INTRODUCTIE SPEED-COURSE FILMMAKEN


Het doel van de Speed-course Filmmaken is om een week lang het filmvak te proeven en samen met je medestudenten een eigen korte film te maken. Of je nu van camera, acteren, regisseren of monteren houdt, alles komt aan bod!

Je maakt kennis met verschillende disciplines van filmmaken (fictie en documentaire) en met acteren en monteren. Zo krijg je van alles wat mee en draai je je eigen korte film.

Je gaat samen met je medestudenten op pad en maakt bijvoorbeeld een reportage van Amsterdam met professionele camera’s. Daarnaast film je een scène waarin je acteert, het camerawerk verzorgt of de regie in handen hebt.

FILMEN


Je leert alle mogelijkheden van de camera kennen en draait je eerste shots. Welke soorten shots zijn er allemaal? En natuurlijk, wat is het doel van elk shot? Doordat je tijdens de lessen alles direct in de praktijk uitprobeert, leer je snel hoe je een verhaal kunt vertellen met film. Je schrijft een kort plan en interviewt een van je medestudenten. Hierbij maak je gebruik van de camera’s en de verschillende shots waar je alles over hebt geleerd.

ACTEREN


Naast het filmen en houden van interviews maak je ook kennis met acteren. Je krijgt verschillende speloefeningen, handige tips, en leert hoe je je kunt transformeren naar je rol. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat de tekst echt gaat leven? Wat zijn goede manieren om je tekst te leren? Nu je deze kennis hebt, pas je die toe door zelf een scène te spelen.

Vind je acteren minder leuk? Geen probleem! Je kunt ook als regisseur, geluidsman/-vrouw of cameraman/-vrouw aan de slag tijdens de scènes. We zorgen er altijd voor dat iedereen een rol krijgt die het beste bij hem of haar past.

REGISSEREN


Naast het regisseren van acteurs kun je er ook voor kiezen om een kort item te regisseren. Je schrijft hiervoor een plan waarin je een aantal zaken helder krijgt. Wat ga je filmen? Wie ga je filmen en waarom? Welke shots heb je nodig? Ga je alles op een statief draaien of uit de hand? Als je plan af is, kun je in duo’s het item gaan draaien. Dit kan en mag rondom de school. Als je klaar bent, kom je terug naar de Amsterdam Film School en zorg je ervoor dat al je beelden veilig op de computer staan.

MONTEREN


In de eerste lessen van de cursus ben je vooral bezig geweest met het filmen van verschillende situaties. Je hebt een interview afgenomen, een scène gefilmd of je item gedraaid. Nu is het tijd om te kijken hoe al deze beelden er eigenlijk uitzien. Wat kun je er allemaal mee doen en hoe monteer je al het materiaal tot een goede film? Je maakt kennis met montage en maakt je eerste edit!

KORTE FILM


In de laatste fase van de cursus kies je welk onderdeel je het leukst vond en waar je meer over wilt leren. Je kunt bijvoorbeeld nog een scène opnemen, extra shots draaien voor je item, of verder gaan met monteren. Uiteindelijk zorg je ervoor dat je een eindfilm hebt die je aan het einde van de cursus kunt presenteren.

Aanmelden & Startdata


Summerschool 2024

Eindhoven:
Maandag 8 juli
Dinsdag 9 juli
Woensdag 10 juli
Donderdag 11 juli
Vrijdag 12 juli

Amsterdam:
Maandag 8 juli
Dinsdag 9 juli
Woensdag 10 juli
Donderdag 11 juli
Vrijdag 12 juli

Startdatum en lesrooster

Les

Locatie

Lestijden

StartmomentPRIJS:

EUR 595,-


DUUR:

1 week

maandag tot en met vrijdag

09:00 – 15:00 uur

VOERTAAL:

Nederlands


VOOR WIE:

Voor elke filmliefhebber


APPARATUUR INBEGREPEN:

Beschikking over professionele apparatuur, van camera tot montage


CERTIFICTAAT:

Certificaat van deelname