Nu ook in Eindhoven!

EERST VOLGENDE STARTMOMENT


maandag 25 januari 2021 | 10:00 - 16:00

INTRODUCTIE


Tijdens de Opleiding Regie Fictie maak je als Regisseur je eigen korte film. Tijdens deze uitgebreide praktijkgerichte Opleiding doorloop je in tien maanden alle stappen van het filmproces, opgedeeld in vijf modules: StorytellingCinematografieRegievisieOpname en Montage. Samen met je medestudenten wordt je bij alle stappen begeleid door professionals uit het filmvak. En alles wat je leert pas je toe op je eigen film!

Een film maken vergt veel tijd, discipline en energie. Als regisseur moet je van alle aspecten van het filmvak wat weten. Je bent inspirator, motor en bewaker van de inhoud voor iedereen die betrokken is bij je film. De Amsterdam Film School gelooft erin dat je dit het beste kan leren door zelf van het begin tot het eind je eigen korte film te maken. En niet zomaar een film, maar een film met noodzaak, een film waarvan jij heilig gelooft dat deze gemaakt moet worden.

De opbouw van de Opleiding Regie Fictie is als volgt: Je start in de Module Storytelling met het ontwikkelen en schrijven van een eigen verhaal. Vervolgens vertaal je dit verhaal naar een synopsis en vervolgens naar een eerste versie van je scenario voor een korte fictiefilm. Nadat je het scenario hebt afgerond leer je in de Module Cinematografie een eigen cinematografische visie uit te werken. Nu je hebt vastgesteld hoe je je scenario in beeld gaat brengen leer je in de Module Regievisie, samen te werken met acteurs. Je neemt castings af, maakt een decoupage, zet de eerste stap in je productie en repeteert met je acteurs. Tijdens de vierde Module Opname draai en regisseer je in drie dagen je film. In de laatste Module Montage, monteer je samen met een editor je korte film.

Je sluit je opleiding af met de premiere van je eigen korte film in de bioscoop!

OVER HET PROGRAMMA


Jezelf ontwikkelen tot regisseur voor film en televisie. Je eindigt de opleiding met het regisseren van je eigen korte fictie film.

Na de opleiding kun je als filmmaker aan de slag in het werkveld. Let wel, dit is per student verschillend en heeft te maken met meerdere factoren. Tijdens de opleiding heb je een netwerk binnen de filmindustrie opgebouwd waarmee je eventueel je volgende productie kunt starten.

Totale duur opleiding10 maanden
Totaal aantal lesuren per week5 lesuren
Zelfstudie 4 tot 8 studie uren per week
Lesdag dagopleidingMaandag: 10:30 - 16:00 uur
Lesdagen avondopleidingMaandag- en woensdagavond: 19:30 - 22:00 uur
Maximum aantal deelnemers12 studenten
ApparatuurInbegrepen
ZomervakantieJuli en augustus
FeestdagenAmsterdam Film School is gesloten tijdens nationaal erkende feestdagen
Particulier onderwijsGeen studiefinanciering mogelijk
NiveauZowel voor beginnende als meer ervaren makers
Vereiste hardware/softwarePC/Mac met Adobe Creative Cloud software (te verkrijgen met studentenkorting)
CertificaatBij succesvolle afronding opleiding

OVER DE MODULES


Storytelling 8 weken

Cinematografie 8 weken

Spelregie 12 weken

Opname 6 weken

Montage 6 weken

In de eerste module Storytelling draait het om het ontwikkelen van een idee voor jouw korte film. Essentieel in het bedenken van een goed idee is dat jij de noodzaak weet te formuleren en te beargumenteren. Wat is de noodzaak van jou als maker om dit verhaal te vertellen?

Je vervat dit idee in een synopsis voor jouw eigen korte fictie film. Hierna zet je de volgende stap; het schrijven van je scenario. Gedurende de module behandelen we structuren, stijlen, dialoog en personages voor het schrijven van je scenario.

Je rondt de module af met een eerste versie van je scenario welke je toepast tijdens de volgende module Cinematografie. Je gebruikt je scenario om je cinematografische visie te ontwikkelen.

Tijdens de tweede module Cinematografie leer je alle technische aspecten van film om jouw verhaal cinematografisch te kunnen vertellen.

Het scenario dat je hebt geschreven in de module Storytelling is de basis voor het schrijven van je cinematografische visie; je bepaalt de cameravoering, licht- en stijlkeuze. De focus ligt in deze fase op het ontwikkelen van een eigen visie en smaak op het gebied van beeld. Ook decoupage wordt uitgebreid behandeld. Hoe schrijf je een goede decoupage en waar let je op? Welke decoupage past het beste bij jouw verhaal?

Het einddoel van deze module is het ontwikkelen en uitschrijven van jouw cinematografische visie in drie delen: vorm en stijl, compositie en kadrering en licht en kleur. Vervolgens start je in de volgende module Regievisie met het ontwikkelen van je eigen regievisie en spelregie.

In de derde module Regievisie start je met het ontwikkelen van je eigen regievisie die jou onderscheidt van andere filmmakers. Een regievisie is voor een regisseur de blueprint van zijn film.

Tijdens de module verdiep je je in de noodzaak van je scenario, werk je met acteurs en leer je een goede casting af te nemen. Je selecteert de acteurs die jouw verhaal het beste kunnen overbrengen. Na de casting en het schrijven van jouw regievisie zul je deze gaan pitchen aan je medestudenten, je docent en een uitvoerend producent. Je sluit de module af met het maken van een decoupage en het houden van repetities. Je repeteert met de acteurs om tot de perfecte decoupage te komen.

Na de laatste repetitie ben je klaar voor de productie van jouw korte fictie film in de volgende module Opname.

In de module Opname draai je de korte film die je hebt ontwikkeld gedurende de voorgaande modules. Je filmt jouw eigen scenario met de acteurs die jij hebt gecast. Je regisseert de scènes geheel volgens jouw regievisie.

Je werkt tijdens deze module met een crew die in overleg met Amsterdam Film School is samengesteld. De draaiperiode start met een pre-productie week waarin je op locatie bezoek gaat, callsheets maakt en je equipement lijst samenstelt zodat je optimaal voorbereid bent op de uiteindelijke draaidagen. Tijdens de opnames richt je je volledig op de regie en ben jij verantwoordelijk voor het eindproduct.

Na de laatste shoot ben je klaar voor de montage van jouw korte fictie film in de volgende module Montage.

In de laatste module Montage richt je je op het monteren van jouw korte fictie film; Je leert alles over montage en nabewerking. De focus ligt voornamelijk op het dramatische aspect van montage tijdens deze module.

Hoe zorg je dat jouw film visueel mooi wordt weergegeven, het verhaal het juiste ritme heeft, de spanningsbogen op de juiste manier overkomen in de montage en jouw boodschap niet verloren gaat? Al deze vragen worden beantwoord in deze module en je krijgt persoonlijke begeleiding volledig toegespitst op jouw korte film.

KOSTEN


Het curriculum van de Amsterdam Film School is modulair opgebouwd. Dit betekent dat je kunt kiezen voor één module indien je wenst te specialiseren of een combinatie van meerdere of alle modules indien je een volledige opleiding tot regisseur wenst te volgen.

Iedere opleiding van Amsterdam Film School wordt maandelijks in rekening gebracht gedurende de looptijd van de gekozen opleiding. Hieronder vind je de prijzen per maand. Je kunt er ook voor kiezen om de onderwijssom 100% vooruit te betalen met een betalingskorting van 3%.

Daarnaast heb je de optie om je opleiding in termijnen te betalen. Dit kan in 10 maandelijkse termijnen. Hiervoor rekenen wij een éénmalige administratieve vergoeding van EUR 75,-.

PRIJS PER MAAND OBV 10 TERMIJNENTOTAALPRIJS OPLEIDING
ONDERWIJSTARIEFEUR 590EUR 5900

Bij Amsterdam Film School kun je betalen per bankoverschrijving of per credit card.

Amsterdam Film School brengt de onderwijssom bij deelbetaling maandelijks in rekening op de derde dag van iedere maand. Iedere factuur heeft een betalingstermijn van 21 dagen na factuurdatum. De factuur voor de eerste maand van de opleiding wordt opgemaakt na inschrijving. Na betaling van deze factuur is je inschrijving definitief. Opvolgende facturen worden maandelijks opgemaakt vanaf de startmaand van je opleiding.

Indien je de opleiding 100% vooruit betaalt ontvang je een betalingskorting van 3% over je volledige onderwijssom.

Amsterdam Film School is een particuliere school en er is geen studiefinanciering mogelijk. Als omschreven bij betaalwijze kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij de Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

LOCATIE


Amsterdam

Paasheuvelweg 5, 1105 BE Amsterdam, Nederland

Eindhoven

De Lismortel 23, 5612 AR, Eindhoven

VERVOLG


Je bent klaar om in het werkveld aan de slag te gaan als regisseur. Na de opleiding Regie Fictie kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld onze uitgebreide Opleiding Montage te volgen.

ONS VOLLEDIGE CURRICULUM


De Opleiding Regie Fictie maakt onderdeel uit van ons uitgebreide curriculum. Hieronder kun je de samenstelling van ons curriculum vinden alsook onze andere opleidingen.

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Regievisie

Meer info

Opname

Meer info

Montage

Meer info

Regisseur

Meer info

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Filmplan

Meer info

Opname

Meer info

Montage

Meer info

Documentairemaker

Meer info

Basis van Acteren

Meer info

Acteren en Transformeren

Meer info

Technisch Acteren

Meer info

Acteren voor Film

Meer info

Acteur

Meer info

Basis van Monteren

Meer info

Dramatisch Monteren

Meer info

VFX en Color Grading

Meer info

Post-Productie

Meer info

Editor

Meer info