Nu ook in EINDHOVEN!

VOOROPLEIDING REGIE FICTIE


Het doel van deze cursus is om je te voorzien van alle kennis welke nodig is om de eerste stappen te zetten in de filmindustrie. Na deze cursus heb je de basis principes van film geproefd en ben je klaar om je verder te ontwikkelen als filmmaker.

Tijdens deze 10 weken durende introductiecursus Regie Fictie maak je kennis met alle aspecten van het maken van een film en leer je in een veilige omgeving hoe je de terminologie en wetten van film in praktijk kan brengen. Dit is je eerste stap op weg naar het regisseren en realiseren van jouw eigen film!

Je krijgt inzicht over de rol van de regisseur vanaf scriptontwikkeling tot zijn of haar functie op de filmset. Je ontdekt hoe je een script analyseert en scènes kan interpreteren, daarnaast krijg je inzicht in het gebruik van de camera, oefen je met de basis van spelregie en leert dat samen te brengen op een set op school. Tijdens de laatste twee lessen heb je  twee draaidagen en werk je gezamenlijk toe naar de verfilming van een scène, waarmee je de cursus hebt afgerond.

STORYTELLING


In de eerste fase van de cursus begin je met onderzoeken wat film maken en regisseren nu eigenlijk is.  Wat doet een regisseur precies? Daarnaast leer je alles over de “Korte Film”, een ideaal medium voor jou als beginnend filmmaker om je te ontwikkelen tot regisseur. Tijdens de lessen gewijd aan storytelling ga je in op hoe je als regisseur een script kunt analyseren.

CINEMATOGRAFIE


Als regisseur maak je voorafgaand aan het filmen een decoupage. Maar hoe doe je dit en wat is dit precies? Je leert hoe je verschillende manieren kunt gebruiken om je verhaal in beeld te brengen. Welke type shots zijn er en wat zeggen ze?

REGISSEREN


Tijd om te gaan werken met mise-en-scène en te leren hoe je acteurs kunt inzetten ten opzichte van de camera en wat dit kan doen voor je verhaal.

Nadat je deze kennis hebt opgedaan ga je in op de basistheorie van Spelregie en pas je deze  toe op een scène. Tijdens deze lessen leer je zowel het acteren als regisseren in praktijk te brengen aan de hand van bestaande scenes. Je maakt  je eerste meters als regisseur om aan het einde van de Vooropleiding ism je medestudenten echt een scene te regisseren.

FILMEN


Het laatste onderwerp dat je behandelt voordat je gaat draaien is “set-discipline”. Wie doet precies wat op een filmset?  Je neemt de belangrijkste disciplines door en bespreekt de eventuele valkuilen. In voorbereiding op het werkelijk draaien van de scène verdeel je met je medestudenten de benodigde taken onderling.

Aanmelden & Startdata


Amsterdam

woensdag 27 januari 2021 | 19:00 – 22:00

woensdag 14 april 2021 | 19:00 – 22:00

Eindhoven

dinsdag 03 november 2020 | 19:00 – 22:00

dinsdag 26 januari 2021 | 19:00 – 22:00

dinsdag 13 april 2021 | 19:00 – 22:00


Inschrijven

PRIJS:

EUR 1200,-

(gespreid betalen mogelijk)


DUUR:

10 weken

10 woensdagen: 19:00 tot 22:00 uur


GOED OM TE WETEN:

Als je de Cursus Regie Fictie volgt en vervolgens deelneemt aan de Hoofdopleiding Regie Fictie krijg je 50% van de cursus cadeau op het totaal bedrag van de Hoofdopleiding!


Meer informatie aanvragen

Introductiegesprek inplannen

Locatie Amsterdam


Amsterdam Film School
Paasheuvelweg 5
1105 BE Amsterdam
Nederland

Contact

Locatie Eindhoven


Amsterdam Film School
De Lismortel 23
5612 AR Eindhoven
Nederland

Contact