Nu ook in EINDHOVEN!

VOOROPLEIDING FILMMAKEN


Het doel van de vooropleiding is om studenten te enthousiasmeren voor het vak van filmmaker. Deze vooropleiding is een introductie voor de deeltijdopleidingen regie fictie en regie documentaire. In deze 10 weken durende vooropleiding film maken krijgen de studenten een korte introductie in de basisbeginselen van het film maken; wat heb je allemaal nodig om een film te maken? De studenten leveren een korte film af, individueel of collectief, waarmee zij laten zien de beginselen van het film maken te begrijpen en te kunnen toepassen in de praktijk.

Vorm van de vooropleiding


De lessen worden gegeven in 10 opvolgende weken op de woensdagavond, gedurende 3 uur. De opbouw is gericht op het maken van een film en wordt analoog aan het proces van film maken opgesplitst in pre-productie, productie en post-productie. Daarnaast wordt er van de studenten verwacht dat zij thuisopdrachten uitvoeren in de vorm van zowel praktische als theoretische opdrachten.

Pre-Productie


Alles begint met een verhaal In de pre-productie fase komen aan de orde het bedenken van een onderwerp en het uitschrijven van een concept voor de film die gemaakt gaat worden gedurende deze vooropleiding. De voorgestelde keuze voor de vorm van de film is de mockumentary. Een mockumentary is een verzonnen verhaal (fictie film) gepresenteerd als een waar gebeurd verhaal (documentaire). Daarnaast wordt er aandacht besteed aan filmtaal, enkele basis technische aspecten van de camera, geluid en planning voor de productie van de film.

Productie


In twee weken moeten alle opnames worden gemaakt voor de drie geselecteerde producties. We kiezen ervoor om de taken zoveel mogelijk te laten rouleren zodat iedere student inzicht krijgt in de belangrijkste(hoofd) taken van de opnamefase. Voor deze kleine producties gaat het dan voornamelijk om de regie, camera, licht, geluid, opnameleiding.

Post-Productie


Alle opnames zijn gemaakt en nu komt het erop aan iets moois te maken met al het ruwe materiaal. Het in elkaar zetten van de film, de montage, bestaat uit een voor en eindmontage. In deze twee weken worden de studenten vertrouwd gemaakt met de basisbeginselen van montage, ze krijgen inzicht in het beeld en geluidritme van de film. In de montage komt alles bij elkaar, de ideeën, verhaallijnen, sferen, emoties, geluiden, muziek; hier ga je aan het werk met alle elementen om er 1 verhaal van te maken. De montage is de uiteindelijke uitvoering van je compositie, alleen dit keer niet met muziek maar met beeld. En ook beeld heeft zijn eigen ritme. De cursus eindigt met de presentatie en bespreking van de gemaakte films.

Aanmelden & Startdata


Amsterdam

Woensdag 27 januari 2021 | 19:00 – 22:00

Woensdag 14 april 2021 | 19:00 – 22:00

Eindhoven

woensdag 04 november 2020 | 19:00 – 22:00

Woensdag 27 januari 2021 | 19:00 – 22:00

Woensdag 14 april 2021 | 19:00 – 22:00


Inschrijven

PRIJS:

EUR 1200,-

(gespreid betalen mogelijk)


DUUR:

10 weken

10 woensdagen: 19:00 tot 22:00 uur


GOED OM TE WETEN:

Als je de vooropleiding volgt en vervolgens deelneemt aan de Opleiding Regie Fictie of Regie Documentaire, krijg je 50% van de vooropleiding cadeau op het totaal bedrag van de opleiding!


Meer informatie aanvragen

Introductiegesprek inplannen

Locatie Amsterdam


Amsterdam Film School
Paasheuvelweg 5
1105 BE Amsterdam
Nederland

Contact

Locatie Eindhoven


Amsterdam Film School
De Lismortel 23
5612 AR Eindhoven
Nederland

Contact