Volg eerst de Vooropleiding Camera Acteren en indien je wordt aangenomen op de Hoofdopleiding krijg je de Vooropleiding cadeau!

EERST VOLGENDE STARTMOMENT


INTRODUCTIE


Het tweede jaar van de Opleiding Camera Acteren gaat het hoofdzakelijk over de verdieping van de acteur, het onderzoek, het gebruik van je fysiek en stem gekoppeld aan personages. Tevens ga je veel setervaring opdoen zodat je klaargestoomd bent voor het werkveld. De eigenschappen die deze verdieping bepalen zijn: Fysiek, spel-intelligentie, verbeeldingskracht, emotie, technisch camera- acteren, gevoeligheid en empathie. Het is een verdieping van alles wat in het eerste jaar geïntroduceerd is.

Je gaat in op het transformeren naar extremere personages. Hoe bereid je je als acteur voor op een extreem personage? Hoe transformeer je geloofwaardig in fysiek en in stem? Dit alles heeft te maken met spel-intelligentie en dit is iets wat je veelvuldig gaat trainen.

Daarnaast leer je de essentie van goed samenspel met je tegenspelers. Samenspel gaat om echt kunnen luisteren en reageren. Hoe verhoud je je op de set tot je tegenspeler en hoe kun je elkaar uitdagen, je aan elkaar optrekken en het beste uit elkaar halen in het spelen van scènes? Ook ga je verschillende groeps-scènes spelen waarbij je meer leert over groepsdynamiek en focus.

Ook op het gebied van scriptanalyse wordt je verder uitgedaagd. Zo krijg je niet alleen scène-analyse, maar leer je ook over t de dramatische bogen van de hele vertelling en hoe je je daarin als acteur kunt bewegen. Nu je de basiskennis van cameravoering onder de knie hebt, kun je de camera leren gebruiken om je spel te versterken en word je bewustzijn over alle aspecten van film vergroot; camera, montage, licht en art.

Na afronding van de vervolgopleiding weet je waar je kracht ligt en tevens welke rollen het best bij jou passen en ben je klaar voor de filmindustrie!

Let op, auditie is vereist.

Het doel van Camera Acteren Jaar 2 is om je klaar te stomen voor het werkveld. Je leert vooral je krachten als acteur te herkennen en deze toe te passen in je spel. Daarnaast ga je dieper in op de verschillende speltechnieken en mogelijkheden van fysiek acteren. Je schrijft een carrièreplan en je meldt je aan bij castingbureau’s.

De Vervolgopleiding Camera Acteren is geschikt voor semiprofessionele acteurs die willen professionaliseren of acteurs die onze Opleiding Camera Acteren succesvol hebben afgerond. Let op, indien je de Opleiding Camera Acteren niet hebt gevolgd zijn er toelatingseisen van toepassing (zie volgende tab).

De toelating voor de Opleiding Camera Acteren vindt plaats op basis van twee auditierondes:

Eerste ronde
In de eerste ronde komt je persoonlijke motivatie aan bod en draag je een opgelegde monoloog (wordt toegestuurd door Amsterdam Film School) voor die je richting de camera speelt. Deze bestaat uit een zelfgemaakte tape van een monoloog.

Bij een positieve beoordeling stroom je door naar de tweede ronde.

Tweede ronde
In de tweede auditieronde word je uitgenodigd voor een toelatingsgesprek en controleren we alle formaliteiten die bij je inschrijving van toepassing zijn. Ook kunnen we hier vragen om nog een persoonlijke monoloog (eigen keuze) voor te bereiden om op locatie te spelen.

Nadat alles is doorlopen ben je officieel geselecteerd voor de Opleiding Camera Acteren van Amsterdam Film School.

Het programma van de Opleiding Camera Acteren jaar 2 wordt gegeven op zaterdagochtend en woensdagavond het weekend in deeltijd. Iedere heb je een les op zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur en woensdagavond van 19:00 tot 22:00 gedurende 32 weken. Voor de Opleiding Camera Acteren hanteren wij de schoolvakanties van de regio Noord-Holland.

PROGRAMMA & STARTDATA


In deze eerste module word je persoonlijk gecoacht op jouw kwaliteiten en valkuilen en werk je met gerichte opdrachten aan jouw ontwikkeling als acteur of actrice. Je krijgt met name verdieping op je voorstellend vermogen en spel-intelligentie. Alle geleerde stof wordt nu samengebracht, je leert omgaan met alle vaardigheden die je als acteur nodig hebt een personage vorm te geven en een tekst tot leven te brengen. Daarnaast wordt er in de fysieke spellessen aandacht besteed aan het gebruiken van jouw specifieke fysiek en energie voor elke denkbare rol.

 

Verbeeldingskracht

Spel-intelligentie

Fysieke aanwezigheid

Transformatie

Tekstbehandling

Deze module staat in het teken van samenspel. We werken aan groeps-scènes met meerdere personages. Hierin leer je zowel fysiek als tekstueel actief te blijven luisteren, kijken en reageren en je karakter te positioneren ten opzichte van je tegenspelers. Dit is niet alleen een uitdaging voor de acteur, ook van regie en crew vereisen dit soort scènes extra aandacht, wat we in deze module in de praktijk zullen verkennen.

Daarnaast volg je in dit blok lessen in zangvoordracht en andere vormen van een stemopdracht. De stem is een belangrijk instrument van de acteur en zang is een goed middel om deze te trainen. Daarbij komt bij zangvoordracht het vertellen van een verhaal, dynamiek, ritmegevoel, fysieke beheersing, persoonlijke verbinding en emotionele toegang kijken. Tijdens deze intensieve module wordt er zowel technisch als persoonlijk gewerkt aan een lied dat bij jou past. Je zal worden uitgedaagd om jezelf grondiger te onderzoeken en open te stellen. Authenticiteit is ook hier een sleutelbegrip.

 

Ensemble-spel

Fysieke reactie en luisteren

Technisch camera acteren (angles)  

Zangvoordracht

Dynamiek, ritme en emotie

In deze module wordt dieper ingegaan op de psychologische gelaagdheid van de personages en wordt de tot nu toe geleerde stof naar een hoger niveau getild. We gebruiken nu uitgebreider de diepgravende technieken zoals Chubbuck, Meisner, Mamet, Alba en Adler om tot de kern te komen van alle mogelijke vormen van acteren. Hierin staat persoonlijke aanpak centraal en zoeken we naar jouw persoonlijke kracht en uitgangspunt om tot geloofwaardig, gelaagd en gevarieerd spel te komen. De teksten die we gebruiken zullen complexe dramatische bogen bevatten en vragen van de acteur grote overgangen te maken in emotie. In de fysieke spel-lessen leer je om je houding, energie en aanwezigheid ten opzichte van je tegenspeler, de ruimte en de camera bewust te sturen. Maar vooral  leer je als acteur grip te krijgen op de dramatische vertelling van het hele script.

 

Chubbuck, Meisner, Mamet, Alba en Adler

Dramatische bogen binnen een vertelling

Karakteropbouw en ontwikkeling

Fysieke aanwezigheid en manipulatie

‘Suspension of disbelief’ van de vertelling

De laatste module is gericht op het in de praktijk samenbrengen van alle geleerde stof. Anders dan het eerste jaar sluit je het tweede jaar af met een rol in een korte film. Je krijgt lessen in de voorbereiding van een acteur in aanloop naar de draaidagen. Hoe werk je met een script als een regisseur daar al vaste ideeën over heeft? Wat is de rolverdeling op een set en hoe verhoud je je tot je medespelers en regisseur? Daarbij komt het technisch werken als acteur opnieuw aan bod, zoals het draaien van verschillende takes en het rekening houden met continuïteit, maar deze keer komt er ook tijdsdruk bij kijken en het werken met de beperkingen van de praktijk. Want tijdens deze module ga je aan het werk met één van de afstuderende regisseurs van Amsterdam Film School of doe je op een andere wijze ervaring op in de praktijk. Wederom zul  je tijdens de lessen gecoacht en begeleid worden in dit proces door speldocent en regie-docent en werk je technisch en inhoudelijk aan jouw script en personage. Je rondt de opleiding af met een evaluatiegesprek en natuurlijk een première van jouw afstudeerfilm in de bioscoop!

 

Scriptlezing

Repeteren

Set discipline

Technisch acteren (markers, takes, continuiteit, angles etc)

Persoonlijke coaching

KOSTEN


Iedere opleiding van Amsterdam Film School wordt maandelijks in rekening gebracht gedurende de looptijd van de gekozen opleiding. Hieronder vind je de prijzen per maand. Je kunt er ook voor kiezen om de onderwijssom 100% vooruit te betalen met een betalingskorting van €300.

Daarnaast heb je drie opties om je opleiding in termijnen te betalen. De eerste optie is in 2 halfjaarlijkse termijnen, de tweede optie is in 10 maandelijkse termijnen en de derde optie is in 12 maandelijkste termijnen.

Optie 1: 2 halfjaarlijkse termijnen. Hiervoor ontvang je een korting van EUR 150.

Optie 2: 8 maandelijkse termijnen. Hiervoor rekenen wij een éénmalige administratieve vergoeding van EUR 75.

Optie 3: 10 maandelijkse termijnen. Hiervoor rekenen wij een éénmalige administratieve vergoeding van EUR 125.

Voor het verwerken van je inschrijving hanteert Amsterdam Film School tevens een éénmalige administratieve vergoeding van EUR 75.

PRIJS PER MAAND OBV 8 TERMIJNENTOTAALPRIJS OPLEIDING
ONDERWIJSTARIEFEUR 675,-EUR 5.400,-

Bij Amsterdam Film School kun je betalen per bankoverschrijving of per credit card.

Amsterdam Film School brengt de onderwijssom bij deelbetaling maandelijks in rekening op de derde dag van iedere maand. Iedere factuur heeft een betalingstermijn van 21 dagen na factuurdatum. De factuur voor de eerste maand van de opleiding wordt opgemaakt na inschrijving. Na betaling van deze factuur is je inschrijving definitief. Opvolgende facturen worden maandelijks opgemaakt vanaf de startmaand van je opleiding.

Indien je de opleiding 100% vooruit betaalt ontvang je een betalingskorting van €300 over je volledige onderwijssom.

Amsterdam Film School is een particuliere school en er is geen studiefinanciering mogelijk. Als omschreven bij betaalwijze kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

LOCATIE


Paasheuvelweg 5, 1105 BE Amsterdam, Nederland

VERVOLG


Na de Vervolgopleiding Camera Acteren weet je waar je kracht ligt en tevens welke rollen het best bij jou passen en ben je klaar voor de filmindustrie!