Nu ook in EINDHOVEN!

VOOROPLEIDING REGIE DOCUMENTAIRE


Tijdens de introductiecursus Regie Documentaire maak je in drie stappen kennis met de belangrijkste aspecten van het filmvak. Wil jij altijd al je eigen documentairefilm maken maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Of heb je nog geen ervaring en wil je bij de basis beginnen? Dan is de introductiecursus van de Amsterdam Film School de perfecte manier op de eerste stap te zetten!

Tijdens de introductiecursus bieden we je alle tools en kennis om je ontwikkeling tot een succes te maken. Je leert de basisprincipes kennen van het ontwikkelen van ideeën tot aan een opzet van een filmplan en van de basis cameratechnieken tot aan regisseren voor Documentaire.

In 10 weken tijd krijg je van alle facetten de basis mee om zo bijvoorbeeld met alle nodige bagage te kunnen starten aan onze Opleiding Regie Documentaire. Ook als je niet wilt starten aan de Opleiding is deze cursus geschikt om je te ontwikkelen als beginnend documentairemaker.

STORYTELLING


Wat zijn de kenmerken van een professionele documentaire en hoe zet je de eerste stappen voordat je uberhaupt gaat filmen? Tijdens de lessen Storytelling leer je alles over de achtergrond en de context van het documentairevak en ontdek je de talloze mogelijkheden van het genre. Daarnaast maak je deze maand kennis met de basistechnieken van het schrijven van de opzet voor een eenvoudig filmplan.

CINEMATOGRAFIE


De lessen Cinematografie richten zich op het leren van de basistechnieken van camera en dit tevens toe te passen in de praktijk. Je leert onze camera’s, de Canon XF100, eerst goed kennen om deze zo op de juiste manier te kunnen gebruiken. Zo krijg je inzicht in de methodes om opnames tot een beter resultaat te brengen. Daarnaast krijg je van verschillende vormen, welke in de vervolgopleiding gegeven worden, een introductie. Je maakt gedurende deze lessen kennis met de terminologie en de wereld van een regisseur voor Documentaire.

REGISSEREN


Nadat je kennis hebt opgedaan over het schrijven en ontwikkelen van documentaire verhalen leer je over het gebruik van de camera in deze volgende vier lessen. Je begint met een introductie van de camera zodat je weet wat de mogelijkheden zijn. Welke shots zijn er en hoe maak je ze? Daarnaast gaan we in op het vakjargon en maak je in dit blok kennis met de terminologie en de wereld van een regisserende cameraman/vrouw.

FILMEN


In de laatste fase van de cursus zet je de eerste stappen om zelf te regisseren in een veilige omgeving. Je leert en oefent met de verschillende interviewtechnieken. Daarnaast behandelen we ook de obstakels welke je gedurende een opname tegen kan komen. De reeds opgedane kennis pas je toe door middel van een opname welke je zelf regisseert. Deze laatste vier lessen van de cursus zijn praktijk gericht en worden gecombineerd in twee lessen van 6 uur waardoor er veel ruimte is voor oefeningen.

Aanmelden & Startdata


Amsterdam

woensdag 27 januari 2021 | 19:00 – 22:00

woensdag 14 april 2021 | 19:00 – 22:00

Eindhoven

dinsdag 03 november 2020 | 19:00 – 22:00

dinsdag 26 januari 2021 | 19:00 – 22:00

dinsdag 13 april 2021 | 19:00 – 22:00


Inschrijven

PRIJS:

EUR 1200,-

(gespreid betalen mogelijk)


DUUR:

10 weken

10 woensdagen: 19:00 tot 22:00 uur


GOED OM TE WETEN:

Als je de Cursus Regie Documentaire volgt en vervolgens deelneemt aan de Hoofdopleiding Regie Documentaire krijg je  50% van de cursus cadeau op het totaal bedrag van de Hoofdopleiding!


Meer informatie aanvragen

Introductiegesprek inplannen

Locatie Amsterdam


Amsterdam Film School
Paasheuvelweg 5
1105 BE Amsterdam
Nederland

Contact

Locatie Eindhoven


Amsterdam Film School
De Lismortel 23
5612 AR Eindhoven
Nederland

Contact