Startdatum en lesrooster

Les

Locatie

Lestijden

Startmoment

INTRODUCTIE


Module 2 – Gevorderde montage
Lesduur: 8 weken, 1 dag per week (à 6 uur
Software: Adobe Première Pro

In deze gevorderden montage module bouw je verder op een al vervaardigde basiskennis montage. Je duikt dieper in de kunst van het creatief en inhoudelijk monteren én structureren van je verhaal. Tijdens de ontwikkelingsfase van een filmplan zijn er vaak al veel beslissingen gemaakt. Toch heb je als editor enorm veel invloed op de toon en de beleving van het verhaal. Je maakt keuzes in de volgorde van de shots, het ritme, de combinatie van beeld en geluid. Twee frames meer of minder kunnen een groot effect hebben op de interpretatie van het verhaal. Aan de hand van diverse theorieën en praktijkvoorbeelden gaat de student op zoek naar zijn eigen creativiteit als editor. Samen met de docent, in groeps- en feedbackgesprekken met de klas, leer je vanuit inhoud naar vorm te gaan, wat verschillende overgangen zijn in beeld en geluid en hoe je dynamiek en ritme aan kan brengen in je montage. De lessen zullen een combinatie zijn van hoor- en werkcolleges.

Daarnaast wordt er van jullie verwacht dat je buiten de lessen materiaal verzameld om mee te monteren en inspiratie opdoet; oefent, films bekijkt en leest. Gevorderden montage is een verdiepingsslag. Voor deze module is een basiskennis van montage vereist.

Benieuwd naar het verhaal van een student van de opleiding? Lees deze hier.

Tijdens deze module maak je een montage analyse van je favoriete film of een film uit onze bibliotheek.

Deze module is ontwikkeld voor kandidaten die de vorige Module Basis van Monteren met succes hebben afgerond of die deze basiskennis al bezitten.

Het totale programma neemt 8 weken in beslag. Je kunt kiezen voor overdag van 09:00 – 16:00 uur (m.u.v. zaterdag van 09:30 – 16:30 uur) of de namiddag + avond van 15:00 – 21:30 uur.

KOSTEN


Bij de Amsterdam Film School betaal je via automatisch incasso. Je kunt de onderwijssom in maandelijkse termijnen betalen. Indien je de opleiding volledig vooruit betaalt, ontvang je een betalingskorting van 3% over je volledige onderwijssom.

Na inschrijving sturen we je de factuur een maand vóór de startmaand van jouw opleiding.

ONDERWIJSTARIEFTOTAALPRIJS MODULE
Bij inschrijving één moduleEUR 950,-
Bij inschrijving tweede moduleEUR 855,- (10% korting)
Bij inschrijving derde of meer modulesEUR 855,- (10% korting)

Amsterdam Film School is een particuliere school en er is geen studiefinanciering mogelijk. Als omschreven bij ‘Prijs van de Opleiding’ kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

INSCHRIJVING


Startdatum en lesrooster

Les

Locatie

Lestijden

Startmoment

Meer weten over de andere montage modules?

LOCATIE


Amsterdam

Paasheuvelweg 5 , 1105 BE Amsterdam, Nederland

Eindhoven

De Lismortel 23, 5612 AR, Nederland

VERVOLG


Na deze module kun je de volgende stap zetten in de module Kleurcorrectie & Grading.

ONS VOLLEDIGE CURRICULUM


De Module Gevorderde Montage maakt onderdeel uit van ons uitgebreide curriculum. Hieronder kun je de samenstelling van ons curriculum vinden alsook onze andere opleidingen.

Basis van Monteren

Meer info

Gevorderde montage

Meer info

Kleurcorrectie en Grading

Meer info

After Effects

Meer info

Sound Design

meer info

Editor

Meer info

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Productie

Meer info

Montage

Meer info

Regisseur

Meer info

Concept-ontwikkeling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Productie

Meer info

Montage

Meer info

Documentairemaker

Meer info

Vooropleiding

Meer info

Auditie

Meer info

Acteur

Meer info