INTRODUCTIE


De Module Basis van Audio voor Film is de start van onze uitgebreide Opleiding Sound Design. Gedurende deze module maak je kennis met alle geluidselementen die onderdeel uitmaken van een film of documentaire. Je leert films analyseren (spotten) op al deze elementen en je sluit de module af met een soundtrack voor een korte scene.

Tijdens deze module leer je de basis van audio voor film. Je leert video fragmenten analyseren op geluid en leert alle geluidselementen van film. Ook maak je kennis met muziekleer en leer je werken in een moderne geluidsstudio. Alle taken van een sound designer komen aan bod in deze module.

Deze opleiding is ontwikkeld voor nieuwkomers als meer ervaren kandidaten die hulp kunnen gebruiken bij het ontwikkelen van een soundtrack voor film of televisie.

Het programma van de module Basis van Audio voor Film – Sound Design wordt overdag gegeven in deeltijd. Het totale programma neemt acht weken in beslag (40 uur). De lessen vinden plaats op vrijdag van 10:30 – 16:00 uur.

PROGRAMMA & STARTDATA


Je begint de opleiding met het begrip geluid. Wat is geluid en op welke manier speelt geluid een belangrijke rol bij beeld? Hoe komt geluid tot stand en hoe gebruik je midi en welke taken heeft de Sound Designer bij een film of televisie productie? Al deze vragen worden beantwoord in het eerste gedeelte van de opleiding.

Vervolgens ga je aan de slag met het spotten (spotting) van geluidselementen in een film. Je leert films analyseren op geluidseffecten en muziek. Welke geluidseffecten kun je toepassen en wat is foley? Je leert film scripts lezen zodat je goed voorbereid de pre-productie fase van de opleiding kunt starten met je regisseur.

Een film voorzien van geluid houdt ook in dat je je verdiept in welke sfeer de regisseur wil overbrengen met zijn film. Meestal is muziek de basis voor het overbrengen van sfeer. Je leert in deze fase alles over muziekleer en scoring en je leert muziek componeren voor film en televisie.

In deze laatste fase van de opleiding maak je kennis met de professionele geluidsstudio en hoe je als sound designer gebruikt kunt maken van alle faciliteiten. Ook behandelen we akoestiek en hoe je thuis je werkplek kunt optimaliseren om aan de slag te gaan met sound design. Je sluit de module af met het maken van een korte soundtrack voor een scene.

KOSTEN


Het curriculum van Amsterdam Film School is modulair opgebouwd. Dit betekent dat je kunt kiezen voor één module indien je wenst te specialiseren of een combinatie van meerdere of alle modules indien je een volledige opleiding tot filmmaker wenst te volgen.

Iedere opleiding en/of module van Amsterdam Film School wordt maandelijks in rekening gebracht gedurende de looptijd van de gekozen opleiding. Hieronder kun je lezen hoe dat werkt en hoe je het meest gunstige tarief kunt kiezen voor jouw opleiding.

Onze tarieven zijn onderverdeeld in drie groepen. We hanteren onze standaard prijs voor inschrijving voor één module. Indien je meerdere modules (of de gehele opleiding) volgt bij Amsterdam Film School kom je in aanmerking voor een gunstiger tarief. In onderstaande tabel staan de tarieven vermeld per groep.

Indien je ervoor kiest om de module in 2 maandelijkse termijnen te betalen rekenen wij een éénmalige administratieve vergoeding voor je gehele studiejaar van EUR 75.

Voor het verwerken van je inschrijving hanteert Amsterdam Film School een éénmalige vergoeding van EUR 75.

ONDERWIJSTARIEFTOTAALPRIJS MODULE
een moduleEUR 1.450
meerdere modulesEUR 1.399
alle modulesEUR 1.350

Bij Amsterdam Film School kun je betalen per bankoverschrijving of per credit card.

Amsterdam Film School brengt de onderwijssom bij deelbetaling maandelijks in rekening op de zesde dag van iedere maand. Iedere factuur heeft een betalingstermijn van 19 dagen na factuurdatum. De factuur voor de eerste maand van de opleiding wordt opgemaakt na inschrijving. Na betaling van deze factuur is je inschrijving definitief. Opvolgende facturen worden maandelijks opgemaakt vanaf de startmaand van je opleiding.

Indien je de opleiding 100% vooruit betaalt ontvang je een betalingskorting van €300 over je volledige onderwijssom.

Als omschreven bij betaalwijze kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

LOCATIE


Paasheuvelweg 5G, 1105 BE Amsterdam, Nederland

VERVOLG


Na de Module Basis van Audio voor Film zet je de volgende stap tijdens de Module Pre-Productie waarin je kennis maakt met de regisseur en je start met het uitwerken van je eigen soundtrack.

ONS VOLLEDIGE CURRICULUM


De Module Basis van Audio voor Film maakt onderdeel uit van ons uitgebreide curriculum. Hieronder kun je de samenstelling van ons curriculum vinden alsook onze andere opleidingen.

Basis van Audio voor Film

MEER INFO

Pre-Productie

MEER INFO

Productie

MEER INFO

Post-Productie

MEER INFO

Sound Designer

MEER INFO

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Regievisie

Meer info

Opname

Meer info

Montage

Meer info

Regisseur

Meer info

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Filmplan

Meer info

Opname

Meer info

Montage

Meer info

Documentairemaker

Meer info

Basis van Acteren

Meer info

Acteren en Transformeren

Meer info

Technisch Acteren

Meer info

Acteren voor Film

Meer info

Acteur

Meer info

Basis van Produceren

Meer info

Produceren voor Film

Meer info

Pre-Productie

Meer info

Productie

Meer info

Productieleider

Meer info

Basis van Monteren

Meer info

Dramatisch Monteren

Meer info

VFX en Color Grading

Meer info

Post-Productie

Meer info

Editor

Meer info