INTRODUCTIE


Cinematografie is de tweede module van onze uitgebreide Opleiding Regie Documentaire. Tijdens deze module leer je jouw documentaire verhaal te vertalen naar beeld.  Daarvoor is kennis van camera, lenzen, geluid, licht en montage van groot belang. Je focust je op het creëren van een eigen visie en draaistijl. Je onderzoekt welke cameravoering je verhaal het beste vertelt en welke keuzes je het beste kunt maken bij een interview. De opgedane kennis breng je in de praktijk bij het draaien van een test item. Er wordt afgesloten met een presentatie van je beeldmateriaal.

Het doel van deze opleiding is technische kennis opdoen voor het gebruik van de camera alsmede leren hoe je jouw documentaire visueel het beste kunt weergeven.

Deze module is ontwikkeld voor diegenen die de Opleiding Storytelling succesvol hebben afgerond en voor beginnende en ervaren documentairemakers die met een werkbaar idee met de camera aan de slag willen. De toelating vindt dan plaats op basis van een intakegesprek.

Het totale programma neemt 9 weken in beslag. Je kunt kiezen voor overdag van 09:00 – 16:00 uur (m.u.v. zaterdag van 09:30 – 16:30 uur) of de namiddag + avond van 15:00 – 21:30 uur.

PROGRAMMA


Je start de opleiding met praktijk oefeningen omtrent het gebruik van de camera. Hoe stel je het juiste diafragma in? Hoe bepaal je de iso waarde? Welke lenzen gebruik je voor welk shot? Je leert alle technische kennis om jouw verhaal optimaal weer te kunnen geven.

De (film)stijl van je documentaire is bepalend voor je uiteindelijke doel; Welke stijl en smaak past bij je verhaal? Je leert door middel van hands-on oefeningen welke cameravoering jouw verhaal visueel het beste vertelt.

Interviewen is veel luisteren en keuzes maken; welke informatie is bruikbaar en wat laat je achterwege? En bovendien; hoe stel je een goede vraag? Je leert ‘doorvragen’ en sturing te geven alsmede opbouw te geven aan je verhaal.

Halverwege de opleiding breng je alle theorie in de praktijk; je past de camerakennis, interviewtechnieken en theorie toe op een test item. Je onderzoekt welke technieken en stijlen passen bij jouw verhaal. Je bent vrij in wat voor vorm je het test item wenst te draaien. Het kan zijn dat je ervoor kiest om bijvoorbeeld een interview te draaien maar ook op locatie filmen behoort tot de mogelijkheden.

Tot slot leer je alles over ‘dramatische montage’ en zet je de puntjes op de “i” in de post-productie fase. Tijdens deze lessen ligt de focus op het onderzoeken van de perfecte vorm voor jouw documentaire. Je bent vrij om naast de klassikale werkzaamheden verder te werken aan je item. Tijdens de lessen behandelen we veel voorkomende problemen bij  montage en wordt van je verwacht dat je zelfstandig monteert. Je komt in deze laatste fase van de opleiding tot de kern van je verhaal en je krijgt individuele feedback gedurende de les.

Aan het einde van deze module heb je een eigen item dat als voorbeeld dient voor de stijl van het documentaire verhaal dat je wilt produceren.

KOSTEN


Bij de Amsterdam Film School betaal je via automatisch incasso. Je kunt de onderwijssom in maandelijkse termijnen betalen. Indien je de opleiding volledig vooruit betaalt, ontvang je een betalingskorting van 3% over je volledige onderwijssom.

Na inschrijving sturen we je de factuur een maand vóór de startmaand van jouw opleiding.

PRIJS PER MAAND OBV 10 TERMIJNENTOTAALPRIJS OPLEIDING
ONDERWIJSTARIEFEUR 590EUR 5900

Amsterdam Film School is een particuliere school en er is geen studiefinanciering mogelijk. Als omschreven bij ‘Prijs van de Opleiding’ kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

INSCHRIJVING


Startdatum en lesrooster

Les

Locatie

Lestijden

Startmoment

LOCATIE


Amsterdam

Paasheuvelweg 5 , 1105 BE Amsterdam, Nederland

Eindhoven

De Lismortel 23, 5612 AR Eindhoven, Nederland

VERVOLG


Na de Module Cinematografie zet je de volgende stap tijdens de module Productie waarin je jouw documentaire verhaal verder uitwerkt.

ONS VOLLEDIGE CURRICULUM


De Module Cinematografie maakt onderdeel uit van ons uitgebreide curriculum. Hieronder kun je de samenstelling van ons curriculum vinden alsook onze andere opleidingen.

Concept-ontwikkeling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Productie

Meer info

Montage

Meer info

Documentairemaker

Meer info

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Productie

Meer info

Montage

Meer info

Regisseur

Meer info

Vooropleiding

Meer info

Auditie

Meer info

Acteur

Meer info

Basis van Monteren

Meer info

Gevorderde montage

Meer info

Kleurcorrectie en Grading

Meer info

After Effects

Meer info

Sound Design

meer info

Editor

Meer info