INTRODUCTIE


De module Basis van monteren is de start van onze uitgebreide Montage opleiding. In de eerste module van de opleiding leer je alles over de basis monteren. Hoe werkt de software, welke workflow pas je toe bij montage en wat is een ideale montage-set? Hoe verloopt de samenwerking met de regisseur tijdens de montage? Al deze belangrijke vragen worden beantwoord in de eerste fase van de opleiding.

Centraal tijdens deze module staat de kennis van het programma Adobe Premiere Pro CC. Je leert met de juiste tools werken en je verdiept je in het dramatische aspect van beeldmontage. Je eindigt de module met de oplevering van je eerste project.

Deze module is geschikt voor beginnende editors.

Het totale programma neemt 9 weken in beslag. Je kunt kiezen voor overdag van 09:00 – 16:00 uur (m.u.v. zaterdag van 09:30 – 16:30 uur) of de namiddag + avond van 15:00 – 21:30 uur.

PROGRAMMA


Je begint de module met het verkennen van het programma Adobe Premiere Pro CC waar je deze opleiding mee gaat werken. Je leert hier goed mee om te gaan zodat je snel verder kunt met het vervolg van de opleiding. We starten met de bouwstenen van montage en na het vinden van de optimale workflow verdiepen we ons in de finesse van het vak.

De volgende stap is het syncen en loggen m.b.v. een continuïteitsrapport. Nadat je Adobe Premiere Pro CC van A tot Z beheerst is het syncen van je beeldmateriaal een lastige maar ook belangrijke taak. Dit houdt in dat je het beeldmateriaal sync legt met je audio aangezien audio vaak los opgenomen wordt van het beeldmateriaal. Het continuïteitsrapport dat de regie assistent heeft bijgehouden is, naast het scenario, voor een editor niet te missen informatie. Hier staan alle opmerkingen in van de verschillende shots die gemaakt zijn. Tevens staan hier ook de juiste takes in die bruikbaar zijn voor je montage.

Na het behandelen van syncen en loggen is het tijd voor de basistechniek van knippen en plakken van je beeldmateriaal. In de eerste fase van de opleiding heb je de techniek al geleerd en kunnen we ons nu focussen. Denk hierbij vooral aan het dramatische aspect van het knippen en plakken van je beeldmateriaal. Waar maak je de juiste “cuts” en waarom? Hoe leg je verschillende lagen over elkaar en laat je deze op de juiste manier overvloeien? Na deze fase ben je in staat om snel en zonder enige moeite de mooiste cuts te maken.

Vervolgens gaan we in op beeldeffecten. Je leert beeld-overgangen en herkadering toe te passen. Uiteraard is het ook interessant om te onderzoeken wat je allemaal kunt met de verschillende beeld-effecten. Adobe Premiere Pro CC heeft hierin ongekende mogelijkheden waar je samen met onze professional doorheen gaat en deze uiteindelijk zelf toepast op je eigen project. Bovendien kun je aan het eind van deze module ook aftiteling en titels opmaken en invoegen. Want titels voor je film zijn belangrijk en geven je film een eigen identiteit. Kies je eigen stijl om zo jouw film uniek te maken doormiddel van titels.

Het volgende onderdeel is audio nabewerking. Je leert volume, filters en overgangen toe te passen. Audio kan je film maken of breken en wij leren je hoe je de beste nabewerking voor jouw korte film kunt verkrijgen.

KOSTEN


Bij de Amsterdam Film School betaal je via automatisch incasso. Je kunt de onderwijssom in maandelijkse termijnen betalen. Indien je de opleiding volledig vooruit betaalt, ontvang je een betalingskorting van 3% over je volledige onderwijssom.

Na inschrijving sturen we je de factuur een maand vóór de startmaand van jouw opleiding.

PRIJS PER MAAND OBV 8 TERMIJNENTOTAALPRIJS OPLEIDING
ONDERWIJSTARIEFEUR 675,-EUR 5.400,-

Amsterdam Film School is een particuliere school en er is geen studiefinanciering mogelijk. Als omschreven bij ‘Prijs van de Opleiding’ kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

INSCHRIJVING


Startdatum en lesrooster

Les

Locatie

Lestijden

Startmoment


Meer weten over de gehele opleiding Montage?

LOCATIE


Amsterdam

Paasheuvelweg 5 , 1105 BE Amsterdam, Nederland

Eindhoven

De Lismortel 23, 5612 AR, Nederland

VERVOLG


Aan het einde van deze module ben je goed voorbereid op de tweede Module Dramatisch Monteren van de Opleiding Montage waar we een start maken met dramatisch monteren.

ONS VOLLEDIGE CURRICULUM


De Module Basis van Montage maakt onderdeel uit van ons uitgebreide curriculum. Hieronder kun je de samenstelling van ons curriculum vinden alsook onze andere opleidingen.

Basis van Monteren

Meer info

Dramatisch Monteren

Meer info

VFX en Color Grading

Meer info

Post-Productie

Meer info

Editor

Meer info

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Productie

Meer info

Montage

Meer info

Regisseur

Meer info

Concept-ontwikkeling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Productie

Meer info

Montage

Meer info

Documentairemaker

Meer info

Vooropleiding

Meer info

Auditie

Meer info

Acteur

Meer info