Over deze masterclass


Ervaren scenarist Matthijs Bockting, die op dit moment samen met Winchester McFly aan de eerste Nederlandse Netflix Original werkt, geeft een masterclass over waar hij zijn inspiratie uithaalt voor het schrijven van scenario’s.

Tijdens deze avond reikt Matthijs tal van mogelijkheden aan om zelf aan de slag te gaan. Inspiratie kun je namelijk uit alles halen. Zo haalde Matthijs zijn inspiratie voor een van zijn korte films bijvoorbeeld uit een krantenartikel van drie zinnen. Hij leert je op een bevlogen manier te kijken om zo inspiratie uit alledaagse dingen te halen.

De masterclass begint met een introductie van Matthijs zijn eigen werk en aan de hand hiervan neemt hij je mee in zijn denkwijze. Het grootste gedeelte van de masterclass werk je aan de opdracht “inspiratie kun je uit alles halen”. Tijdens deze opdracht kun je kiezen om je inspiratie te halen uit een artikel, een foto of een liedje. Matthijs begeleidt je tijdens deze avond in het creatieve proces van het ontstaan van een film idee. Zo leer je bijvoorbeeld vanuit verschillende perspectieven te kijken en maak je kennis in de wereld en het brein van een zeer ervaren scenarist.

Tot slot is er tijd voor een vragenronde aan Matthijs, zodat hij jou met jouw persoonlijke traject kan helpen.

Aanmelden & Data


Interesse? Neem contact met ons op!

Datum:

Op dit moment staat deze masterclass niet gepland.


Slechts een aantal plaatsen beschikbaar!


Matthijs Bockting

Matthijs studeerde in 2013 af van de Nederlandse Filmacademie richting Scenario. Direct na zijn afstuderen richte hij het schrijverscollectief Winchester McFly op. Geënt op het succesvolle Amerikaanse model is Winchester McFly de eerste échte Nederlandse writersroom, die zich richt op de ontwikkeling van speelfilms, televisieseries en games. Met Winchester McFly werkte hij mee aan series als 4Jim, Smeris en LOIS en de met vijf Gouden Kalveren bekroonde speelfilm Bankier van het Verzet. Verder schreef Matthijs o.a. aan de single play Hoe het zo kwam dat de Ramenlapper Hoogtevrees kreeg, de sinterklaasserie Op Weg Naar Pakjesavond de youtube hit Evert_45.

"Wachten op inspiratie is een fabeltje. Maar je kan er op simpele manieren voor zorgen dat je enthousiast wordt van een idee." -Matthijs Bockting

Meer Masterclasses

Locatie


Amsterdam Film School
Panamalaan 5G
1019 AS Amsterdam
Nederland

Contact