INTRODUCTIE


De Module Spelregie is de derde module van onze uitgebreide Opleiding Regie Fictie . Tijdens deze module bouw je verder op het scenario dat je eerder hebt geschreven in voorgaande modules. Wat kun je allemaal uit je scènes halen? We starten met de beginselen van een regievisie. Gedurende de opleiding leer je een eigen regievisie te ontwikkelen. Je leert de juiste acteurs te selecteren tijdens castings waarmee je later in de opleiding gaat repeteren. Je uiteindelijke regievisie ga je aan het einde van de opleiding pitchen aan je medestudenten en docenten. Zo leer je je film goed te verkopen. We sluiten de module af met het maken van je definitieve decoupage zodat je kunt starten met de opname van je korte film in de Module Opname.

Je leert analytisch naar je scenario te kijken; je formuleert de doelen, het conflict en de obstakels en je leert werken met acteurs om je spelregie te verbeteren. Je cast acteurs voor je korte film op basis van regisseerbaarheid en prestatie. Je verwerkt jouw gekozen cast in je regievisie en maakt de definitieve decoupage voor je korte film.

Je sluit de opleiding af met het voltooien van een eigen regievisie die je gebruikt tijdens de volgende Module Opname.

Deze opleiding is ontwikkeld voor diegenen die de voorgaande modules Storytelling en Cinematografie succesvol hebben afgerond en/of nieuwkomers en ervaren filmmakers die een scenario hebben en beschikken over basiskennis van camera. Indien je niet hebt deelgenomen aan voorgaande modules zal er een intakegesprek plaatsvinden om te evalueren of je de module kunt volgen. Amsterdam Film School heeft scenario’s beschikbaar om mee te werken tijdens de opleiding.

Het programma van de module regievisie wordt gegeven in de avond of overdag in voltijd of deeltijd. Het totale programma neemt 60 uur in beslag. Je kunt kiezen voor ons avondprogramma dat tweemaal in de week plaatsvindt op maandag en woensdag van 19:30 – 22:00 uur gedurende twaalf weken. We bieden ook een dagprogramma aan op maandag van 10:30 – 16:00 uur gedurende twaalf weken.

PROGRAMMA


Tijdens de eerste fase van de module leer je als regisseur analytisch naar je scènes te kijken. Wat kun je allemaal uit je scène halen? Je blijft jezelf constant de vraag stellen waar de scène volgens jou over gaat. Wat staat er op het spel voor de personages? Wat zijn de doelen van de personages? Wat is het conflict en het obstakel? Welke keuzes worden er gemaakt en wat hebben die voor invloed op de film? Al deze vragen leer je beantwoorden in de eerste fase van de opleiding.

De volgende stap is het ontwikkelen van een eigen regievisie. Wat is een regievisie en hoe gebruik je een regievisie en welke onderwerpen horen in een regievisie? Enkele voorbeelden zijn: je motivatie, de karakters, de casting, het genre, de thematiek, cinematografie, licht en geluid. Al deze aspecten van je regievisie komen aan bod in dit onderdeel van de module.

Hierna starten we met het casten van acteurs. Je gaat met acteurs aan de slag met een door jou gekozen scène. Het doel van het werken met acteurs is het testen van je doelen; komt mijn doel helder naar voren? Je maakt de omslag van idee naar realiteit; je test of je dramatische schakels en omslagmomenten helder zijn. Daarnaast leer je ook hoe een acteur een tekst interpreteert. Het is belangrijk om dezelfde taal te spreken en al in een vroeg stadium met acteurs te werken.

Nu je de acteurs hebt gecast en je regievisie hebt geschreven ga je voor het eerst jouw regievisie pitchen aan de andere studenten en de docent regievisie. Pitchen is een belangrijk onderdeel voor het verkopen van jouw film. Een producent wil weten waarom juist jij deze film moet maken. In je pitch moet alles over je film duidelijk worden en uiteraard helpen we je bij het voorbereiden van de perfecte pitch.

In de voorgaande Module Cinematografie heb je de basis van de decoupage geleerd en weet je hoe je deze kunt toepassen op je film. Nu ga je de daadwerkelijke decoupage maken in samenwerking met je acteurs. Tijdens deze lessen combineer je de repetities met je decoupage. Je blijft met open blik naar je verhaal kijken en werkt samen met de acteurs aan je decoupage. Je leert de speelstijl van je acteurs herkennen om zo de ultieme decoupage te maken.

Aan het einde van deze opleiding heb je jouw regievisie gepitcht en ben je klaar voor de laatste fase; het filmen van jouw korte film tijdens de Module Opname.

KOSTEN


Het curriculum van Amsterdam Film School is modulair opgebouwd. Dit betekent dat je kunt kiezen voor één module indien je wenst te specialiseren of een combinatie van meerdere of alle modules indien je een volledige opleiding tot filmmaker wenst te volgen.

Iedere opleiding en/of module van Amsterdam Film School wordt maandelijks in rekening gebracht gedurende de looptijd van de gekozen opleiding. Hieronder kun je lezen hoe dat werkt en hoe je het meest gunstige tarief kunt kiezen voor jouw opleiding.

Onze tarieven zijn onderverdeeld in drie groepen. We hanteren onze standaard prijs voor inschrijving voor één module. Indien je meerdere modules (of de gehele opleiding) volgt bij Amsterdam Film School kom je in aanmerking voor een gunstiger tarief. In onderstaande tabel staan de tarieven vermeld per groep.

Indien je ervoor kiest om de module in 3 maandelijkse termijnen te betalen rekenen wij een éénmalige administratieve vergoeding voor je gehele studiejaar van EUR 75.

ONDERWIJSTARIEFTOTAALPRIJS MODULE
Bij inschrijving één moduleEUR 2.160
Bij inschrijving meerdere modulesEUR 1.975
Bij inschrijving alle modulesEUR 1.750

Bij Amsterdam Film School kun je betalen per bankoverschrijving of per credit card.

Amsterdam Film School brengt de onderwijssom bij deelbetaling maandelijks in rekening op de zesde dag van iedere maand. Iedere factuur heeft een betalingstermijn van 19 dagen na factuurdatum. De factuur voor de eerste maand van de opleiding wordt opgemaakt na inschrijving. Na betaling van deze factuur is je inschrijving definitief. Opvolgende facturen worden maandelijks opgemaakt vanaf de startmaand van je opleiding.

Indien je de opleiding 100% vooruit betaalt ontvang je een betalingskorting van 3% over je volledige onderwijssom.

Amsterdam Film School is een particuliere school en er is geen studiefinanciering mogelijk. Als omschreven bij betaalwijze kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

LOCATIE


Amsterdam

Paasheuvelweg 5, 1105 BE Amsterdam, Nederland

Eindhoven

De Lismortel 23, 5612 AR Eindhoven, Nederland

VERVOLG


Na de Module Regievisie zet je de volgende stap tijdens de Module Opname waarin je jouw korte film gaat draaien.

ONS VOLLEDIGE CURRICULUM


De Module Regievisie maakt onderdeel uit van ons uitgebreide curriculum. Hieronder kun je de samenstelling van ons curriculum vinden alsook onze andere opleidingen.

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Regievisie

Meer info

Opname

Meer info

Montage

Meer info

Regisseur

Meer info

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Filmplan

Meer info

Opname

Meer info

Montage

Meer info

Documentairemaker

Meer info

Basis van Acteren

Meer info

Acteren en Transformeren

Meer info

Technisch Acteren

Meer info

Acteren voor Film

Meer info

Acteur

Meer info

Basis van Monteren

Meer info

Dramatisch Monteren

Meer info

VFX en Color Grading

Meer info

Post-Productie

Meer info

Editor

Meer info