INTRODUCTIE


In deze module maak je kennis met de regisseur van een film of documentaire en neem je samen het script door en bepaal je welke geluidselementen er nodig zijn voor het verhaal dat de regisseur wil vertellen. Nadat je de geluidseffecten en muziek hebt verzameld en georganiseerd maak je een eerste premix voor de film waarin je alle elementen verwerkt tot een eerste versie van je soundtrack.

Tijdens deze module leer je een soundtrack voor een film voorbereiden. Je leert communiceren met de regisseur om de boodschap die de regisseur wil overbrengen te vertalen naar geluid en muziek. Je maakt een premix voor je soundtrack die je verder uitwerkt in de module Productie en Post-Productie.

Deze opleiding is ontwikkeld voor nieuwkomers als meer ervaren kandidaten die hulp kunnen gebruiken bij het ontwikkelen van een soundtrack voor film of televisie.

Het programma van de module Pre-Productie Sound Design wordt overdag gegeven in deeltijd. Het totale programma neemt acht weken in beslag (40 uur). De lessen vinden plaats op vrijdag van 10:30 – 16:00 uur.

PROGRAMMA & STARTDATA


Je begint de opleiding met het eerste gesprek met je regisseur. Wat is de inhoud van het script en wat wil de regisseur overbrengen in zijn film? In samenwerking met de regisseur maak je een plan van aanpak voor het geluid en de muziek van de film.

De volgende stap is het sourcen van het geluid dat je wilt gebruiken voor de soundtrack. Je kunt geluidseffecten en muziek zelf samenstellen maar in eerste instantie ga je proberen of je de benodigde elementen kunt verkrijgen uit openbare bronnen. Unieke geluidselementen leer je zelf produceren in de volgende fase van de opleiding.

Nadat je de geluiden en muziek hebt vastgesteld ga je in deze fase van de opleiding aan de slag met geluidssynthese. Je leert zelf effecten produceren middels synthese en opname van omgevingsgeluid(en). Je leert met microfoons werken zodat je in de productie fase van de opleiding natuurgetrouwe geluidselementen kunt toevoegen aan je soundtrack.

In deze laatste fase van de opleiding ga je aan de slag met uiteenlopende software pakketten voor geluidsproductie en maak je een eerste premix voor je soundtrack die je bespreekt met je regisseur.

KOSTEN


Het curriculum van Amsterdam Film School is modulair opgebouwd. Dit betekent dat je kunt kiezen voor één module indien je wenst te specialiseren of een combinatie van meerdere of alle modules indien je een volledige opleiding tot filmmaker wenst te volgen.

Iedere opleiding en/of module van Amsterdam Film School wordt maandelijks in rekening gebracht gedurende de looptijd van de gekozen opleiding. Hieronder kun je lezen hoe dat werkt en hoe je het meest gunstige tarief kunt kiezen voor jouw opleiding.

Onze tarieven zijn onderverdeeld in drie groepen. We hanteren onze standaard prijs voor inschrijving voor één module. Indien je meerdere modules (of de gehele opleiding) volgt bij Amsterdam Film School kom je in aanmerking voor een gunstiger tarief. In onderstaande tabel staan de tarieven vermeld per groep.

Indien je ervoor kiest om de module in 2 maandelijkse termijnen te betalen rekenen wij een éénmalige administratieve vergoeding voor je gehele studiejaar van EUR 75.

Voor het verwerken van je inschrijving hanteert Amsterdam Film School een éénmalige vergoeding van EUR 75.

ONDERWIJSTARIEFTOTAALPRIJS MODULE
een moduleEUR 1.450
meerdere modulesEUR 1.399
alle modulesEUR 1.350

Bij Amsterdam Film School kun je betalen per bankoverschrijving of per credit card.

Amsterdam Film School brengt de onderwijssom bij deelbetaling maandelijks in rekening op de zesde dag van iedere maand. Iedere factuur heeft een betalingstermijn van 19 dagen na factuurdatum. De factuur voor de eerste maand van de opleiding wordt opgemaakt na inschrijving. Na betaling van deze factuur is je inschrijving definitief. Opvolgende facturen worden maandelijks opgemaakt vanaf de startmaand van je opleiding.

Indien je de opleiding 100% vooruit betaalt ontvang je een betalingskorting van €300 over je volledige onderwijssom.

Als omschreven bij betaalwijze kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

LOCATIE


Paasheuvelweg 5, 1105 BE Amsterdam, Nederland

VERVOLG


Na de Module Pre-Productie zet je de volgende stap tijdens de Module Productie waarin je alle kennis en ervaring die je hebt opgedaan in voorgaande modules op de proef gaat stellen tijdens de productie fase van je soundtrack.

ONS VOLLEDIGE CURRICULUM


De Module Pre-Productie maakt onderdeel uit van ons uitgebreide curriculum. Hieronder kun je de samenstelling van ons curriculum vinden alsook onze andere opleidingen.

Basis van Audio voor Film

MEER INFO

Pre-Productie

MEER INFO

Productie

MEER INFO

Post-Productie

MEER INFO

Sound Designer

MEER INFO

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Opname

Meer info

Montage

Meer info

Regisseur

Meer info

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Filmplan

Meer info

Opname

Meer info

Montage

Meer info

Documentairemaker

Meer info

Basis van Acteren

Meer info

Acteren en Transformeren

Meer info

Technisch Acteren

Meer info

Acteren voor Film

Meer info

Acteur

Meer info

Basis van Produceren

Meer info

Produceren voor Film

Meer info

Pre-Productie

Meer info

Productie

Meer info

Productieleider

Meer info

Basis van Monteren

Meer info

Dramatisch Monteren

Meer info

VFX en Color Grading

Meer info

Post-Productie

Meer info

Editor

Meer info