EERST VOLGENDE STARTMOMENT


Binnenkort hier zichtbaar.INTRODUCTIE


Welkom bij onze modules Montage! Deze modules bestaan uit verschillende facetten van montage die je apart kunt volgen:

1) Basisvaardigheden montage

2) Gevorderde montage

3) Kleurcorrectie en Grading 

4) After Effects

5) Sound Design

Tijdens de modules bieden we je alle tools en kennis om je ontwikkeling tot een succes te maken.

Benieuwd naar het verhaal van een student van de opleiding? Lees deze hier.

Het leren monteren van opnames voor film en televisie.

Deze module is geschikt voor zowel beginnende als meer ervaren kandidaten.

We bieden een programma aan op werkdagen van 09:00 – 16:00, op woensdag van 15:00 – 21:30 uur of zaterdag van 09:30 – 16:30. Iedere module heeft een looptijd van 8 weken.

SpecificatieMontage modules
Studieduur8 weken per module
Studiebelasting4-8 studie uren per week
Cursus frequentie1x per week
Maximum aantal deelnemers12 leerlingen
LesmateriaalDigitale cursusmap
ToelatingseisenIntake gesprek
NiveauVoor beginnende editors
Vereiste hardware/softwareNotebook met Adobe Creative Cloud software (laatste te verkrijgen via de school)
CertificaatBij succesvolle afronding opleiding

PROGRAMMA


Module 1 – Basisvaardigheden montage
Lesduur: 8 weken, 1 dag per week (à 6 uur)
Software: Adobe Première Pro

In de module basisvaardigheden montage leer je hoe je met verschillende beeld- en geluidsopnames een film of video maakt. In de lessen word je geacht zelf voortdurend met de oefenstof aan het werk te zijn. Montage vereist heel veel oefening. Adobe biedt erg veel mogelijkheden en er zijn meerdere wegen om tot hetzelfde resultaat te komen. Onder begeleiding van een docent leer je je projecten logisch en strak te organiseren.
Je leert werken met de verschillende audio-, video- en grafische lagen, je leert de verschillende effecten waar het programma over beschikt te gebruiken en te bewerken.

Er wordt aandacht gegeven aan de basisbeginselen van kleur correctie en grading aan de hand van de kleur correctiemogelijkheden van Adobe Première. De cursisten worden geacht zelf hun beelden en geluid aan te leveren. Daarnaast beschikt ons instituut over een abonnement op stock footage waar studenten gebruik van kunnen. Aan het eind van deze module worden de cursisten geacht zelfstandig een logisch beeldverhaal te kunnen monteren met gebruikmaking van verschillende beeld en geluidslagen en grafische elementen. Daarnaast wordt van de cursisten verwacht dat ze de juiste export settings voor de verschillende platforms kunnen gebruiken.

Module 2 – Gevorderde montage
Lesduur: 8 weken, 1 dag per week (à 6 uur
Software: Adobe Première Pro

In deze gevorderden montage module bouw je verder op een al vervaardigde basiskennis montage. Je duikt dieper in de kunst van het creatief en inhoudelijk monteren én structureren van je verhaal. Tijdens de ontwikkelingsfase van een filmplan zijn er vaak al veel beslissingen gemaakt. Toch heb je als editor enorm veel invloed op de toon en de beleving van het verhaal. Je maakt keuzes in de volgorde van de shots, het ritme, de combinatie van beeld en geluid. Twee frames meer of minder kunnen een groot effect hebben op de interpretatie van het verhaal. Aan de hand van diverse theorieën en praktijkvoorbeelden gaat de student op zoek naar zijn eigen creativiteit als editor. Samen met de docent, in groeps- en feedbackgesprekken met de klas, leer je vanuit inhoud naar vorm te gaan, wat verschillende overgangen zijn in beeld en geluid en hoe je dynamiek en ritme aan kan brengen in je montage. De lessen zullen een combinatie zijn van hoor- en werkcolleges.

Daarnaast wordt er van jullie verwacht dat je buiten de lessen materiaal verzameld om mee te monteren en inspiratie opdoet; oefent, films bekijkt en leest. Gevorderden montage is een verdiepingsslag. Voor deze module is een basiskennis van montage vereist.

Module 3 – Kleurcorrectie en Grading

Lesduur: 8 weken, 1 dag per week (à 6 uur)
Software: DaVinci Resolve. (gratis te downloaden)

De rol van een colorist kun je omschrijven als een combinatie van techniek en creativiteit. Je bent bekend met de verschillende camera’s en hun opname formaten en kunt adviseren welke workflow het meest geoptimaliseerd is voor hoge kwaliteit eindproducties op film of video. Videobeelden kunnen soms net wat te rood of te blauw gefilmd zijn. Of soms springen bepaalde kleuren niet genoeg in het oog. Elke ruimte waar een lichtbron is, heeft een bepaalde kleurtemperatuur. Natuurlijk licht, daglicht, kaarslicht en maanlicht, hebben ieder hun eigen kleurtoon. Een camera moet hierop ingesteld worden, zodat de videobeelden ook de juiste kleurweergave hebben. Het komt wel eens voor dat een ruimte belicht is door meerdere lichtbronnen met verschillende kleurtemperaturen. Dan is het lastig om een camera juist in te stellen.

Tijdens de montage worden de kleuren aangepast zodat ze niet te geel of te blauw zijn. Dit wordt kleurcorrectie genoemd en daar begint ieder proces mee: je beoordeelt de objectieve waarden van de verschillende kleuren en lichtwaardes aan de hand van vectroscopen en waveforms. Er wordt in deze module gewerkt met DaVinci Resolve. We behandelen alle tools die het pakket biedt en hoe je kleur en contrast kunt beoordelen en aanpassen. De kracht van DaVinci Resolve zit hem in het uitvoeren van kleur correcties op een deel van het beeld. Om deze delen van het beeld te selecteren gaan we tijdens de cursus in op de tools zoals, Power Windows, Qualifier Keys en Custom Curves. Met Serial Nodes kun je aparte correcties maken die na elkaar worden uitgevoerd of verschillende correcties uitvoeren met Layer en Parallel Nodes.

Je leert werken met de motion tracker tool. Met deze tool is het niet meer nodig om handmatig alle keyframes in te stellen. Wanneer kleuren worden aangepast met als doel om een bepaalde sfeer te creëren spreek je van colorgrading. Kleuren worden bijvoorbeeld bewust geler gemaakt om de film een warmer gevoel te geven of blauwer om een killere atmosfeer te creëren. Kleur correctie is het juist weergeven en uitbalanceren van de kleur. Colorgrading is het bewust aanpassen van de kleuren om hiermee een emotie of sfeer over te brengen op de kijker. Als laatste komt het exporteren van je materiaal aan bod. Voor deze module is een basiskennis van montage vereist.

Module 4 – After effects
Lesduur: 8 weken, 1 dag per week (à 6 uur)

Software: Adobe After Effects, Adobe Première Pro en Adobe Photoshop

In deze module leren de studenten verschillende technieken om te animeren en om visuele effecten te maken in Adobe After Effects, andere programma’s uit het Adobe Creative Cloud pakket zullen daarbij ook gebruikt worden (Adobe Première Pro en Photoshop). De docent zal aandacht besteden aan mediabewerking van grafische elementen en video die in een animatie gemonteerd kunnen worden. Door het analyseren en zelf creëren van animaties en visuele effecten krijgt de student inzicht in de manier waarop een boodschap verteld wordt door bewegende beelden.

Voor deze module is een basiskennis van montage vereist.

Module 5 – Sounddesign

Lesduur: 8 weken, 1 dag per week (à 6 uur)

Periode: Tweede periode van het schooljaar

Software: Adobe Audition en AVID Pro Tools (geïnstalleerd op schoolcomputers)

Deze module levert de basis voor het zelfstandig kunnen maken van een professioneel geluidsontwerp voor film en video. Het belangrijkste doel van deze module is dat je leert nadenken over de mogelijkheden die er zijn en hoe je die zou kunnen gebruiken om een film of video naar een hoger plan te tillen. Een goed doordacht en uitgevoerd geluidsontwerp kan een film verbeteren en de emoties versterken die de filmmakers aan het publiek willen overbrengen. In deze module leer je nadenken over de verschillende functies van geluid bij beeld, hoe je die geluiden zou kunnen maken en hoe je een goede eindmix maakt voor bioscoop, tv en internet. Veel van het geluid bij producties wordt pas later toegevoegd; in het geval van animatiefilms wordt zelfs al het geluid later toegevoegd.

Aan het einde van de module kan een student een analyse maken van wat een potentiële opdrachtgever wenst, welke mogelijkheden de film daartoe biedt en is de cursist in staat om zelfstandig een professioneel geluidsontwerp te maken zowel creatief als technisch.

Voor deze module is een basiskennis van montage vereist.

Startdatum en lesrooster

Les

Locatie

Lestijden

Startmoment

KOSTEN


Bij de Amsterdam Film School betaal je via automatisch incasso. Je kunt de onderwijssom in maandelijkse termijnen betalen.

Na inschrijving sturen we je de factuur een maand vóór de startmaand van jouw opleiding.

ONDERWIJSTARIEFTOTAALPRIJS MODULE
Bij inschrijving één moduleEUR 950,-
Bij inschrijving tweede moduleEUR 855,- (10% korting)
Bij inschrijving derde of meer modulesEUR 855,- (10% korting)

Amsterdam Film School is een particuliere school en er is geen studiefinanciering mogelijk. Als omschreven bij ‘Prijs van de Opleiding’ kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

LOCATIE


Amsterdam

Paasheuvelweg 5 , 1105 BE Amsterdam, Nederland

Eindhoven

De Lismortel 23, 5612 AR Eindhoven, Nederland

VERVOLG


Je bent klaar om in het werkveld aan de slag te gaan als Editor. Na de Opleiding Montage kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld onze Opleiding Regie Fictie of Documentaire te volgen.

ONS VOLLEDIGE CURRICULUM


De Opleiding Montage maakt onderdeel uit van ons uitgebreide curriculum. Hieronder kun je de samenstelling van ons curriculum vinden alsook onze andere opleidingen.

Basis van Monteren

Meer info

Gevorderde montage

Meer info

Kleurcorrectie en Grading

Meer info

After Effects

Meer info

Sound Design

meer info

Editor

Meer info

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Productie

Meer info

Montage

Meer info

Regisseur

Meer info

Concept-ontwikkeling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Productie

Meer info

Montage

Meer info

Documentairemaker

Meer info

Vooropleiding

Meer info

Auditie

Meer info

Acteur

Meer info