Wat te doen bij coronaklachten?

Als je coronagerelateerde klachten hebt, of in quarantaine bent omdat je in aanraking bent geweest met iemand die Corona heeft, blijf je thuis.

Conform de richtlijnen van het RIVM laat je je alleen testen als je ook echt klachten hebt. Je laat aan school weten waarom je niet naar school komt. Mocht je qua gezondheid wel de les kunnen volgen, dan kun je online bij de lessen aansluiten.


Het is voor ons en voor je medestudenten van belang dat je ons op de hoogte houdt van je gezondheid en van de eventuele uitslag van jouw coronatest. Als de uitslag negatief is (je hebt geen Corona) dan verwachten we je weer op school. Is de uitslag positief, dan meld je dit per direct op school.

Wij gaan dan over tot de volgende maatregel. We informeren de klas dat een van de studenten uit de klas positief getest is. Vervolgens zal de gehele klas online les volgen. Deze online periode duurt 10 dagen vanaf het moment dat het laatste contact op school is geweest tussen de positief geteste student en de klas.


Voorbeeld: op 1 oktober heeft je klas op school les gehad. Op 3 oktober wordt een van de studenten ziek. Zij blijft thuis en laat zich op 5 oktober testen. Op 6 oktober krijgt zij een positieve uitslag. De klas gaat over naar online lessen en blijft online les volgen tot 10 dagen na het laatste contact met de positief geteste student op 1 oktober. Vanaf 11 oktober kunnen de lessen dan weer fysiek plaatsvinden.

Kortom: het is erg belangrijk dat je school op de hoogte houdt van je gezondheid, zodat we passende maatregelen kunnen nemen.


Wij danken je voor je medewerking!