INTRODUCTIE


De Module Montage is de vierde module van onze uitgebreide Opleiding Regie Fictie. Tijdens deze module staat het monteren van jouw korte film centraal. Je leert alle techniek van montage en werkt tijdens deze module samen met een editor van onze Opleiding Montage. Hoe blijft de kijker geboeid, heeft jouw film de juiste spanningsbogen? Brengt je film nog steeds de juiste boodschap over? Indien je graag zelf een editor kent met wie je wilt werken is dat ook mogelijk. Deze editor dient zich dan wel aan de oplevering van de verschillende versies te houden zoals deze tijdens de module gepland staan.

Aan het einde van de opleiding heb je de slotmontage afgerond en heb je jouw korte film gemonteerd.

Het monteren van beeldmateriaal met behulp van Adobe Premiere Pro CC waarbij je de algemene montage workflow leert toe te passen op jouw project. Tijdens deze module werk je samen met een editor. Je sluit de module af met je eigen korte film.

De Module Montage is ontwikkeld voor diegenen die de Module Opname succesvol hebben afgerond.

Het programma van de module montage wordt gegeven in de avond of overdag in deeltijd. Het totale programma neemt 9 weken in beslag. Je kunt kiezen tussen ons avondprogramma op maandag en woensdag van 19:00 – 22:00 uur of het dagprogramma  op maandag van 10:00 – 16:00 uur.

PROGRAMMA


Centraal tijdens deze module staat het doorlopen van een goede montage workflow. Je leert de technische aspecten van montage te beheersen om vervolgens je project efficiënt in te delen zodat je flexibel al je creativiteit kunt toepassen in je project.

Nadat je hebt geleerd om efficiënt een algemene workflow toe te passen werk je de montage verder uit. Hoe bouw je gestructureerd een montage op? Je leert beeldmateriaal naar waarde te beoordelen middels het spotten van materiaal en het opzetten van rushes. Na het spotten en beoordelen van je rushes begin je met de volgende stap; het produceren van je eerste edit.

Het ritme van je montage is essentieel; door middel van tijdverruiming en verdikking leer je jouw verhaal beter te vertellen en maak je kennis met de kracht van montage.  Je leert spanningselementen en momenten van aandacht te creëren of te benadrukken. Hoe zorg je door middel van ritme dat de kijker geboeid blijft?

Je werkt toe naar een zogeheten ‘Picture Lock‘. Je loopt door je montage heen om te beoordelen of jouw verhaal op de juiste manier verteld is. Tijdens deze fase is het belangrijk om te kijken of je boodschap goed overkomt. Je beheerst het technische gedeelte, maar komt jouw verhaal dramatisch gezien tot zijn recht?

Na de ‘Picture Lock‘ ligt de focus op de nabewerking; er wordt aandacht besteed aan geluidsnabewerking, kleurcorrectie en grafische elementen. Tevens komt het werken in een professionele omgeving en samenwerking met externe partijen aan bod. De audio klopt, de grafische elementen en kleurcorrectie zijn toegepast; nu is het tijd voor je slotmontage!  Dit is het laatste onderdeel van de montage waarin alles samenkomt. De docent beoordeelt je laatste edit en geeft indien nodig de laatste tips om de montage af te ronden van jouw perfecte korte fictie film.

KOSTEN


Het curriculum van Amsterdam Film School is modulair opgebouwd tot en met de Module Filmplan. Dit betekent dat de Modules Opname en Montage voor de Opleiding Regie Documentaire niet los af te nemen zijn.

Indien je wenst mee te werken aan een van de korte films van onze Regie studenten kun je contact opnemen via het contactformulier. Mocht je interesse hebben in een Module Montage verwijzen wij je graag door naar onze uitgebreide Opleiding Montage.

Amsterdam Film School is een particuliere school en er is geen studiefinanciering mogelijk. Je kunt de onderwijssom wel maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden. Meer informatie over de kosten van de gehele Opleiding vind je hieronder in de tabel.

PRIJS PER MAAND OBV 10 TERMIJNENTOTAALPRIJS OPLEIDING
ONDERWIJSTARIEFEUR 590EUR 5900

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

LOCATIE


Amsterdam

Paasheuvelweg 5 , 1105 BE Amsterdam, Nederland

Eindhoven

De Lismortel 23, 5612 AR Eindhoven, Nederland

VERVOLG


Aan het einde van de Module Montage heb je het beeldmateriaal van jouw korte film gemonteerd en gereed voor distributie.

ONS VOLLEDIGE CURRICULUM


De Module Montage maakt onderdeel uit van ons uitgebreide curriculum. Hieronder kun je de samenstelling van ons curriculum vinden alsook onze andere opleidingen.

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Productie

Meer info

Montage

Meer info

Regisseur

Meer info

Concept-ontwikkeling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Productie

Meer info

Montage

Meer info

Documentairemaker

Meer info

Vooropleiding

Meer info

Auditie

Meer info

Acteur

Meer info

Basis van Monteren

Meer info

Dramatisch Monteren

Meer info

VFX en Color Grading

Meer info

Post-Productie

Meer info

Editor

Meer info