INTRODUCTIE


Tijdens de Opleiding Regie Fictie maak je als regisseur je eigen korte film. In deze uitgebreide, praktijkgerichte opleiding doorloop je in tien maanden alle stappen van het filmproces, verdeeld over vier modules: StorytellingCinematografieProductie en Montage. Deze opleiding is ook geschikt voor studenten die de opleidingen Corporate, Regie Documentaire, Muziekvideo’s of Commercials volgen.

Samen met je medestudenten word je bij elke stap begeleid door professionals uit het filmvak, en alles wat je leert pas je direct toe op je eigen film.

Een film maken vergt veel tijd, discipline en energie. Als regisseur moet je van alle aspecten van het filmvak kennis hebben. Je bent inspirator, motor en bewaker van de inhoud voor iedereen die bij je film betrokken is. De Amsterdam Film School gelooft erin dat je dit het beste leert door zelf van begin tot eind je eigen korte film te maken.

De opbouw van de Opleiding Regie Fictie is als volgt: je begint met de Module Storytelling , waarin je een eigen verhaal ontwikkelt en schrijft. Dit verhaal vertaal je naar een synopsis en vervolgens naar een eerste versie van je scenario voor een korte fictiefilm. Nadat je het scenario hebt afgerond, leer je in de Module Cinematografie hoe je een eigen cinematografische visie uitwerkt. In de module Productie maak je een decoupage en zet je de noodzakelijke stappen in je productie en regisseer je de opnames voor je film. In de laatste module Montage , monteer je je korte film.

Als je niet zeker weet of filmmaken iets voor jou is, bieden wij ook een 10-weekse vooropleiding aan. Hierin maak je kennis met de belangrijkste aspecten van het filmvak. Heb je weinig tot geen ervaring en wil je bij de basis beginnen? Dan is de vooropleiding de perfecte manier om de eerste stap te zetten!

OVER HET PROGRAMMA


Jezelf ontwikkelen tot regisseur voor film en televisie. Je eindigt de opleiding met het regisseren van je eigen korte film.

Na deze opleiding heb je inzicht in wat het vak van regisseur vereist en heb je een gefundeerd idee over je eigen mogelijkheden als filmmaker.

Totale duur opleiding1 jaar
Totaal aantal lesuren per week6 lesuren
Zelfstudie 4 tot 8 studie uren per week
Lestijden dagopleiding09:00 - 16:00 uur (m.u.v. zaterdag 09:30 - 16:30 uur)
Lestijden avondopleiding15:00 - 21:30 uur
Maximum aantal deelnemers15 studenten
ApparatuurInbegrepen
ZomervakantieJuli en augustus
FeestdagenAmsterdam Film School is gesloten tijdens nationaal erkende feestdagen
Particulier onderwijsGeen studiefinanciering mogelijk
NiveauVoor beginnende filmmakers
Vereiste hardware/softwareNotebook met Adobe Creative Cloud software (laatste te verkrijgen met studentenkorting)
CertificaatBij succesvolle afronding opleiding

EERST VOLGENDE STARTMOMENT


Startdatum en lesrooster

Les

Locatie

Lestijden

Startmoment

OVER DE MODULES


Storytelling 9 weken

Cinematografie 9 weken

Opname 9 weken

Montage 9 weken

In de eerste module Storytelling draait het om het ontwikkelen van een idee voor jouw korte film. Essentieel in het bedenken van een goed idee is dat jij de noodzaak weet te formuleren en te beargumenteren. Wat is de noodzaak van jou als maker om dit verhaal te vertellen?

Je vervat dit idee in een synopsis voor jouw eigen korte fictie film. Hierna zet je de volgende stap; het schrijven van je scenario. Gedurende de module behandelen we structuren, stijlen, dialoog en personages voor het schrijven van je scenario.

Je rondt de module af met een eerste versie van je scenario welke je toepast tijdens de volgende module Cinematografie. Je gebruikt je scenario om je cinematografische visie te ontwikkelen.

Tijdens de module Cinematografie leer je o.a. technische hulpmiddelen om jouw verhaal beeldend te kunnen vertellen.

Daarnaast gebruik je het scenario dat je hebt geschreven in de module Storytelling als basis voor het ontwikkelen van je eigen cinematografische visie; je bepaalt de cameravoering, soundscapes (geluidssfeer) licht- en stijlkeuze. De focus ligt in deze fase op het leren van de technische basisvaardigheden om zelf een eigen visie en kleur aan je film te geven. Ook decoupage komt in deze fase aan bod. Decoupage is niet veel meer dan het verdelen van je filmscènes in aparte shots.

Het einddoel van deze module is het ontwikkelen en uitschrijven van jouw cinematografische visie in verschillende onderdelen: vorm en stijl, beeld en geluid en licht en kleur.

In de module Productie film je de shots en scene’s die je hebt ontwikkeld gedurende de voorgaande modules. Je werkt met de acteurs die jij hebt gecast.

Je werkt tijdens deze module met een crew die je in overleg met Amsterdam Film School samenstelt. De draaiperiode start met pre-productie waarin je de acteurs cast, op locatie bezoek gaat, callsheets maakt en je apparatuur-lijst samenstelt. Tijdens de opnames richt je je volledig op de regie en ben jij verantwoordelijk voor verkrijgen van al de opnames die je voor je eindproduct nodig hebt.

In de module Montage richt je je op het samenstellen van jouw korte film; Je leert de technische beginselen van beeld en geluidsbewerking en eenvoudige kleurcorrecties. De nadruk ligt in deze module op het dramatische aspect.

Je leert je film ritme te geven met beeld en geluidselementen die tot je dienst staan en je krijgt inzicht in hoe je om kunt gaan met een of meer spanningsbogen in je verhaal. Alles is erop gericht om met je film een zo groot mogelijke indruk achter te laten van het verhaal dat je wil vertellen.

KOSTEN


Bij de Amsterdam Film School betaal je via automatisch incasso. Je kunt de onderwijssom in maandelijkse termijnen betalen. Indien je de opleiding volledig vooruit betaalt, ontvang je een betalingskorting van 3% over je volledige onderwijssom.

Na inschrijving sturen we je de factuur een maand vóór de startmaand van jouw opleiding.

PRIJS PER MAAND OBV 10 TERMIJNENTOTAALPRIJS OPLEIDING
ONDERWIJSTARIEFEUR 590EUR 5900

Amsterdam Film School is een particuliere school en er is geen studiefinanciering mogelijk. Als omschreven bij ‘Prijs van de Opleiding’ kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij de Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

VERVOLG


Na de opleiding Regie Fictie kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld onze uitgebreide Opleiding Montage te volgen.