Veel gestelde vragen

De Amsterdam Film School geeft les aan zowel nieuwkomers als ervaren mensen in de filmindustrie. Door de kleine klassen is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en er vindt altijd een persoonlijk gesprek plaats om te kijken of je in de gekozen opleiding past.

We vragen aan onze studenten in ieder geval een HBO-denkniveau. Denk je dat je te veel ervaring hebt? Soms is het waardevol om enkel de modules te kiezen waar je nog graag wat van wilt leren.

Dit is afhankelijk van welke opleiding je kiest. We controleren wel altijd of je het juiste denkniveau en motivatie hebt en of je bij de opleiding past.

Een groot aanbod is zonder vereisten te volgen.

Voor de opleiding Camera Acteren is een auditie vereist.

Voor de opleidingen Regie Fictie en Regie Documentaire gelden er toelatingsgesprekken.

Voor de opleiding Camera Acteren en de Summer School dien je minimaal 15 jaar oud te zijn. Voor onze overige opleidingen hebben wij een minimum leeftijd van 18 jaar, maar uitzonderingen zijn mogelijk. Aan de hand van de intake wordt beoordeeld of je deel kunt nemen aan de desbetreffende opleiding.

Onze opleidingen zijn voor jong en oud. De oudste student die wij les hebben gegeven was 72 jaar. Je bent nooit te oud om te leren!

Je hebt de mogelijkheid om een proefles te volgen of om te starten met een losse module. Hierna kun je altijd nog kiezen of je verder gaat.

Bij het succesvol afronden van een van onze opleidingen, ontvang je een certificaat bij de evaluatie of premiere van je opleiding.

We hanteren een deadline van een week voor de start van de gekozen cursus. Op deze manier kunnen we je inschrijving goed afhandelen en je goed informeren. Op aanvraag is het mogelijk om later nog toelatingen te doen. Houd er rekening mee dat de klassen al eerder vol kunnen zitten.

Na je aanmelding ontvang je direct een bevestiging en daaropvolgend een mail met alle startinformatie. Mocht het nodig zijn wordt er nog een intake gesprek gepland bij ons op school voor eventuele vragen en om te kijken of je bij de opleiding past. Je wordt aangemeld bij de online leeromgeving en ontvangt je schoolmail. Je bent dan officieel een student van de Amsterdam Film School.

Onze opleidingen verschillen van prijs. Je kunt opleidingen volgen vanaf EUR 85,- tot EUR 5900,-.

Je krijgt praktijkgerichte wekelijkse lessen van professionals die direct uit het werkveld komen, de mogelijkheid om spullen van de school te lenen, een online leeromgeving, directe feedback op je werk en het netwerk van de school.

Wij zijn een particuliere instelling waarbij geen studiefinanciering (DUO) mogelijk is.

Bij Amsterdam Film School kun je de onderwijssom vooruit of in delen betalen. De voorwaarden die wij hanteren kun je hieronder lezen:

Betaal je opleiding maandelijks in delen

Amsterdam Film School brengt de onderwijssom bij deelbetaling maandelijks in rekening. Iedere factuur heeft een betalingstermijn van 21 dagen na factuurdatum. De factuur voor de eerste maand van de opleiding wordt opgemaakt na inschrijving. Na betaling van deze factuur is je inschrijving definitief. Opvolgende facturen worden maandelijks opgemaakt vanaf de startmaand van je opleiding.

Vooruitbetalen kan natuurlijk ook

Indien je een hoofdopleiding (8- of 10 maanden opleiding) 100% vooruit betaalt, ontvang je een betalingskorting van 3% over je volledige onderwijssom. De factuur voor je opleiding wordt na inschrijving opgemaakt en heeft een betalingstermijn van 21 dagen na factuurdatum.

Betaalwijze

Je kunt bij Amsterdam Film School electronisch betalen via bankoverschrijving, credit card of automatisch incasso. Wij accepteren bij uitzondering ook betaling per Paypal.

Je krijgt bij de meeste opleidingen vijf uur les per week. Deze lessen vinden plaats in de avonduren of overdag. Daarbij is het het de bedoeling dat je elke week de huiswerkopdrachten uitvoert. We verwachten dat je per week met de opleiding zo’n 4-8 uur bezig bent, afhankelijk van de opleiding. Dit hangt natuurlijk ook af van je eigen inzet, hoeveel ervaring je al hebt en hoeveel tijd je hebt.

Locatie Amsterdam

Adres: Paasheuvelweg 5, 1105 BE Amsterdam

 

In het voormalig IKEA-hoofdkantoor vind je Nederlandse Academie voor Beeldcreatie, waar de Amsterdam Film School een faculteit van is. Dit is een  gebied dat volop in ontwikkeling is en waar een bruisende studentencampus wordt gebouwd. Naast de Amsterdam Film School vind je in dit pand ook de faculteiten Dutch Filmers Academy en de Nederlandse Fotovakschool. Hiermee wordt in het hele palet van beeldcreatie voorzien. Kortom, een plek waar synergie en gezelligheid centraal staan. Naast het indrukwekkende gebouw en de lessen in kleine groepen worden de studenten met hun filmisch oog ook geïnspireerd door grote merken om de hoek. Amsterdam is dé vestiging om uit te groeien tot ondernemende allround filmprofessional!

De academie is gunstig gelegen ten opzichte van het openbaar vervoer. Station Amsterdam Holendrecht ligt op loopafstand. Dit station heeft een rechtstreekse treinverbinding vanuit Utrecht en Hilversum. Er zijn geen parkeerplaatsen bij school beschikbaar. We adviseren je om in de woonwijk bij het station of in de garage achter de IKEA te parkeren.

 

Locatie Eindhoven

Adres: De Lismortel 23, 5612 AR Eindhoven

 

Opleidingswensen van studenten kunnen heel verschillend zijn. Als één van de oudste en meest gerenommeerde opleidingsinstituten voor beroepsfotografen en allround filmmakers hebben wij daar als Nederlandse Academie voor Beeldcreatie al jarenlang ervaring mee. We merken dat door heel Nederland de vraag naar filmonderwijs gestaag groeit en dus zit de Amsterdam Film School nu ook in het zuiden. Sinds medio 2019 bieden we (net als in Amsterdam) ook in Eindhoven filmopleidingen aan.

Onze school staat op de TU/e Campus, een dynamische onderwijsomgeving waar nationale en internationale studenten elkaar ontmoeten en waar technologie, wetenschap, onderwijs en design zorgen voor onderlinge kruisbestuiving. Ook op het gebied van cultuur en uitgaan is er in Eindhoven van alles te zien en te doen. Onze nieuwe locatie is daarnaast gunstig gelegen ten opzichte van het openbaar vervoer en op de TU/e Campus is de mogelijkheid van betaald parkeren. Kijk op de website van de TU/e voor meer informatie omtrent tarieven en betaling: https://www.tue.nl/universiteit/over-de-universiteit/bereikbaarheid-tue-campus/bereikbaarheid-route-en-plattegrond-tue-campus/op-tue-campus/parkeren-op-tue-campus/

Amsterdam Film School heeft twee locaties:

 

Locatie Amsterdam

Paasheuvelweg 5, 1105 BE Amsterdam

 

Met de auto:

Via de A10, afslag S111, Vervolg de weg naar exit 3 richting Muntbergweg/meibergdreef tot je bij de Paasheuvelweg aankomt. Parkeren kan niet op het terrein en we adviseren je in de woonwijk achter station Holendrecht of in de garage achter de IKEA te parkeren.

 

Met het ov (vanaf Amsterdam Centraal):

Trein/Metro richting Station Holendrecht. Vanaf hier ~7 min. lopen.

 

Locatie Eindhoven

De Lismortel 23, 5612 AR Eindhoven

Met de auto:

Via de A2, afslag 6+7 naar A50. Gebruik afslag richting Helmond/Eindhoven/Eindhoven Centrum en vervolg de weg op John F Kennedylaan richting De Lismortel.

 

Met het ov:

Richting Eindhoven Centraal. Vanaf hier ~15 min. lopen

 

Onze locatie Eindhoven is gunstig gelegen ten opzichte van het openbaar vervoer en op de TU/e Campus is de mogelijkheid van betaald parkeren. Kijk op de website van de TU/e voor meer informatie omtrent tarieven en betaling: https://www.tue.nl/universiteit/over-de-universiteit/bereikbaarheid-tue-campus/bereikbaarheid-route-en-plattegrond-tue-campus/op-tue-campus/parkeren-op-tue-campus/

Het deelnemen aan onze opleiding is jouw kans om je eigen project te realiseren! De crew voor de draaidagen wordt samengesteld uit de leerlingen van onze multidisciplinaire opleiding. Acteurs uit onze camera-acteeropleiding zijn beschikbaar voor jouw project.

Screening

Alle films die onze leerlingen jaarlijks afleveren worden gescreend in de bioscoop en hebben de mogelijkheid om familie en vrienden uit te nodigen om jouw korte film of documentaire te zien. De screening is openbaar en wordt ook aangekondigd via de mediakanalen van Amsterdam Film School.

Financiering

Er wordt vanuit de school geen budget gesteld voor het realiseren van films of documentaires.

Dit is mogelijk bij de langere opleidingen en zonder extra kosten. We hebben camera’s, licht, geluid en toebehoren beschikbaar. Dit gaat op basis van beschikbaarheid en je kunt per keer maximaal een aantal dagen lenen.

Wij adviseren wel om over een eigen camera te beschikken.

Yes, we do! You can find an extensive overview at our English Website: https://en.amsterdamfilmschool.nl/