Masterclass Casting


De ervaren casting director Susanne Groen geeft een exclusieve “Masterclass Casting”.

Het casten van acteurs voor je film is vaak een lastige opgave en vergt een goede samenwerking met je casting director. Hoe bepaal je bijvoorbeeld welke acteurs je langs wilt laten komen? Laat je je verrassen door de casting director of ga je bijvoorbeeld voor “typecasting”? En hoe werk je zo effectief mogelijk in de tijd die je voor een auditie hebt?
Je wordt deze avond meegenomen in het casting proces en de rol van de casting director. Benieuwd hoe je effectief en het beste uit je casting en acteurs haalt? Tijdens deze masterclass leer je er alles over!

Geïnteresseerd in deze masterclass?


Op dit moment staan er nog geen masterclasses gepland. Meer weten?

Neem contact met ons op!

Contact

Jungle

Syrische vluchteling in het meedogenloze vluchtelingenkamp ‘de jungle’ in Calais. Daar sluit hij een fragiele vriendschap met een cynische tentgenoot, die de hoop op een goede afloop al heeft opgegeven. Terwijl ze zich overdag de ongeschreven wetten van het kamp eigen proberen te maken, riskeren de lotgenoten ’s nachts hun leven op weg naar ‘het beloofde land’. Drama over de gevoelens en drijfveren van vluchtelingen in het beruchte kamp, op weg naar een leven zonder oorlog.

Jungle heeft een Gouden Kalf gewonnen voor Beste Acteur

Meer Masterclasses

Krijg antwoorden op:

  • Hoe kun je je voorbereiden?
  • Wat wil je zien tijdens een casting?
  • Wat doe je als je zeker weet dat hij/zij het niet gaat worden?
  • Hoe communiceer je met je casting director?
  • Hoe communiceer je met je acteurs?
  • Hoe haal je er uit wat je graag wilt zien?
  • Wat zijn geschikte casting scenes en welke juist niet en waarom?
  • Wat voor een profiel lever je aan?

Susanne Groen

Na tien jaar tv-series casten en vijf jaar leidinggeven aan een van de grootste castingbureaus (Harry Klooster) van Nederland, richt Susanne in 2010 Groen Casting op. Wat met een paar commercials begon, is in enkele jaren uitgegroeid tot een bedrijf dat de casting voorziet van een breed spectrum aan films, televisieseries en commercials. De film Jungle, waar ze de casting voor mocht verzorgen, heeft in 2017 een Gouden Kalf voor beste acteur ontvangen.

Koffie inbegrepen…

36

Masterclasses het hele jaar door

Ontvang meer informatie over het hele programma

Locatie


Amsterdam Film School
Panamalaan 5G
1019 AS Amsterdam
Nederland

Contact