Masterclass Storytelling Documentaire


De ervaren documentairemaker John Appel geeft een exclusieve “Masterclass Storytelling Documentaire”.

Je hebt het als documentairemaker vast wel eens meegemaakt: je twijfelt of je wel een echt verhaal hebt voor je film en vervolgens zijn er ook nog eens talloze manieren om deze in beeld te brengen. Maar hoe? De keuze in je vorm, stijl en cameravoering kunnen hele interessante verhalen opleveren. John laat je kennis maken met de ongekende mogelijkheden en interessante keuzes welke hij zelf ook maakte. Tijdens deze masterclass geeft hij je tevens veel praktische tips over hoe je situaties, die je van te voren bedenkt, ook daadwerkelijk voor de camera kan laten gebeuren. Oftewel; hoe zet je wat je denkt om in wat je doet?

Geïnteresseerd in deze masterclass?


Op dit moment staan er nog geen masterclasses gepland. Meer weten?

Neem contact met ons op!

Contact

Wrong Time Wrong Place

Op 22 juli 2011 kostte een bomaanslag in het centrum van Oslo en een schietpartij op het eiland Utoya het leven aan 77 mensen. Het was de zinloze, brutale actie van één man: Anders Breivik.
Wrong Time, Wrong Place vertelt het verhaal van vijf personen die aanwezig waren en de rol van toeval in deze tragedie. Een reeks kleine, maar belangrijke gebeurtenissen markeert de dunne grens tussen leven en dood. Twee minuten eerder of later kan van doorslaggevend belang zijn.

Wrong Time Wrong Place heeft diverse internationale prijzen gewonnen en was opener van IDFA.

Meer Masterclasses

Mijn motto –sinds mijn afstuderen van de film school 25 jaar geleden – is nog steeds: LESS IS MORE.’

John Appel

John Appel studeerde af aan de filmacademie met de documentaire Radio Daniëlle. Deze werd bekroond als Beste Studentenfilm. In 1993 maakte hij vervolgens zijn eerste bioscoopdocumentaire Johnny Meijer, o.a. genomineerd voor een Gouden Kalf. Daarentegen drong hij bij het grote publiek door met zijn film over André Hazes, Zij gelooft in mij, winnaar van het IDFA 1999 en meest succesvolle bioscoopfilm van de laatste 60 jaar.

Binnenkort verschijnt zijn film De Stem van Nederland, een portret van de tijdgeest van nu aan de hand van toespraken op bruiloften en partijen.

Koffie inbegrepen…

36

Masterclasses het hele jaar door

Ontvang meer informatie over het hele programma

Locatie


Amsterdam Film School
Panamalaan 5G
1019 AS Amsterdam
Nederland

Contact