INTRODUCTIE


De Opleiding Sound Design leidt je op tot Sound Designer voor film en televisie. Deze opleiding bestaat uit verschillende modules van de Basis van Audio voor Film tot Post-Productie. Alle kennis en ervaring die je tijdens de opleiding Sound Design opdoet pas je direct toe bij de productie van een korte film of documentaire in samenwerking met de studenten van onze Opleiding Regie Fictie, Regie Docu en Montage. Door deze multidisciplinaire samenwerking leer je alle facetten van het produceren van geluid voor beeld.

Je sluit de opleiding af met de soundtrack voor een korte film of documentaire die je kunt gebruiken voor je portfolio.

Je ontwikkelen tot all-round sound designer voor film en televisie. Je leert geluidseffecten creëren en toepassen waaronder omgevingsgeluid, het toepassen van geluid voor het creëren van sfeer, het creëren van nieuwe geluidseffecten door middel van foley en het verwerken van geluid voor beeld in professionele DAW software.

Daarnaast leer je de basis van muziek componeren voor beeld, leer je werken met dialogen en ADR en mix je alle geluidselementen samen tot een volwaardige soundtrack tijdens de post-productie fase van je film.

Deze opleiding is ontwikkeld voor nieuwkomers als meer ervaren kandidaten die hulp kunnen gebruiken bij het ontwikkelen van een soundtrack voor film of televisie.

Als Sound Designer kun je aan de slag in de film, televisie, muziek en gaming industrie. De vooruitzichten op een baan als sound designer zijn op dit moment gemiddeld tot goed.

Amsterdam Film School heeft een zeer uitgebreid netwerk professionals waar je gebruik van kunt maken tijdens de opleiding. Zo vind je na je opleiding sneller je weg in de sector en is de kans op het verkrijgen van een baan groter.

Het programma van de opleiding Sound Design wordt overdag gegeven in deeltijd. Het totale programma neemt 32 weken in beslag (160 uur). De lessen vinden plaats op vrijdag van 10:30 – 16:00 uur.

SPECIFCATIEOPLEIDING SOUND DESIGN
Totaal aantal lesuren160 lesuren
Totaal aantal cursusblokken64 blokken van 2,5 lesuren
Cursus frequentieTweemaal wekelijks
Maximum aantal deelnemers12 leerlingen
Studiebelasting6 studie uren per week
LesmateriaalDigitale cursusmap
Examen / herkansingJa / 1 herkansing
HuiswerkbegeleidingOp aanvraag
ToelatingseisenNvt
NiveauBeginnende als ervaren kandidaten kunnen starten met deze opleiding
Vereiste hardware/softwarePC/Mac met Adobe Creative Cloud software
CertificaatBij succesvolle afronding opleiding

PROGRAMMA & STARTDATA


Je begint de opleiding Sound Design met het leren van alle geluidselementen die onderdeel uitmaken van een film of documentaire. Alle onderdelen komen aan bod waaronder omgevingsgeluid, geluid voor het creëren van sfeer, foley en muziek (score). Je leert films analyseren (spotten) op al deze elementen en creëert een eerste soundtrack voor een korte scene.

In deze module maak je kennis met de regisseur van een film of documentaire en neem je samen het script door en bepaal je welke geluidselementen er nodig zijn voor het verhaal dat de regisseur wil vertellen. Nadat je de geluidseffecten en muziek hebt verzameld en georganiseerd maak je een eerste premix voor de film waarin je alle elementen verwerkt tot een eerste versie van je soundtrack.

In deze belangrijke fase van de opleiding ga je alle kennis in de praktijk brengen en werk je de premix verder uit die je in de voorgaande module hebt afgerond. Je gaat originele effecten creëren middels foley, je maakt de muziek voor de film of zoekt de stock muziek uit, je leert ADR toepassen en gaat aan de slag met de geluidsopnamen (dialoog) en controleert of deze voldoen aan de kwaliteitseisen en optimaliseert deze indien nodig. Je sluit deze module af met alle geluidselementen die je nodig hebt om de Final Mix te maken in de laatste fase van de opleiding: Post-Productie.

In deze laatste module van de opleiding maak je de Final Mix. Je zorgt dat alle geluidselementen synchroon worden verwerkt in de film en zorgt voor een aangename mixage van het geluid zodat alle onderdelen die je hebt gemaakt goed tot zijn recht komen en hoorbaar zijn in het eindresultaat. Je neemt de Final Mix door met de regisseur en maakt nog laatste aanpassingen waar nodig.

Je sluit de opleiding af met een volledige soundtrack voor een korte film of documentaire.

KOSTEN


Het curriculum van Amsterdam Film School is modulair opgebouwd. Dit betekent dat je kunt kiezen voor één module indien je wenst te specialiseren of een combinatie van meerdere of alle modules indien je een volledige opleiding tot filmmaker wenst te volgen.

Iedere opleiding van Amsterdam Film School wordt maandelijks in rekening gebracht gedurende de looptijd van de gekozen opleiding. Hieronder vind je de prijzen per maand. Je kunt er ook voor kiezen om de onderwijssom 100% vooruit te betalen met een betalingskorting van €300.

Daarnaast heb je drie opties om je opleiding in termijnen te betalen. De eerste optie is in 2 halfjaarlijkse termijnen, de tweede optie is in 10 maandelijkse termijnen en de derde optie is in 12 maandelijkste termijnen.

Optie 1: 2 halfjaarlijkse termijnen. Hiervoor ontvang je een korting van EUR 150.

Optie 2: 10 maandelijkse termijnen. Hiervoor rekenen wij een éénmalige administratieve vergoeding van EUR 75.

Optie 3: 12 maandelijkse termijnen. Hiervoor rekenen wij een éénmalige administratieve vergoeding van EUR 125.

Voor het verwerken van je inschrijving hanteert Amsterdam Film School tevens een éénmalige administratieve vergoeding van EUR 75.

PRIJS PER MAAND OBV 8 TERMIJNENTOTAALPRIJS OPLEIDING
ONDERWIJSTARIEFEUR 675,-EUR 5.400,-

Bij Amsterdam Film School kun je betalen per bankoverschrijving of per credit card.

Amsterdam Film School brengt de onderwijssom bij deelbetaling maandelijks in rekening op de derde dag van iedere maand. Iedere factuur heeft een betalingstermijn van 21 dagen na factuurdatum. De factuur voor de eerste maand van de opleiding wordt opgemaakt na inschrijving. Na betaling van deze factuur is je inschrijving definitief. Opvolgende facturen worden maandelijks opgemaakt vanaf de startmaand van je opleiding.

Indien je de opleiding 100% vooruit betaalt ontvang je een betalingskorting van €300 over je volledige onderwijssom.

Als omschreven bij betaalwijze kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

LOCATIE


Paasheuvelweg 5, 1105 BE Amsterdam, Nederland

VERVOLG


Je bent klaar om in het werkveld aan de slag te gaan als Sound Designer. Na de opleiding Sound Design kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld onze Opleiding Montage of Productie te volgen.

ONS VOLLEDIGE CURRICULUM


De Opleiding Sound Design maakt onderdeel uit van ons uitgebreide curriculum. Hieronder kun je de samenstelling van ons curriculum vinden alsook onze andere opleidingen.

Basis van Audio voor Film

MEER INFO

Pre-Productie

MEER INFO

Productie

MEER INFO

Post-Productie

MEER INFO

Sound Designer

MEER INFO

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Regievisie

Meer info

Opname

Meer info

Montage

Meer info

Regisseur

Meer info

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Filmplan

Meer info

Opname

Meer info

Montage

Meer info

Documentairemaker

Meer info

Basis van Acteren

Meer info

Acteren en Transformeren

Meer info

Technisch Acteren

Meer info

Acteren voor Film

Meer info

Acteur

Meer info

Basis van Monteren

Meer info

Dramatisch Monteren

Meer info

VFX en Color Grading

Meer info

Post-Productie

Meer info

Editor

Meer info