Masterclass 'Van idee tot Documentaire'


In deze masterclass gaan Peter en Petra Lataster het hebben over de weg van het idee naar research voor de documentaire die je wilt maken. Wat is een filmidee? Waarom is een point of view zo belangrijk? Hoe zorg je ervoor dat je tijdens de research je point of view behoudt en wanneer moet je die aanpassen? Hoe vertaal je je point of view in de vormtaal van je film?

Dit wordt gedaan aan de hand van enkele van documentaires van Peter en Petra: De kinderen van juf Kiet, Niet zonder jou (beiden te zien via 2doc.nl) en Als we het zouden weten (npo.nl).

Het wordt aangeraden om een van bovenstaande films te bekijken. Inbreng van eigen voorbeelden wordt ook op prijs gesteld.

Geïnteresseerd in deze masterclass?


29 november 2018

19:30 – 22:00

Prijs: €37,50

TICKETS

De kinderen van juf Kiet

De kinderen in de klas van juf Kiet zijn nog maar pas in Nederland. Alles is nog nieuw en verwarrend. In het begin hebben ze over alles en niets ruzie. De liefdevolle, maar strenge hand van juf Kiet werkt
helend. Ze leert haar kinderen niet alleen Nederlands lezen en schrijven, maar ook hoe je met elkaar omgaat en samen problemen oplost. Langzamerhand winnen de kinderen aan zelfvertrouwen.

De kinderen van juf Kiet is bekroond met een Gouden Kalf

Meer Masterclasses

Wakker in een boze droom

Winnaar van IDFA award

Zonder commentaar en van dichtbij laat deze film zien hoe borstkanker de levens van drie vrouwen op zijn kop zet. Sabrina, Vicky en Ingrid vechten om hun waardigheid en vrouwelijkheid te behouden, ondanks de pijn en het verdriet. Zij gaan de ziekte met de moed der wanhoop, uithoudingsvermogen en humor te lijf. ‘Wakker in een boze droom’ is een ode aan de levenskunst en weerbaarheid van vrouwen.

Peter & Petra Lataster

“Wij zijn documentairemakers die zoeken naar beelden die passen bij een wereld die gecompliceerder en fascinerender is dan vaak op het eerste gezicht lijkt. De schoonheid van het alledaagse en de ontroering die we kunnen voelen wanneer we deelgenoot worden van echte emoties en gebeurtenissen proberen we in onze documentaires over te brengen.

Soms maken we ook korte films zoals een dansfilm of een aflevering van ‘26.000 gezichten’. Je krijgt dan ruimte om andere vormen uit te proberen, nieuwe verteltechnieken te ontdekken. Daar profiteren de lange films weer van.”

Koffie inbegrepen…

36

Masterclasses het hele jaar door

Ontvang meer informatie over het hele programma

Locatie


Amsterdam Film School
Panamalaan 5G
1019 AS Amsterdam
Nederland

Inschrijven