INTRODUCTIE


De module Productie is de derde module van onze Opleiding Regie Fictie. Hier ga je alle kennis uit de vorige modules in de praktijk brengen tijdens de draaiperiode van je korte film. Je regisseert je film met je eigen stijl, visie en passie. Je zorgt voor een goede voorbereiding door je filmlocaties te bezoeken en callsheets te maken. Tijdens de draaidagen werk je samen met cameramensen, geluidstechnici en een gaffer. Tijdens de lessen krijg je feedback op het materiaal dat je hebt opgenomen. Aan het einde van de opleiding beoordelen een externe professional en een docent je opnames.

Het zelfstandig regisseren van een korte film van ongeveer 10 minuten, waarbij je eigen stijl, visie en passie duidelijk naar voren komen. Als je de eerdere modules hebt gevolgd, is dit je kans om alle opgedane kennis in de praktijk te brengen.

De Module Opname is speciaal ontwikkeld voor iedereen die de Module Regievisie succesvol heeft afgerond.

Het totale programma neemt 9 weken in beslag. Je kunt kiezen voor overdag van 09:00 – 16:00 uur (m.u.v. zaterdag van 09:30 – 16:30 uur) of de namiddag + avond van 15:00 – 21:30 uur.

Het hele programma duurt 9 weken. Je kunt kiezen voor de dagoptie van 09:00 – 16:00 uur (behalve op zaterdag, dan is het van 09:30 – 16:30 uur) of de middag + avondoptie van 15:00 – 21:30 uur.

PROGRAMMA


De module begint met de pre-productiefase: je bezoekt locaties, maakt callsheets en draaiplanningen, en zorgt voor een optimale voorbereiding van de draaidagen.

Onze docenten delen hun kennis over veelvoorkomende valkuilen en bespreken de belangrijkste aandachtspunten van de pre-productie. Ook komt setgedrag uitgebreid aan bod.

Dan is het moment daar: het filmen van jouw korte film. Je draait de film op de door jou gekozen tijdstippen. Tijdens de lessen ligt de focus op feedback op het materiaal dat je hebt opgenomen.

Tijdens de draaidagen kun je, afhankelijk van beschikbaarheid, gebruikmaken van de professionele apparatuur van de school.

Elke regisseur in opleiding moet tijdens het draaien een cameraman, geluidsman en een gaffer hebben. Deze rollen kunnen worden vervuld door medestudenten. Als dat niet mogelijk is vanwege beschikbaarheid, kun je gebruikmaken van een crew van de Amsterdam Film School. Als je liever je eigen crew samenstelt, is dat ook prima.

De regisseur focust zich op het regisseren van de korte film, terwijl de crew de andere taken uitvoert. Vooraf houdt de regisseur een breakdown; zodra iedereen op de set is, worden alle taken en rollen duidelijk verdeeld.

Tijdens de lessen bekijk en analyseer je jouw beeldmateriaal en dat van je medestudenten. In de feedbacksessies geeft je docent algemeen toepasbare tips om je productie naar een hoger niveau te tillen. De module wordt afgesloten met een beoordeling van jouw beeldmateriaal door zowel een externe professional als de docent. Na afloop kun je met vertrouwen beginnen aan de post-productiefase van je korte film in de Module Montage.

KOSTEN


Bij de Amsterdam Film School betaal je via automatische incasso. Je kunt het lesgeld in maandelijkse termijnen betalen. Als je de opleiding volledig vooruit betaalt, krijg je 3% korting op het totale bedrag.

Na inschrijving sturen we je de factuur een maand voordat je opleiding begint.

PRIJS PER MAAND OBV 10 TERMIJNENTOTAALPRIJS OPLEIDING
ONDERWIJSTARIEFEUR 590EUR 5900

Onze algemene voorwaarden, die van toepassing zijn op ons onderwijs, kun je lezen via deze link. Door je in te schrijven bij de Amsterdam Film School, ga je akkoord met deze voorwaarden.

INSCHRIJVING


Startdatum en lesrooster

Les

Locatie

Lestijden

Startmoment

VERVOLG


Wil je het beeldmateriaal dat je hebt gedraaid in deze module professioneel monteren tot een eindproduct? Start dan aansluitend met de Module Montage.