INTRODUCTIE


Cinematografie is de tweede module van onze uitgebreide Opleiding Regie Documentaire. Tijdens deze module leer je jouw documentaire verhaal te vertalen naar beeld.  Daarvoor is kennis van camera, lenzen, geluid, licht en montage van groot belang. Je focust je op het creëren van een eigen visie en draaistijl. Je onderzoekt welke cameravoering je verhaal het beste vertelt en welke keuzes je het beste kunt maken bij een interview. De opgedane kennis breng je in de praktijk bij het draaien van een test item. Er wordt afgesloten met een presentatie van je beeldmateriaal.

Het doel van deze opleiding is technische kennis opdoen voor het gebruik van de camera alsmede leren hoe je jouw documentaire visueel het beste kunt weergeven.

Deze module is ontwikkeld voor diegenen die de Opleiding Storytelling succesvol hebben afgerond en voor beginnende en ervaren documentairemakers die met een werkbaar idee met de camera aan de slag willen. De toelating vindt dan plaats op basis van een intakegesprek.

Het totale programma neemt 9 weken in beslag. Je kunt kiezen voor de maandag van 10:00 – 16:30 uur of de woensdag van 15:00 – 21:30 uur.

PROGRAMMA


Je start de opleiding met praktijk oefeningen omtrent het gebruik van de camera. Hoe stel je het juiste diafragma in? Hoe bepaal je de iso waarde? Welke lenzen gebruik je voor welk shot? Je leert alle technische kennis om jouw verhaal optimaal weer te kunnen geven.

De (film)stijl van je documentaire is bepalend voor je uiteindelijke doel; Welke stijl en smaak past bij je verhaal? Je leert door middel van hands-on oefeningen welke cameravoering jouw verhaal visueel het beste vertelt.

Interviewen is veel luisteren en keuzes maken; welke informatie is bruikbaar en wat laat je achterwege? En bovendien; hoe stel je een goede vraag? Je leert ‘doorvragen’ en sturing te geven alsmede opbouw te geven aan je verhaal.

Halverwege de opleiding breng je alle theorie in de praktijk; je past de camerakennis, interviewtechnieken en theorie toe op een test item. Je onderzoekt welke technieken en stijlen passen bij jouw verhaal. Je bent vrij in wat voor vorm je het test item wenst te draaien. Het kan zijn dat je ervoor kiest om bijvoorbeeld een interview te draaien maar ook op locatie filmen behoort tot de mogelijkheden.

Tot slot leer je alles over ‘dramatische montage’ en zet je de puntjes op de “i” in de post-productie fase. Tijdens deze lessen ligt de focus op het onderzoeken van de perfecte vorm voor jouw documentaire. Je bent vrij om naast de klassikale werkzaamheden verder te werken aan je item. Tijdens de lessen behandelen we veel voorkomende problemen bij  montage en wordt van je verwacht dat je zelfstandig monteert. Je komt in deze laatste fase van de opleiding tot de kern van je verhaal en je krijgt individuele feedback gedurende de les.

Aan het einde van deze module heb je een eigen item dat als voorbeeld dient voor de stijl van het documentaire verhaal dat je wilt produceren.

KOSTEN


Het curriculum van Amsterdam Film School is modulair opgebouwd. Dit betekent dat je kunt kiezen voor één module indien je wenst te specialiseren of een combinatie van meerdere of alle modules indien je een volledige opleiding tot filmmaker wenst te volgen.

Iedere opleiding en/of module van Amsterdam Film School wordt maandelijks in rekening gebracht gedurende de looptijd van de gekozen opleiding. Hieronder kun je lezen hoe dat werkt en hoe je het meest gunstige tarief kunt kiezen voor jouw opleiding.

Onze tarieven zijn onderverdeeld in drie groepen. We hanteren onze standaard prijs voor inschrijving voor één module. Indien je meerdere modules (of de gehele opleiding) volgt bij Amsterdam Film School kom je in aanmerking voor een gunstiger tarief. In onderstaande tabel staan de tarieven vermeld per groep.

Indien je ervoor kiest om de module in 2 maandelijkse termijnen te betalen rekenen wij een éénmalige administratieve vergoeding voor je gehele studiejaar van EUR 75.

ONDERWIJSTARIEFTOTAALPRIJS MODULE
een moduleEUR 1.595
meerdere modulesEUR 1.549
alle modulesEUR 1.475

Bij Amsterdam Film School kun je betalen per bankoverschrijving of per credit card.

Amsterdam Film School brengt de onderwijssom bij deelbetaling maandelijks in rekening op de derde dag van iedere maand. Iedere factuur heeft een betalingstermijn van 21 dagen na factuurdatum. De factuur voor de eerste maand van de opleiding wordt opgemaakt na inschrijving. Opvolgende facturen worden maandelijks opgemaakt vanaf de startmaand van je opleiding.

Amsterdam Film School is een particuliere school en er is geen studiefinanciering mogelijk. Als omschreven bij betaalwijze kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

LOCATIE


Amsterdam

Paasheuvelweg 5 , 1105 BE Amsterdam, Nederland

Eindhoven

De Lismortel 23, 5612 AR Eindhoven, Nederland

VERVOLG


Na de Module Cinematografie zet je de volgende stap tijdens de module Productie waarin je jouw documentaire verhaal verder uitwerkt.

ONS VOLLEDIGE CURRICULUM


De Module Cinematografie maakt onderdeel uit van ons uitgebreide curriculum. Hieronder kun je de samenstelling van ons curriculum vinden alsook onze andere opleidingen.

Concept-ontwikkeling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Productie

Meer info

Montage

Meer info

Documentairemaker

Meer info

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Productie

Meer info

Montage

Meer info

Regisseur

Meer info

Vooropleiding

Meer info

Auditie

Meer info

Acteur

Meer info

Basis van Monteren

Meer info

Dramatisch Monteren

Meer info

VFX en Color Grading

Meer info

Post-Productie

Meer info

Editor

Meer info