Tom Fassaert je mee in het creatieve proces voorafgaand aan een documentaire. Waar ligt je fascinatie, hoe ontstaat een idee en hoe concretiseer je dat in een filmplan. Aan de hand van eigen voorbeelden en persoonlijke inspiraties vertelt Tom je alles over zijn weg naar een filmplan en de research fase.

Lees verder voor de andere twee masterclasses.

Geïnteresseerd in deze masterclass?


Op dit moment staan er nog geen masterclasses gepland. Meer weten?

Neem contact met ons op!

Contact

De realisatie

Deze tweede Masterclass staat in het teken van de realisatie van je filmplan. Hierin wordt gesproken over de volgende fase van research, personages en de draaiperiode. Tom Fassaert vertelt je alle te zetten stappen naar de draaidagen toe en over zijn ervaringen tijdens het draaien zelf. Welk verhaal wil je vertellen en hoe weet je dat in het moment te vangen?

Montage, Postproductie en distributie

In de laatste Masterclass post-productie en distributie gaat Tom Fassaert in op de afrondende fase van het proces van filmmaken. Natuurlijk wordt bij de montage je film opnieuw gevormd en worden er belangrijke keuzes gemaakt in je vertelling. Daarnaast behandelt Tom de wegen die te bewandelen zijn in het vertonen van je film en welke keuzes daarin van belang zijn. Als zeer ervaren en wereldwijd bekende filmmaker kan hij je alles vertellen over de distributie van je documentaire.

A Family Affair werd op het Nederlands Film Festival geprezen met de Gouden Kalf voor Beste lange Documentaire.

Over de professional

Zijn film ENGEL VAN DOEL, over het Belgische dorpje Doel dat plaats moet maken voor de uitbreiding van de haven van Antwerpen, ging op de Berlinale in première en was in meer dan vijftig filmfestivals wereldwijd te zien. De documentaire werd genomineerd voor een Gouden Kalf en won verschillende internationale prijzen.

Koffie inbegrepen…

36

Masterclasses het hele jaar door

Ontvang meer informatie over het hele programma

Meer Masterclasses

Locatie


Amsterdam Film School
Panamalaan 5G
1019 AS Amsterdam
Nederland

Contact