INTRODUCTIE


Wil je deze zomer een week lang creatief bezig zijn met film, zelf aan de slag gaan én Amsterdam ontdekken? Dan is onze Summer School echt iets voor jou!

We hebben een uitgebreid programma samengesteld waarin je kennis maakt met verschillende disciplines van filmmaken (fictie en documentaire), acteren en monteren. Zo krijg je van alles wat mee en maak je je eigen film.

Samen met je medestudenten ga je eropuit en maak je een reportage van Amsterdam met professionele camera’s. Daarnaast film je een scène waarin je acteert, het camerawerk verzorgt of de regie in handen hebt. Elke ochtend en middag ben je bezig met film in de breedste zin van het woord.

We eindigen de week met een screening van jouw eindfilm in onze eigen bioscoop. De vertoning is uiteraard ook voor familie en vrienden, en je ontvangt een certificaat van deelname.

We hebben ook een Engelstalige versie van ons zomerprogramma.
Klik hier voor meer informatie.

Het doel van de Summer School is om een week lang het filmvak te verkennen en samen met je medestudenten een eigen film te maken. Of je nu van camera, acteren, regisseren of monteren houdt, alles komt aan bod!

Voor elke filmliefhebber vanaf 15 jaar!

Je hebt een week lang van maandag tot en met vrijdag elke dag les van 9:00 tot 15:00 uur. Ook kun je gebruikmaken van de camera’s en lokalen, genieten van de zon voor de deur of lekker Amsterdam verkennen!

PROGRAMMA


Op de eerste dag van onze Summer School begin je met een kennismaking met de groep en de docent. Na de introductie ga je gelijk aan de slag. Je leert alle mogelijkheden van de camera kennen en je maakt je eerste shots. We behandelen welke shots je allemaal kunt maken en wat het doel is van zo’n shot. Door zelf meteen aan de slag te gaan, leer je hoe je kunt filmen op deze eerste dag.

Nu je kennis hebt gemaakt met de groep en de camera’s, maken we groepjes en schrijf je een plan voor een kort interview. Je interviewt een medestudent en maakt gebruik van de camera’s en de verschillende shots waar je alles over hebt geleerd tijdens het eerste gedeelte van de dag.

Zonder acteurs en actrices is het heel lastig om een film te maken, daarom leer je op de tweede dag alles over acteren, zodat je misschien straks wel in één van de films kunt spelen. Met verschillende speloefeningen, handige feitjes en tips maak je kennis met het vak acteren.

Na de ochtend vol leerzame acteerlessen ga je je nieuwe kennis gebruiken in een scène. Maar als acteren niet helemaal jouw ding is, geen zorgen: de scènes moeten natuurlijk ook geregisseerd en gefilmd worden, en daar kan voor jou wellicht een belangrijke rol zijn weggelegd.

Tijdens de derde dag ga je een reportage maken van Amsterdam. In de ochtend begin je op school met het schrijven van een plan. Wat ga je filmen? Wie ga je filmen en waarom? Welke shots heb je nodig? Ga je alles op een statief draaien of uit de hand? Nadat je je plan hebt afgerond, lunch je eerst op school voordat je in groepjes op school blijft of de stad in gaat.

Je hebt de hele middag om jouw eigen reportage te maken en zoveel mogelijk beelden te schieten. Als je klaar bent, kom je terug naar school en zorg je ervoor dat al jouw beelden veilig op de computer staan.

Tijdens de eerste drie dagen ben je vooral druk geweest met het filmen van verschillende situaties. Je hebt een interview afgenomen, een scène gefilmd en je reportage van Amsterdam gedraaid. Nu is het tijd om eens te kijken hoe al deze beelden er eigenlijk uitzien. Wat kun je er allemaal mee en hoe werkt montage nu eigenlijk? Heb je alle momenten wel lang genoeg opgenomen, of had je misschien iets meer moeten filmen? Zijn de shots te lang? Tijdens deze vierde dag leer je alles over monteren en maak je een eerste edit!

De vijfde en tevens laatste dag kies je samen met de groep welk onderdeel je het leukste vond en waar je nog meer van zou willen leren. Misschien wil je in de ochtend nog een scène opnemen, doorgaan met monteren of nog meer filmen in Amsterdam. Na de lunchpauze is het tijd om alles af te ronden en samen met je medestudenten je eindfilm te maken voor de certificaatuitreiking om 15:00 uur.

Tijdens de certificaatuitreiking en screening van de eindfilms zijn familie en vrienden van harte welkom om te komen kijken naar je eindresultaat!

KOSTEN


Het programma van Amsterdam Film Summer School is inclusief:

– Vijf (5) dagen les en coaching van enthousiaste docenten uit het filmvak
– Gebruik van professionele apparatuur, van camera tot montage
– Een certificaatuitreiking en feestelijke afsluiting met familie en vrienden

Niet inbegrepen: Wil je het maximale halen uit de Summer School en ook in Amsterdam overnachten voor het ultieme vakantiegevoel? Je kunt overnachten in het nabijgelegen A&O Hostel. Dit gebouw ligt om de hoek bij Amsterdam Film School in Amsterdam Zuidoost. Hier kun je tijdens de vrije uren een drankje drinken, fietsen huren of met medestudenten naar de bioscoop gaan.

Het zomerprogramma wordt vooraf in rekening gebracht. Hieronder vind je de prijzen van de Summer School.

ONDERWIJSTARIEFPRIJS GEHELE PROGRAMMA
Summer SchoolEUR 595

Bij Amsterdam Film School kun je betalen via incasso of bankoverschrijving. Je hebt de mogelijkheid om de onderwijssom in maandelijkse termijnen te voldoen. Na inschrijving ontvang je een factuur, die een maand vóór de start van jouw opleiding wordt verstuurd.

Je kunt onze algemene voorwaarden met betrekking tot ons onderwijs bekijken via deze link. Door je in te schrijven bij Amsterdam Film School ga je akkoord met onze voorwaarden.

EERST VOLGENDE STARTMOMENT


Startdatum en lesrooster

Les

Locatie

Lestijden

Startmoment

VERVOLG


Na de Summerschool kun je de Vooropleiding Filmmaken volgen. Of kiezen uit de hoofdopleidingen voor de  Opleiding Regie Fictie of Documentaire. Je hebt ook de mogelijkheid om de uitgebreide Montage Opleiding te volgen of één van onze Masterclasses.