Nu ook in EINDHOVEN!

VOOROPLEIDING REGIE FICTIE/DOCUMENTAIRE/CORPORATE


Het doel van de vooropleiding is om je te enthousiasmeren voor het vak van filmmaker. Deze vooropleiding is een introductie voor de deeltijdopleidingen regie fictie en regie documentaire. In deze 10 weken durende vooropleiding krijg je een korte introductie in de basisbeginselen van het filmmaken. Je krijgt antwoord op de vraag wat je allemaal nodig hebt om een film te maken. Je levert een korte film af, individueel of collectief, waarmee je laat zien dat je de beginselen van het film maken begrijpt en kunt toepassen in de praktijk.

Vorm van de vooropleiding


De lessen worden gegeven op een weekavond (19:00 – 22:00) of zaterdagochtend (09:30 -12:30). De opbouw is gericht op het maken van een film en wordt analoog aan het proces van filmmaken opgesplitst in pre-productie, productie en post-productie. Daarnaast verwachten we je van je dat je thuisopdrachten uitvoert in de vorm van zowel praktische als theoretische opdrachten.

Pre-Productie


Alles begint met een verhaal. In de pre-productie focussen we op het bedenken van een onderwerp en het uitschrijven van een concept voor de film die gemaakt gaat worden gedurende deze vooropleiding. De voorgestelde keuze voor de vorm van de film is de mockumentary. Een mockumentary is een verzonnen verhaal (fictie film) gepresenteerd als een waar gebeurd verhaal (documentaire). Daarnaast wordt er aandacht besteed aan filmtaal, enkele basis technische aspecten van de camera, geluid en planning voor de productie van de film.

Productie


In twee weken moeten alle opnames worden gemaakt voor de drie geselecteerde producties. We kiezen ervoor om de taken zoveel mogelijk te laten rouleren, zodat iedere student inzicht krijgt in de belangrijkste (hoofd)taken van de opnamefase. Voor deze kleine producties gaat het voornamelijk om de regie, camera, licht, geluid, opnameleiding.

Post-Productie


Alle opnames zijn klaar en nu komt het erop aan iets moois te maken met al het ruwe materiaal. Het in elkaar zetten van de film, de montage, bestaat uit een voor- en eindmontage. In deze twee weken word je vertrouwd gemaakt met de basisbeginselen van montage. Je krijgt inzicht in het beeld en geluidritme van de film. In de montage komt alles bij elkaar: de ideeën, verhaallijnen, sferen, emoties, geluiden en muziek. Hierna ga je aan het werk met alle elementen om er één verhaal van te maken. De montage is de uiteindelijke uitvoering van je compositie, alleen deze keer niet met muziek, maar met beeld. Ook beeld heeft zijn eigen ritme. Je eindigt de cursus met de presentatie en bespreking van je zelfgemaakte film.

Aanmelden & Startdata


Startdatum en lesrooster

Les

Locatie

Lestijden

Startmoment


PRIJS:

EUR 1200,-

(gespreid betalen mogelijk)


DUUR:

10 weken

10 lessen van 3 uur

VOERTAAL:

Nederlands


GOED OM TE WETEN:

Als je de vooropleiding volgt en vervolgens deelneemt aan de Opleiding Regie Fictie of Regie Documentaire, krijg je 50% van de vooropleiding cadeau op het totaal bedrag van de opleiding!


Meer informatie aanvragen

Introductiegesprek inplannen

Locatie Amsterdam


Amsterdam Film School
Paasheuvelweg 5
1105 BE Amsterdam
Nederland

Contact

Locatie Eindhoven


Amsterdam Film School
De Lismortel 23
5612 AR Eindhoven
Nederland

Contact