INTRODUCTIE


De Module Concept-ontwikkeling is de start van onze uitgebreide Opleiding Regie Documentaire. In deze module schrijf je je eigen documentaire verhaal en doe je veel research. Je leert ideeën te structureren en om te zetten naar een synopsis. Ook ga je werken aan een logline voor je documentaire. Je krijgt tijdens de opleiding continu feedback van onze docenten zodat je met vertrouwen kunt gaan werken aan de eerste opzet van je filmplan.

Je zet de volgende stap in de Module Cinematografie waarin je jouw documentaire verhaal leert te vertalen naar beeld.

Het ontwikkelen van een documentaire idee, het schrijven van een synopsis en het opzetten van een filmplan.

Deze module is geschikt voor zowel beginnende als ervaren documentairemakers die hulp kunnen gebruiken bij het ontwikkelen van een documentaire idee alsmede het schrijven van een synopsis.

Het totale programma neemt 9 weken in beslag. Je kunt kiezen voor de maandag van 10:00 – 16:30 uur of de woensdag van 15:00 – 21:30 uur.

PROGRAMMA


Centraal tijdens deze module staat ‘de noodzaak’; als documentairemaker moet je kunnen beargumenteren waarom jouw verhaal verteld moet worden. Je leert jouw ideeën te ontwikkelen op basis van verschillende verhaalstructuren.

Zodra jouw idee concreet is verleg je de focus naar je synopsis. Je leert de juiste vorm en inhoud van een synopsis te begrijpen alsmede het schrijven van een goede logline. De logline geeft immers de kern van je verhaal weer. Je ontvangt tijdens dit proces continu feedback van onze professionals; je onderzoekt, probeert uit en past de kernelementen van een goed verhaal toe om uiteindelijk tot jouw synopsis te komen.

Naast het ontwikkelen van jouw synopsis zal de cursus Storytelling in het teken staan van research. Je verricht onderzoek naar jouw documentaire idee. Je gaat op zoek naar inspiratie en voorbeelddocumentaires. Je doet research naar je onderwerp, hoofdpersonen, kernvraag, filmstructuur en het vertelperspectief.

Gedurende de module ligt de nadruk voortdurend op jouw motivatie; wat is de urgentie om dit verhaal te vertellen? Wat heeft de film te bieden? En aan wie? Je plaatst je film in een grotere context en onderzoekt het grotere belang. Om je film te kunnen verkopen of financieren is het noodzakelijk de vraag naar de relevantie van je film te kunnen beantwoorden.

Zodra je je synopsis hebt geschreven start je met de opzet van je filmplan. In het filmplan formuleer je o.a. de aanleiding, je motivatie, de karakters en de vertelstructuur.  Let wel, het betreft hier slechts een opzet, de uiteindelijke ontwikkeling van je Filmplan schrijf je tijdens de Module Filmplan.

Je sluit de cursus af met een presentatie van je synopsis en een pitch van jouw documentaire idee.

KOSTEN


Het curriculum van Amsterdam Film School is modulair opgebouwd. Dit betekent dat je kunt kiezen voor één module indien je wenst te specialiseren of een combinatie van meerdere of alle modules indien je een volledige opleiding tot filmmaker wenst te volgen.

Iedere opleiding en/of module van Amsterdam Film School wordt maandelijks in rekening gebracht gedurende de looptijd van de gekozen opleiding. Hieronder kun je lezen hoe dat werkt en hoe je het meest gunstige tarief kunt kiezen voor jouw opleiding.

Onze tarieven zijn onderverdeeld in drie groepen. We hanteren onze standaard prijs voor inschrijving voor één module. Indien je meerdere modules (of de gehele opleiding) volgt bij Amsterdam Film School kom je in aanmerking voor een gunstiger tarief. In onderstaande tabel staan de tarieven vermeld per groep.

Indien je ervoor kiest om de module in 2 maandelijkse termijnen te betalen rekenen wij een éénmalige administratieve vergoeding voor je gehele studiejaar van EUR 75.

ONDERWIJSTARIEFTOTAALPRIJS MODULE
een moduleEUR 1.595
meerdere modulesEUR 1.549
alle modulesEUR 1.475

Bij Amsterdam Film School kun je betalen per bankoverschrijving of per credit card.

Amsterdam Film School brengt de onderwijssom bij deelbetaling maandelijks in rekening op de derde dag van iedere maand. Iedere factuur heeft een betalingstermijn van 21 dagen na factuurdatum. De factuur voor de eerste maand van de opleiding wordt opgemaakt na inschrijving. Opvolgende facturen worden maandelijks opgemaakt vanaf de startmaand van je opleiding.

Amsterdam Film School is een particuliere school en er is geen studiefinanciering mogelijk. Als omschreven bij betaalwijze kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

INSCHRIJVING


Startdatum en lesrooster

Les

Locatie

Lestijden

Startmoment


Heb je interesse in de gehele Opleiding Regie Documentaire?

LOCATIE


Amsterdam

Paasheuvelweg 5 , 1105 BE Amsterdam, Nederland

Eindhoven

De Lismortel 23. 5612 AR Eindhoven, Nederland

VERVOLG


Na de Module Storytelling zet je de volgende stap tijdens de Module Cinematografie waarin alle technische aspecten van het filmen centraal zullen staan.

ONS VOLLEDIGE CURRICULUM


De Module Storytelling maakt onderdeel uit van ons uitgebreide curriculum. Hieronder kun je de samenstelling van ons curriculum vinden alsook onze andere opleidingen.

Concept-ontwikkeling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Productie

Meer info

Montage

Meer info

Documentairemaker

Meer info

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Productie

Meer info

Montage

Meer info

Regisseur

Meer info

Vooropleiding

Meer info

Auditie

Meer info

Acteur

Meer info

Basis van Monteren

Meer info

Dramatisch Monteren

Meer info

VFX en Color Grading

Meer info

Post-Productie

Meer info

Editor

Meer info