INTRODUCTIE


De Module Productie is de derde module van de Opleiding Regie Documentaire. Tijdens deze module neem je jouw korte documentaire of trailer op die je in voorgaande modules hebt uitgewerkt.

Alle opgedane kennis komt nu samen in de praktijk. Zelfstandig als regisseur ga je nu een korte documentaire of trailer produceren waarbij je je eigen stijl, visie en noodzaak naar voren laat komen. Je zorgt voor een optimale voorbereiding en filmt de korte documentaire of trailer na een test draaidag waarin je de puntjes op de “i” zet. Een externe professional en een docent zullen de opname beoordelen aan het einde van de draaiperiode.

Het doel van deze module is om jouw documentaire idee te verfilmen.

Deze opleiding is ontwikkeld voor diegenen die de Module Filmplan succesvol hebben afgerond of diegenen die een werkbaar filmplan hebben. De toelating vindt in dat geval plaats op basis van een intakegesprek.

Het totale programma neemt 9 weken in beslag. Je kunt kiezen voor overdag van 09:00 – 16:00 uur (m.u.v. zaterdag van 09:30 – 16:30 uur) of de namiddag + avond van 15:00 – 21:30 uur.

PROGRAMMA


De Module Opname staat volledig in het teken van het draaien van jouw filmplan. Gedurende de opleiding wordt er veel zelfstandigheid gevraagd. Alle kennis die je in de afgelopen maanden hebt opgedaan pas je toe op jouw trailer. Je draait overdag en je krijgt in de avonduren feedback op het materiaal wat je hebt geschoten.

De eerste week van de draaiperiode is een pre-productie week waarin je de laatste puntjes op “i” zet voor jouw draaidagen. Hoe bereid je je voor op het filmen van een documentaire? We bespreken de bekendste valkuilen en de do’s & don’ts op de set.

Voordat je jouw trailer daadwerkelijk gaat filmen doorloop je een test draaidag waarin je de laatste aandachtspunten, verkregen van de docent, gaat toepassen op je verhaal. Zo ben je optimaal voorbereid op de uiteindelijke draaidagen.

Tijdens de lessen kijk je met je medestudenten naar jouw beeldmateriaal en het materiaal van de andere studenten. De docent geeft je tips welke algemeen toepasbaar zijn zodat je elke week leert on jouw trailer op het maximale niveau te brengen.

Elke regisseur dient tijdens het draaien over een cameraman en een geluidsman te beschikken. De verschillende rollen kunnen worden ingenomen door medestudenten. Als dit niet mogelijk is vanwege bijvoorbeeld beschikbaarheid kun je gebruik maken van een crew van Amsterdam Film School. Het is uiteraard ook mogelijk om in overleg zelf een crew samen te stellen. De regisseur focust zich op het regisseren van de pilot, de crew voert de overige taken uit.

KOSTEN


Bij de Amsterdam Film School betaal je via automatisch incasso. Je kunt de onderwijssom in maandelijkse termijnen betalen. Indien je de opleiding volledig vooruit betaalt, ontvang je een betalingskorting van 3% over je volledige onderwijssom.

Na inschrijving sturen we je de factuur een maand vóór de startmaand van jouw opleiding.

PRIJS PER MAAND OBV 10 TERMIJNENTOTAALPRIJS OPLEIDING
ONDERWIJSTARIEFEUR 590EUR 5900

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

EERST VOLGENDE STARTMOMENT


Startdatum en lesrooster

Les

Locatie

Lestijden

Startmoment

VERVOLG


Aan het einde van de Module Opname heb je het beeldmateriaal van jouw trailer dat je in de volgende Module Montage gaat monteren tot een volwaardige korte documentaire of trailer.