PROGRAMMA


Een verhaal betekent beweging en verandering van gebeurtenissen. Daarbij is het belangrijk te bedenken wat deze beweging in gang zet en in beweging houdt, wat stuwt je verhaal voort? Een verhaal is op een bepaalde manier opgebouwd, hier zijn verschillende modellen en vertelmanieren voor. Onderwerpen als het conflict model, cyclische vertellingen en statische situaties worden besproken in de eerste fase van de opleiding.

Vervolgens starten we met de introductie van het begrip filmplan. Waarom schrijf je een filmplan en voor wie? Met een filmplan probeer je jouw documentaire te verkopen / te financieren. Je leert welke onderdelen er in een filmplan thuishoren en maakt een start met het uitwerken van je opzet welke je hebt geschreven tijdens de Module Storytelling. Uiteraard mag je ook je eigen synopsis en opzet van een filmplan dat is goedgekeurd door Amsterdam Film School gebruiken.

Het thema is het abstractere verhaal dat zich achter het onderwerp van jouw documentaire verschuilt. Maar waarom is het thema zo belangrijk? En wat behoort er allemaal tot het thema? Nauw verbonden met de thematiek is de vraag hoe je film een groter (algemeen) belang kan dienen.

Waarom is het belangrijk dat jouw film wordt geproduceerd? Je onderwerp staat, maar het is belangrijk om te onderzoeken waar de film voor jou echt over gaat. Je leert kritisch kijken naar je morele positie als maker. Welk standpunt neem je in als maker?

Hoe beschrijf je de karakters in je film? Is biografische informatie van belang? Een karakter zal een ontwikkeling doormaken gedurende je film, je leert deze ontwikkeling van karakters op de juiste manier te schrijven. Hoe dicht kruip je op de huid van je karakters en hoe ver kun je daarin gaan?

Tijdens de lessen visuele stijl en geluidsconcept gaan we in op de visuele vormgeving van je film. Kies je bijvoorbeeld voor handheld of steadycam? Voor welk kleurgebruik kies je? Daarnaast ga je nadenken over het geluid. Geluid werkt op een onbewust niveau maar is minstens zo belangrijk. Welke rol speelt geluid in je documentaire? Maak je gebruik van muziek?

Je leert hoe het er in de praktijk aan toe gaat om een filmplan gefinancierd te krijgen. Je werkt met voorbeeldbegrotingen en je gaat in op dekkingsplannen. Je krijgt voorbeeldcontracten mee en je ervaart hoeveel verschillende posten er zijn om te begroten en wat de gemiddelde prijzen zijn voor bijvoorbeeld een cameraman en een producent. Maar ook geven we je inzicht in hoe contacten met omroepen worden gelegd. Daarnaast krijg je concreet advies en feedback op je filmplan op het gebied van financiën.

Het schrijven van een logline is moeilijk maar ook heel belangrijk. Aan de opdrachtgever (in de wereld van de documentairemaker vaak: de producent, de omroep, het mediafonds) moet je in één à twee zinnen uit kunnen leggen waar je film over gaat op zo’n manier dat zij het ook voor zich kunnen zien. Het maken en bedenken van je logline is dus een uiterst belangrijk onderdeel in het verkopen van je filmplan. Hoe schrijf je een logline en waar moet deze aan voldoen? Daarnaast leer je door een goede logline te schrijven tot de kern en de essentie van je filmplan te komen.

KOSTEN


Het curriculum van Amsterdam Film School is modulair opgebouwd. Dit betekent dat je kunt kiezen voor één module indien je wenst te specialiseren of een combinatie van meerdere of alle modules indien je een volledige opleiding tot filmmaker wenst te volgen.

Iedere opleiding en/of module van Amsterdam Film School wordt maandelijks in rekening gebracht gedurende de looptijd van de gekozen opleiding. Hieronder kun je lezen hoe dat werkt en hoe je het meest gunstige tarief kunt kiezen voor jouw opleiding.

Onze tarieven zijn onderverdeeld in drie groepen. We hanteren onze standaard prijs voor inschrijving voor één module. Indien je meerdere modules (of de gehele opleiding) volgt bij Amsterdam Film School kom je in aanmerking voor een gunstiger tarief. In onderstaande tabel staan de tarieven vermeld per groep.

Indien je ervoor kiest om de module in 3 maandelijkse termijnen te betalen rekenen wij een éénmalige administratieve vergoeding voor je gehele studiejaar van EUR 75.

ONDERWIJSTARIEFTOTAALPRIJS MODULE
Bij inschrijving één moduleEUR 950,-
Bij inschrijving tweede moduleEUR 855,- (10% korting)
Bij inschrijving derde of meer modulesEUR 855,- (10% korting)

Bij Amsterdam Film School kun je betalen per bankoverschrijving of per credit card.

Amsterdam Film School brengt de onderwijssom maandelijks in rekening op de derde dag van iedere maand. Iedere factuur heeft een betalingstermijn van 21 dagen na factuurdatum. De factuur voor de eerste maand van de opleiding wordt opgemaakt na inschrijving. Na betaling van deze factuur is je inschrijving definitief. Opvolgende facturen worden maandelijks opgemaakt vanaf de startmaand van je opleiding.

Indien je de opleiding 100% vooruit betaalt ontvang je een betalingskorting van €3% over je volledige onderwijssom.

Amsterdam Film School is een particuliere school en er is geen studiefinanciering mogelijk. Als omschreven bij betaalwijze kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

ONS AANBOD


VERVOLG


Na de Module Filmplan zet je de volgende stap tijdens de Module Opname waarin je jouw documentaire trailer gaat produceren.