INTRODUCTIE


Module 5 – Sounddesign

Lesduur: 8 weken, 1 dag per week (à 6 uur)

Periode: Tweede periode van het schooljaar

Software: Adobe Audition en AVID Pro Tools (geïnstalleerd op schoolcomputers)

Deze module levert de basis voor het zelfstandig kunnen maken van een professioneel geluidsontwerp voor film en video. Het belangrijkste doel van deze module is dat je leert nadenken over de mogelijkheden die er zijn en hoe je die zou kunnen gebruiken om een film of video naar een hoger plan te tillen. Een goed doordacht en uitgevoerd geluidsontwerp kan een film verbeteren en de emoties versterken die de filmmakers aan het publiek willen overbrengen. In deze module leer je nadenken over de verschillende functies van geluid bij beeld, hoe je die geluiden zou kunnen maken en hoe je een goede eindmix maakt voor bioscoop, tv en internet. Veel van het geluid bij producties wordt pas later toegevoegd; in het geval van animatiefilms wordt zelfs al het geluid later toegevoegd.

Aan het einde van de module kan een student een analyse maken van wat een potentiële opdrachtgever wenst, welke mogelijkheden de film daartoe biedt en is de cursist in staat om zelfstandig een professioneel geluidsontwerp te maken zowel creatief als technisch.

Voor deze module is een basiskennis van montage vereist.

Benieuwd naar het verhaal van een student van de opleiding? Lees deze hier.

Je verder verdiepen in sound design en het leren toepassen hiervan in montage-projecten.

Deze module is ontwikkeld voor kandidaten die interesse hebben in Sound Design.

Het totale programma neemt 8 weken in beslag. Je kunt kiezen voor overdag van 09:00 – 16:00 uur (m.u.v. zaterdag van 09:30 – 16:30 uur) of de namiddag + avond van 15:00 – 21:30 uur.

KOSTEN


Bij de Amsterdam Film School betaal je via automatisch incasso. Je kunt de onderwijssom in maandelijkse termijnen betalen. Indien je de opleiding volledig vooruit betaalt, ontvang je een betalingskorting van 3% over je volledige onderwijssom.

Na inschrijving sturen we je de factuur een maand vóór de startmaand van jouw opleiding.

ONDERWIJSTARIEFTOTAALPRIJS MODULE
Bij inschrijving één moduleEUR 950,-
Bij inschrijving tweede moduleEUR 855,- (10% korting)
Bij inschrijving derde of meer modulesEUR 855,- (10% korting)

Amsterdam Film School is een particuliere school en er is geen studiefinanciering mogelijk. Als omschreven bij ‘Prijs van de Opleiding’ kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

INSCHRIJVING


Startdatum en lesrooster

Les

Locatie

Lestijden

Startmoment

VERVOLG


Na afronding van de Module Sound Design kun je er voor kiezen een andere module of opleiding bij ons te volgen.