Computer-Generated Imagery (CGI)

EERST VOLGENDE STARTMOMENT


Startdatum en lesrooster

Les

Locatie

Lestijden

Startmoment


INTRODUCTIE


Digitaal gecreëerde afbeeldingen, ofwel CGI, is één van de vele tools welke vormgevers, kunstenaars en filmmakers gebruiken om hun boodschap beter te vertellen. CGI is niet alleen de techniek, het gaat ook om het idee en de gedachte erachter, het design, het experimenteren en de creativiteit van de maker.


HET ONMOGELIJKE WORDT WERKELIJKHEID

CGI is niet meer weg te denken uit onze wereld. Het wordt op veel plekken toegepast. Dit kunnen afbeeldingen zijn voor kunst, gedrukte media, videogames, simulaties van bijvoorbeeld nieuwe gebouwen in een omgeving of zelfs een nieuwe tuin, computeranimaties, visual effects voor films, tv-programma’s, commercials en allerlei video’s.

3D design wordt al jaren ingezet en het wordt steeds interessanter. Er ontstaan steeds meer mogelijkheden. Dit heeft ook te maken met de moderne technologie die steeds meer mogelijkheden biedt en sneller wordt. Het ontstaan van Augmented Reality en Virtual Reality in webdesign en apps, het sneller worden van internet en technologie, het beter en meer toegankelijk worden van 3D software; al deze dingen zorgen ervoor dat designers steeds meer met 3D gaan werken.

Heb jij passie voor vormgeving, computers en techniek? En wil je jouw artistieke expressie voor 3D vormgeving onderzoeken? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

3D in het kort

Leer om 3D modellen te maken in Blender.

Je ontwikkelt je eigen stijl.

Je leert over de workflow, van idee tot uitwerking.

In deze opleiding leer je zelfstandig 3D modellen te maken in het programma Blender. We beginnen bij de basis van het modelleren, het creëren van de vormen in 3D. Ook leer je werken met texturen, kleuren, belichting, character design en het animeren van de modellen.

Totale duur opleiding1 jaar
Totaal aantal lesuren per week6 lesuren
Zelfstudie 4 tot 8 studie uren per week
Lesdag dagopleidingvrijdag/zaterdag: 09:00 - 16:00 uur
Lesdagen avondopleidingwoensdag 15:00 - 21:30 uur
Maximum aantal deelnemers15 studenten
ApparatuurInbegrepen
ZomervakantieJuli en augustus
FeestdagenAmsterdam Film School is gesloten tijdens nationaal erkende feestdagen
Particulier onderwijsGeen studiefinanciering mogelijk
NiveauVoor beginnende filmmakers
Vereiste hardware/softwareNotebook met Blender- en Adobe Creative Cloud software (eerste gratis en laatste te verkrijgen met studentenkorting)
CertificaatBij succesvolle afronding opleiding

Benodigdheden

Voor de start van jouw opleiding is het noodzakelijk in het bezit te zijn van een notebook met Blender software en Adobe Creative Cloud software (Adobe studentenversie). Blender is open source software en kan gratis gedownload worden via: www.blender.org. De studentenversie van Adobe kan tegen ongeveer 140 euro per jaar via de school worden aangeschaft. De keuze tussen een Windows of Apple notebook is aan de student zelf. Voor de systeemeisen verwijzen wij je naar de website van Blender: https://www.blender.org/download/requirements/.

Daarnaast heb je een externe harde schijf nodig als back-up voorziening en een muis met drie knoppen.

KOSTEN


Het curriculum van de Amsterdam Film School is modulair opgebouwd. Dit betekent dat je kunt kiezen voor één module indien je wenst te specialiseren of een combinatie van meerdere of alle modules indien je een volledige opleiding wenst te volgen.

Bij de Amsterdam Film School betaal je via automatisch incasso. Je kunt de onderwijssom in maandelijkse termijnen betalen. Indien je de opleiding volledig vooruit betaalt, ontvang je een betalingskorting van 3% over je volledige onderwijssom.

Na inschrijving sturen we je de factuur een maand vóór de startmaand van jouw opleiding.

Wij rekenen een éénmalige administratieve vergoeding van EUR 50,-.

PRIJS PER MAAND OBV 10 TERMIJNENTOTAALPRIJS OPLEIDING
ONDERWIJSTARIEFEUR 560EUR 5600

Amsterdam Film School is een particuliere school en er is geen studiefinanciering mogelijk. Als omschreven bij ‘Prijs van de Opleiding’ kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij de Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

LOCATIE


Amsterdam

Paasheuvelweg 5, 1105 BE Amsterdam, Nederland

Eindhoven

De Lismortel 23, 5612 AR, Eindhoven

VERVOLG


Na de opleiding CGI kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld onze uitgebreide Opleiding Montage te volgen.

ONS VOLLEDIGE CURRICULUM


De Opleiding Corporate Film maakt onderdeel uit van ons uitgebreide curriculum. Hieronder kun je de samenstelling van ons curriculum vinden alsook onze andere opleidingen.

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Productie

Meer info

Montage

Meer info

Regisseur

Meer info

Concept-ontwikkeling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Productie

Meer info

Montage

Meer info

Documentairemaker

Meer info

Vooropleiding

Meer info

Auditie

Meer info

Acteur

Meer info

Basis van Monteren

Meer info

Dramatisch Monteren

Meer info

VFX en Color Grading

Meer info

Post-Productie

Meer info

Editor

Meer info

Pre-Productie

Meer info

Scenario Schrijven

Meer info

Productie

Meer info

Post-Productie

Meer info

Corporate Film

Meer info


Corporate Film

EERST VOLGENDE STARTMOMENT


Startdatum en lesrooster

Les

Locatie

Lestijden

Startmoment


INTRODUCTIE


Tijdens de Opleiding Corporate Film ga je aan de slag met het opzetten en produceren van een film die je in opdracht maakt. Tijdens deze uitgebreide praktijkgerichte opleiding doorloop je binnen een jaar alle stappen van het productieproces, opgedeeld in vier modules: Pre-Productie, Scenario Schrijven, Productie en Post-Productie. Samen met je medestudenten word je bij alle stappen begeleid door professionals uit het filmvak.

Zo’n ‘opdrachtfilm’ maken vergt veel tijd, discipline en energie. Als filmmaker moet je van alle aspecten van het filmvak wat weten en je verdiepen in je opdrachtgever. Je bent inspirator, motor en bewaker van de inhoud voor iedereen die betrokken is bij je project. De Amsterdam Film School gelooft erin dat je dit het beste kan leren door zelf van het begin tot het eind je eigen productie te maken. 

De opbouw van de Opleiding Corporate Film is als volgt: Je start in de Module PreProductie met het uitwerken van je plan van aanpak voor je gewenste doel van je professionele Corporate video. Hierna ga je verder met de acquisitie en marktonderzoek en duiken we in de film-technische kant van het verhaal. We gaan werken met professionele camera’s, licht- en geluidsapparatuur. Niet alleen leren we de terminologie en de technische onderdelen van filmen, maar we gaan ook de eerste stap zetten in het ontdekken welke stijlen van filmmaken bij de opdracht passen.

Nadat je deze fase hebt afgerond, leer je in de Module Scenario Schrijven een storyboard maken en je eigen cinematografische visie ontwikkelen. Na het gereed maken van je scenario en storyboard ga je door naar de productie, waar de uitvoering centraal staat. Daarnaast duik je ook in de montage-software van Adobe Premiere. In de laatste module Post-Productie komt alles bij elkaar, wordt je film afgewerkt en opgeleverd. De laatste puntjes worden op de ‘i’ gezet met de beeld- en geluidsbewerking en je wordt getraind om je verhaal over te brengen tijdens je pitch.

Je sluit de opleiding af met je eigen opdrachtfilm.

Indien je niet zeker weet of filmmaken iets voor jou is, bieden wij ook een 10-weekse vooropleiding aan, waar je kennis maakt met de belangrijkste aspecten van het filmvak. Heb je weinig tot geen ervaring en wil je bij de basis beginnen? Dan is de vooropleiding de perfecte manier om de eerste stap te zetten!

OVER HET PROGRAMMA


Jezelf ontwikkelen tot corporate filmmaker. Je eindigt de opleiding met het regisseren en produceren van je eigen korte opdrachtfilm.

Na deze opleiding heb je inzicht in wat het vak vereist en kun je aan de slag met het maken van bedrijfsfilms.

Totale duur opleiding1 jaar
Totaal aantal lesuren per week6 lesuren
Zelfstudie4 tot 8 studie-uren per week
Lesdag dagopleidingwoensdag/zaterdag: 09:00 - 16:00 uur
Lesdag avondopleidingwoensdag: 15:00 - 21:30 uur
Maximum aantal deelnemers15 studenten
ZomervakantieJuli en augustus
FeestdagenAmsterdam Film School is gesloten tijdens nationaal erkende feestdagen
Particulier onderwijsGeen studiefinanciering mogelijk, wel mogelijkheid tot aanvragen krediet via:
NiveauVoor beginnende filmmakers
Vereiste hardware/softwareNotebook met Adobe Creative Cloud software (laatste te verkrijgen met studentenkorting)
CertificaatBij succesvolle afronding opleiding

OVER DE MODULES


Pre-Productie 8 weken

Scenario Schrijven 8 weken

Productie 8 weken

Post-Productie 8 weken

De modules zijn opgedeeld in een ochtend- en middag programma.

De ochtenden zijn gericht op het vergaren van kennis over de vele (technische) mogelijkheden voor een professionele corporate video. We behandelen onderwerpen zoals acquisitie en marktonderzoek. We gaan het product en/of dienst van de klant analyseren en uitgebreid de doelgroepen onderzoeken. Voor wie is de film bedoeld en wie wil de klant bereiken?

Communicatie tussen de klant en de producer staat centraal en er wordt een plan van aanpak opgezet met het gewenste doel van de video en wat daarvoor nodig is. Ook wordt de financiële armslag productie- versus de visuele mogelijkheden bekeken, zoals bijvoorbeeld VR(Virtual Reality), VP(Virtual Production), animatie, gimbals en drones. Last but not least eindigen we de module met de budgettering voor de productie.

De middagen gaan we vooral praktisch aan de slag, want wij denken dat praktijk de beste leermeester is. We focussen ons op de basistechnieken van camera, licht en geluid.

De module Scenario Schrijven staat in het teken van het ontwikkelen van het verhaal. We gaan onderwerpen behandelen zoals interviewtechnieken, on- and offscreen interviews en een eerste opzet van het scenario en het storyboard. Ook leer je de technische hulpmiddelen om jouw verhaal beeldend te kunnen vertellen. De middagen duiken we nog dieper in de techniek en gaan we ook met de drone en gimbal aan de slag.

Daarnaast gebruik je het scenario dat je hebt geschreven als basis voor het ontwikkelen van je eigen cinematografische visie; je bepaalt de cameravoering, soundscapes (geluidssfeer) licht- en stijlkeuze. De focus ligt in deze fase op het leren van de technische basisvaardigheden om zelf een eigen visie en kleur aan je film te geven. Ook decoupage komt in deze fase aan bod.

In deze module Productie staat de uitvoering centraal. Er wordt een planning gemaakt voor de draaidagen en er wordt gedoken in de onmisbare logistieke kant van de film. Welke locaties worden er gebruikt? Welke apparatuur is er nodig? Moeten wij toestemming (quit claims) vragen van mensen? Tijdens de opnames richt je je volledig op de regie en ben je verantwoordelijk voor verkrijgen van al de opnames die je voor je eindproduct nodig hebt.

Hiernaast leer je de techniek om te werken met de software van Adobe Premiere, After Effects en Audition.

In deze module wordt de bedrijfs- of opdrachtfilm afgewerkt en opgeleverd. Dit betekent dat er gewerkt gaat worden aan de beeld- en geluidsbewerking, eventuele voice-overs die moeten worden opgenomen en het selecteren en/of laten maken van de juiste passende muziek. Er wordt een moment gekozen voor het presenteren van een eerste versie van de film waar de klant nog eventuele op en aanmerkingen kan geven en er een beslissing kan worden genomen om, als dat nodig is, bepaalde aspecten van de film aan te passen.

Dit is de PostProductie fase met onderwerpen zoals beeldmontage; basistechnieken Adobe Premiere/After effects/Audition, geluidsnabewerking, distributie en oplevering eindproduct in de vereiste formats.

KOSTEN


Het curriculum van de Amsterdam Film School is modulair opgebouwd. Dit betekent dat je kunt kiezen voor één module indien je wenst te specialiseren of een combinatie van meerdere of alle modules indien je een volledige opleiding wenst te volgen.

Bij de Amsterdam Film School betaal je via automatisch incasso. Je kunt de onderwijssom in maandelijkse termijnen betalen. Indien je de opleiding volledig vooruit betaalt, ontvang je een betalingskorting van 3% over je volledige onderwijssom.

Na inschrijving sturen we je de factuur een maand vóór de startmaand van jouw opleiding.

Wij rekenen een éénmalige administratieve vergoeding van EUR 50,-.

PRIJS PER MAAND OBV 10 TERMIJNENTOTAALPRIJS OPLEIDING
ONDERWIJSTARIEFEUR 590EUR 5900

Amsterdam Film School is een particuliere school en er is geen studiefinanciering mogelijk. Als omschreven bij ‘Prijs van de Opleiding’ kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij de Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

LOCATIE


Amsterdam

Paasheuvelweg 5, 1105 BE Amsterdam, Nederland

Eindhoven

De Lismortel 23, 5612 AR, Eindhoven

VERVOLG


Na de opleiding Corporate Film kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld onze uitgebreide Opleiding Montage te volgen.

ONS VOLLEDIGE CURRICULUM


De Opleiding Corporate Film maakt onderdeel uit van ons uitgebreide curriculum. Hieronder kun je de samenstelling van ons curriculum vinden alsook onze andere opleidingen.

Pre-Productie

Meer info

Scenario Schrijven

Meer info

Productie

Meer info

Post-Productie

Meer info

Corporate Film

Meer info

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Productie

Meer info

Montage

Meer info

Regisseur

Meer info

Concept-ontwikkeling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Productie

Meer info

Montage

Meer info

Documentairemaker

Meer info

Vooropleiding

Meer info

Auditie

Meer info

Acteur

Meer info

Basis van Monteren

Meer info

Dramatisch Monteren

Meer info

VFX en Color Grading

Meer info

Post-Productie

Meer info

Editor

Meer info


Allround Fotograaf

OPLEIDINGEN VAN DE NEDERLANDSE FOTOVAKSCHOOL


INTRODUCTIE


De Nederlandse Fotovakschool is, net als de Amsterdam Film School, een faculteit van de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie met erkende en geaccrediteerde fotografieopleidingen. Simpel gezegd, de Nederlandse Fotovakschool biedt deeltijd- en voltijdopleidingen fotografie met studiefinanciering, ov-jaarkaart én erkend diploma. Bovendien is doorstromen makkelijk: van de basisopleiding, naar mbo-fotografie tot hbo-fotografie.

OVER DE OPLEIDINGEN


Ben jij gefascineerd door fotografie, maar twijfel je over een beroepsopleiding? Zet dan je eerste stap in de richting van professioneel fotograaf met de Basisopleiding Fotografie. Daar leer je alle basistechnieken van digitale fotografie. Na de Basisopleiding Fotografie weet jij precies of een carrière als fotograaf bij jou past!

Klik hier voor meer informatie.

Studeren combineren met je gezin, je baan of met een andere studie? Met de deeltijd Vakopleiding Fotografie kan dat. Je wordt opgeleid tot professioneel fotograaf zonder je dagelijkse bezigheden op te moeten geven. Tijdens de Vakopleiding Fotografie maak je kennis met alle facetten van digitale fotografie: het vertalen van een idee naar een creatieve fotografische oplossing, werken met alle soorten apparatuur in studio’s en digitale werkplaatsen en het ontwikkelen van je eigen stijl. Net als in de praktijk kenmerkt de Vakopleiding Fotografie zich door variatie in inhoud en werkvormen.

Klik hier voor meer informatie.

Ben je meer een creatieve doener dan een denker en bezit je een portie doorzettingsvermogen? Dan zit je goed bij de opleiding mbo niveau 4 Fotografie. Wij zijn namelijk van mening dat je de meeste fototechnieken en theorie leert door het gewoon te doen.

Klik hier voor meer informatie.

De erkende bacheloropleiding Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie leidt je op tot professional in fotografie. De creatieve opleiding gaat diep in op technische en creatieve fotografische kennis en vraagt het uiterste van je om zo tot de top te kunnen behoren. Jij kunt zorgen dat jouw foto’s impact hebben: omdat ze actueel zijn, een prachtige compositie hebben of een duidelijk verhaal vertellen.

Klik hier voor meer informatie.

Beeldcommunicatie en fotografie krijgen een steeds belangrijkere rol in deze wereld vol snelheid. Eén beeld zegt vaak meer dan duizend woorden. De korte hbo-minor Fotografie wordt dan ook door veel studenten ervaren als een interessante aanvulling op hun studie.

Klik hier voor meer informatie.

LOCATIE


Paasheuvelweg 5, 1105 BE Amsterdam, Nederland


Allround Filmmaker

OPLEIDINGEN VAN DE DUTCH FILMERS ACADEMY


INTRODUCTIE


De Dutch Filmers Academy is, net als de Amsterdam Film School, een faculteit van de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie. De Dutch Filmers Academy leidt studenten op tot ondernemende allround filmprofessionals. Wij bieden erkende mbo- en hbo-opleidingen waarbinnen ondernemerschap de leidraad is in het curriculum. De Dutch Filmers Academy biedt onderwijs op de domeinen: techniek, ondernemen, cultuur en maatschappij en ontwerp en onderzoek.

OVER DE OPLEIDINGEN


De opleiding Audiovisuele Vormgeving (geregistreerd onder de naam Mediavormgever) leidt je op tot professioneel allround filmer/beeldmaker. De studie focust zich op concept- en creatieve ontwikkeling, ontwerpen, realiseren, organiseren en uitvoeren. Het doel is om je zo breed mogelijk op te leiden tot specialist van alle voorkomende (korte) films, zoals bijvoorbeeld bedrijfsfilms, animaties, reclamefilms, televisiefilms, music video’s, trailers.

In Nederland is er geen studie die zo breed opleidt als deze. Dat geeft je veel mogelijkheden voor de toekomst; de vraag naar talentvolle allround filmmakers is groot en groeiende.

Klik hier voor meer informatie.

Bewegend beeld is het communicatiemiddel bij uitstek. Voor ieder verhaal, op ieder platform, in iedere context. Naast films en series voor het grote publiek ontwikkelen opdrachtfilm en nieuwe online media zich razendsnel. Het gevolg is een groeiende vraag naar jong talent, allround filmers met een eigen visie op het medium.

De opleidingsvariant Film en Audiovisuele Media speelt in op de groeiende vraag van opdrachtgevers.

Iets voor jou? Film en Audiovisuele Media geeft je ruimte om te ontplooien tot een creatieve ondernemende allround filmer die werkt vanuit eigen visie en onderscheidend vermogen.

Klik hier voor meer informatie.

Met de hbo-minor Film leer je binnen vijf maanden de basis van filmmaken: de techniek van de camera (locatie én studio) en montage m.b.v. Adobe Premiere Pro. Daarnaast krijg je specifieke modules zoals filmgeschiedenis, scenario en interviewtechniek. We bieden kleinschalig onderwijs in een inspirerende, creatieve omgeving voorzien van alle technische faciliteiten. Je wordt begeleid door bevlogen docenten, zzp-ers die met twee benen in de filmpraktijk staan. De minor Film is een waardevolle aanvulling op je huidige hbo- of academische opleiding.

Klik hier voor meer informatie.

LOCATIE


Paasheuvelweg 5, 1105 BE Amsterdam, Nederland


Auditie Camera Acteren

De toelating voor de Opleiding Camera Acteren vindt plaats op basis van twee auditierondes:

Eerste ronde
In de eerste ronde komt je persoonlijke motivatie aan bod en draag je een opgelegde monoloog (wordt toegestuurd door de Amsterdam Film School) voor die je richting de camera speelt. Deze bestaat uit een zelfgemaakte tape van een monoloog.

Bij een positieve beoordeling stroom je door naar de tweede ronde.

Tweede ronde
In de tweede auditieronde word je uitgenodigd voor een toelatingsgesprek en controleren we alle formaliteiten die bij je inschrijving van toepassing zijn. Ook kunnen we hier vragen om nog een persoonlijke monoloog (eigen keuze) voor te bereiden om op locatie te spelen.

Nadat alles is doorlopen ben je officieel geselecteerd voor de Opleiding Camera Acteren van de Amsterdam Film School.

Wil je deelnemen aan de auditierondes? Schrijf je in voor de opleiding via onderstaande knop en je daarna ontvang je een mail voor de eerste ronde!

Deelnemen aan auditieIets vragen?

Summer School English

REGISTRATION & STARTING DATES


INTRODUCTION


Do you want to experience a creative summer while discovering Amsterdam and learning all about filmmaking? If yes, Amsterdam Summer School is the place for you to be. We have an extensive 5-day summer school program where you’ll discover fiction, documentary, directing, cinematography, acting and editing. By the end of the week you will have made your own movie.

You’ll shoot film footage together with your classmates in Amsterdam with our professional camera’s on day one, and the next day you’ll record a film scene as an actor behind the camera or in charge as the director. Every morning and afternoon of our summer school you will discover a new part of filmmaking. Every day ends with a drink, a boat trip excursion or a cinema with your summer class. For those coming from abroad or living outside Amsterdam, you could stay in a nearby youth hostel during this summer program (not included).

The week is concluded with a festive screening of your movie at Amsterdam Film School where you and your classmates will receive your certificate of participation in the presence of friends and family. Everybody is invited!

We also have a Dutch version. Click here for more information.

The goal of our program is to let you have a taste of what it is like to create your own movie within a small, enthusiastic group of young people at this summer school in Europe.

Whether you like cinematography, acting, directing or editing: you’ll learn about all different aspects of film making and you will get to choose your own role for the final movie at the end of this summer camp. Enjoy the week in Amsterdam capturing the beauty of the city, while making new friends, having fun in class and at the daily excursions.

The Summer Course is suitable for every enthusiastic filmlover 15 years and older.

The lessons are scheduled from Monday to Friday from 09:00 – 15:00.

The excursions will continue at 15:00 and finish at 17:30/18:00 (or slightly later in the case of a cinema visit).

PROGRAM


At the first day of the Summer School, you’ll get to know your class and teacher. After the introduction you’ll start using our camera’s. Discover all the options these camera’s have to offer and shoot your first film footage.

After you’ve met your classmates and learned about the camera’s, you’re going to write a plan for a short interview in teams of two candidates. You’ll use your new camera skills to film the interview.

In the afternoon you’ll visit the Eye Filmmuseum!

It’s almost impossible to shoot a movie without actors and that’s why we’ll teach you everything about acting on your second day of the Summer School. If you’re talented, you might be able to play the main role in the film that the class makes at the end of the week. After you’ve learned about acting, you’re going to use this knowledge in a scene. But if you don’t like acting you could also direct or shoot the film. The different exercises and useful tips and tricks will get you introduced into the craft of acting.

In the afternoon we will visit the cinema!

During the third day you’ll shoot a film. There is time in the morning to write a plan at school. What are you going to film? Who are you going to film and why? Which shots do you need? Will you use a handheld camera or do you use a tripod?

You’ve got the afternoon to make your own item and shoot the best scenes you can. When you’re finished you’ll come back to Amsterdam Film School and we’ll make sure your shots are saved secure or our workstations.

This day will be about Amsterdam, so what is the best way to finish? A boat trip trough the canals of Amsterdam! It is also possible to bring a camera if you’re inspired to film more.

During the first three days you’ve been busy filming different situations. You’ve done an interview, filmed different scenes and shot your own item in Amsterdam. Now it’s time to see what these shots look like. What can you do with it and how does editing work? During this fourth day you’ll learn about editing and you’ll make your first edit!

In the late afternoon you are free to continue editing your movie or enjoy the sun.

On the fifth and last day of the Summer School, you and your group can choose which film subject you like the most: documentary filming, editing or something else? In the morning you could shoot another scene, continue editing or visit Amsterdam The program is yours to choose.

After the lunch break you’ll finish with the certificate celebration and screening of your own final movie at 15:00 o’clock. Family and friends are invited to join you for this festive screening!

COSTS


The Summer School includes:

Five days of courses and coaching from passionate teachers working in the film industry

Availability of professional equipment, from camera’s to editing work stations and software

Excursion to the cinema and the Eye Filmmuseum

A boat tour in the canals of Amsterdam

A drink and a bite 

A certificate celebration and festive closure with family and friends

Not included: Do you want to enjoy the Film Summer School to the fullest and add an extra holiday feeling to the experience? You could sleep in the A&O Hostel. This hostel is located within 10 minutes of walking in Amsterdam Zuid-Oost. During your free hours you could grab a drink, hire a bike or go exploring.

The Summer School will be invoiced in advance. Prices of the Summer School can be read below.

For processing your registration, the Amsterdam Film School will charge a one time administrative fee of EUR 50,-.

TypePrice whole program
Summer SchoolEUR 595

At Amsterdam Film School you can pay by bank transfer.

Our terms and conditions can be read by following this link. By registering  you’ll accept these terms.

*Please note that as we are currently in the process of translating our complete offering and website our terms are currently only available in Dutch. Upon request we send you the English version.

LOCATION


Amsterdam

Paasheuvelweg 5, 1105 BE Amsterdam, Nederland

LOCATION


Eindhoven

De Lismortel 23, 5612 AR Eindhoven, Nederland

Summer School

INTRODUCTIE


Wil je deze zomer een week lang creatief bezig zijn met film en vooral zelf aan de slag gaan en ook nog eens Amsterdam ontdekken?
Dan is onze Summer School echt iets voor jou!

We hebben een uitgebreid programma voor je samengesteld waarin je kennis maakt met de verschillende disciplines van film maken (fictie en documentaire) alsmede acteren en monteren. Zo krijg je van alles wat mee en draai je je eigen film.

Samen met je medestudenten ga je erop uit en maak je een reportage van Amsterdam met professionele camera’s. Daarnaast film je een scène waarin je ofwel acteert, het camerawerk verzorgt of waarin je de regie in handen hebt. Elke ochtend en middag ben je bezig met film in de breedste zin van het woord waarna je de dag afsluit met een hapje en een drankje in onze kantine of een boottocht door Amsterdam of een bioscoop bezoek.

We eindigen de week met een screening van jouw eindfilm in onze eigen bioscoop. De vertoning is uiteraard ook voor familie en vrienden en je ontvangt een certificaat van deelname.

We hebben ook een Engelstalige versie van ons zomer programma. Klik hier voor meer informatie.

Het doel van de Summer School is om een week lang het filmvak te proeven en een eigen film te maken samen met je medestudenten. Of je nu van camera, acteren, regisseren of monteren houdt, alles komt aan bod!

Voor elke filmliefhebber vanaf 15 jaar.

Je hebt een week lang van maandag tot en met vrijdag iedere dag les van 9:00 tot 15:00 uur. Tussen 15:00 tot 18:00 uur staat een uitje gepland. Ook kun je gebruik maken van de camera’s en lokalen, van de zon genieten voor de deur of lekker Amsterdam in!

PROGRAMMA


Op de eerste dag van onze Summer School begin je met een kennismaking met de groep en de docent. Na de introductie ga je gelijk aan de slag. Je leert alle mogelijkheden van de camera kennen en je draait je eerste shots. We behandelen welke shots je allemaal kunt maken en daarnaast ook wat het doel is van zo’n shot. Door het zelf gelijk te doen leer je hoe je kunt filmen op deze eerste dag.

Nu je kennis hebt gemaakt met de groep en de camera’s maken we groepjes en schrijf je een plan voor een kort interview. Je interviewt je medestudent en maakt gebruik van de camera’s en de verschillende shots waar je alles over hebt geleerd tijdens het eerste gedeelte van de dag.

In de middag gaan we met z’n allen naar het Eye Film Museum. Het Eye Film Museum ligt aan de overkant van station Amsterdam Centraal en is een van de meest filmische plekken van Amsterdam.

Zonder acteurs en actrices is het heel lastig om een film te maken en daarom leer je op de tweede dag alles over acteren zodat je misschien straks wel in één van de films kunt spelen. Met verschillende speloefeningen en handige feitjes en tips maak je kennis met het vak acteren.

Nadat je in de ochtend alles hebt geleerd over acteren ga je je kennis gebruiken in een scène. Mocht je het minder leuk vinden om te acteren niet getreurd: de scènes moeten natuurlijk ook geregisseerd en gefilmd worden en daar is wellicht voor jou een belangrijke rol weggelegd.

In de middag gaan we ook gezellig met zijn allen naar de film!

Tijdens de derde dag ga je een reportage maken van Amsterdam. In de ochtend begin je op school met het schrijven van een plan. Wat ga je filmen? Wie ga je filmen en waarom? Welke shots heb je nodig? Ga je alles op een statief draaien of uit de hand? Als je je plan af hebt lunch je eerst op school waarna je in groepjes op school blijft of de stad in gaat.

Je hebt de hele middag om jouw eigen reportage te maken en zoveel mogelijk beelden te schieten. Als je klaar bent kom je terug naar school en zorg je ervoor dat al jouw beelden veilig op de computer staan.

Aangezien deze dag in het teken staat van Amsterdam sluit je de dag af met een mooie boottocht door de grachten van Amsterdam en mocht je tijdens deze boottocht een camera van school mee willen nemen om nog wat extra beelden te draaien voor je reportage is dat natuurlijk geen enkel probleem!

Tijdens de eerste drie dagen ben je vooral heel veel bezig geweest met het filmen van verschillende situaties. Je hebt een interview afgenomen, een scène gefilmd en je reportage van Amsterdam gedraaid. Nu is het tijd om eens te kijken hoe al deze beelden er eigenlijk uit zien. Wat kun je er allemaal mee en hoe werkt montage nu eigenlijk? Heb je alle momenten wel lang genoeg opgenomen en had je misschien iets meer moeten filmen of zijn de shots te lang? Tijdens deze vierde dag leer je alles over monteren en maak je een eerste edit!

In de middag is er geen uitje gepland. Je hebt nog de mogelijkheid om na de les te werken aan je montage.

De vijfde en tevens laatste dag kies je samen met de groep welk onderdeel je het leukste vond en waar je nog meer van zou willen leren. Zo kun je in de ochtend nog een scène opnemen, of doorgaan met monteren of nog Amsterdam ingaan om te filmen. Maar na de lunchpauze rond je het af en maak je samen met je medestudenten je eindfilm voor de certificaat uitreiking om 15:00 uur.

Tijdens de certificaat uitreiking en screening van de eindfilms zijn familie en vrienden van harte welkom om te komen kijken naar je eindresultaat!

KOSTEN


Het programma van Amsterdam Film Summer School is inclusief:

Vijf (5) dagen les en coaching van enthousiaste docenten uit het filmvak

Beschikking over professionele apparatuur, van camera tot montage

Een boottocht door de Amsterdamse grachten

Gezamenlijke excursies naar de bioscoop en het Eye Filmmuseum

Een hapje en drankje

Een certificaat uitreiking en feestelijke afsluiting met familie en vrienden

Niet inbegrepen: Wil je het maximale halen uit de Summer School en ook in Amsterdam overnachten voor het ultieme vakantiegevoel? Je kunt overnachten in het nabij gelegen A&O Hostel. Dit gebouw ligt om de hoek bij Amsterdam Film School in Amsterdam Zuid-oost. Hier kun je tijdens de vrije uren een drankje drinken, fietsen huren of naar de bioscoop gaan met medestudenten.

Het zomerprogramma wordt vooraf in rekening gebracht. Hieronder vind je de prijzen van de Summer School.

Voor het verwerken van je inschrijving hanteert Amsterdam Film School een
éénmalige administratieve vergoeding van EUR 50,-.

ONDERWIJSTARIEFPRIJS GEHELE PROGRAMMA
Summer SchoolEUR 595

Bij Amsterdam Film School kun je betalen per incasso of bankoverschrijving. Je kunt de onderwijssom in maandelijkse termijnen betalen. Indien je de opleiding volledig vooruit betaalt, ontvang je een betalingskorting van 3% over je volledige onderwijssom.

Na inschrijving sturen we je de factuur een maand vòòr de startmaand van jouw opleiding.

wij rekenen een éénmalige administratieve vergoeding van EUR 50,-.

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

LOCATIE


Amsterdam

Paasheuvelweg 5, 1105 BE Amsterdam, Nederland

Eindhoven

De Lismortel 23, 5612 AR Eindhoven

VERVOLG


Na de Summerschool kun je de Vooropleiding Filmmaken volgen. Of kiezen uit de hoofdopleidingen voor de  Opleiding Regie Fictie of Documentaire. Je hebt ook de mogelijkheid om de uitgebreide Montage Opleiding te volgen of één van onze Masterclasses.


Camera Acteren Jaar 2

Volg eerst de Vooropleiding Camera Acteren en indien je wordt aangenomen op de Hoofdopleiding krijg je de Vooropleiding cadeau!

EERST VOLGENDE STARTMOMENT


INTRODUCTIE


Het tweede jaar van de Opleiding Camera Acteren gaat het hoofdzakelijk over de verdieping van de acteur, het onderzoek, het gebruik van je fysiek en stem gekoppeld aan personages. Tevens ga je veel setervaring opdoen zodat je klaargestoomd bent voor het werkveld. De eigenschappen die deze verdieping bepalen zijn: Fysiek, spel-intelligentie, verbeeldingskracht, emotie, technisch camera- acteren, gevoeligheid en empathie. Het is een verdieping van alles wat in het eerste jaar geïntroduceerd is.

Je gaat in op het transformeren naar extremere personages. Hoe bereid je je als acteur voor op een extreem personage? Hoe transformeer je geloofwaardig in fysiek en in stem? Dit alles heeft te maken met spel-intelligentie en dit is iets wat je veelvuldig gaat trainen.

Daarnaast leer je de essentie van goed samenspel met je tegenspelers. Samenspel gaat om echt kunnen luisteren en reageren. Hoe verhoud je je op de set tot je tegenspeler en hoe kun je elkaar uitdagen, je aan elkaar optrekken en het beste uit elkaar halen in het spelen van scènes? Ook ga je verschillende groeps-scènes spelen waarbij je meer leert over groepsdynamiek en focus.

Ook op het gebied van scriptanalyse wordt je verder uitgedaagd. Zo krijg je niet alleen scène-analyse, maar leer je ook over t de dramatische bogen van de hele vertelling en hoe je je daarin als acteur kunt bewegen. Nu je de basiskennis van cameravoering onder de knie hebt, kun je de camera leren gebruiken om je spel te versterken en word je bewustzijn over alle aspecten van film vergroot; camera, montage, licht en art.

Na afronding van de vervolgopleiding weet je waar je kracht ligt en tevens welke rollen het best bij jou passen en ben je klaar voor de filmindustrie!

Let op, auditie is vereist.

Het doel van Camera Acteren Jaar 2 is om je klaar te stomen voor het werkveld. Je leert vooral je krachten als acteur te herkennen en deze toe te passen in je spel. Daarnaast ga je dieper in op de verschillende speltechnieken en mogelijkheden van fysiek acteren. Je schrijft een carrièreplan en je meldt je aan bij castingbureau’s.

De Vervolgopleiding Camera Acteren is geschikt voor semiprofessionele acteurs die willen professionaliseren of acteurs die onze Opleiding Camera Acteren succesvol hebben afgerond. Let op, indien je de Opleiding Camera Acteren niet hebt gevolgd zijn er toelatingseisen van toepassing (zie volgende tab).

De toelating voor de Opleiding Camera Acteren vindt plaats op basis van twee auditierondes:

Eerste ronde
In de eerste ronde komt je persoonlijke motivatie aan bod en draag je een opgelegde monoloog (wordt toegestuurd door Amsterdam Film School) voor die je richting de camera speelt. Deze bestaat uit een zelfgemaakte tape van een monoloog.

Bij een positieve beoordeling stroom je door naar de tweede ronde.

Tweede ronde
In de tweede auditieronde word je uitgenodigd voor een toelatingsgesprek en controleren we alle formaliteiten die bij je inschrijving van toepassing zijn. Ook kunnen we hier vragen om nog een persoonlijke monoloog (eigen keuze) voor te bereiden om op locatie te spelen.

Nadat alles is doorlopen ben je officieel geselecteerd voor de Opleiding Camera Acteren van Amsterdam Film School.

Het programma van de Opleiding Camera Acteren jaar 2 wordt gegeven op zaterdagochtend en woensdagavond het weekend in deeltijd. Iedere heb je een les op zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur en woensdagavond van 19:00 tot 22:00 gedurende 32 weken. Voor de Opleiding Camera Acteren hanteren wij de schoolvakanties van de regio Noord-Holland.

PROGRAMMA & STARTDATA


In deze eerste module word je persoonlijk gecoacht op jouw kwaliteiten en valkuilen en werk je met gerichte opdrachten aan jouw ontwikkeling als acteur of actrice. Je krijgt met name verdieping op je voorstellend vermogen en spel-intelligentie. Alle geleerde stof wordt nu samengebracht, je leert omgaan met alle vaardigheden die je als acteur nodig hebt een personage vorm te geven en een tekst tot leven te brengen. Daarnaast wordt er in de fysieke spellessen aandacht besteed aan het gebruiken van jouw specifieke fysiek en energie voor elke denkbare rol.

 

Verbeeldingskracht

Spel-intelligentie

Fysieke aanwezigheid

Transformatie

Tekstbehandling

Deze module staat in het teken van samenspel. We werken aan groeps-scènes met meerdere personages. Hierin leer je zowel fysiek als tekstueel actief te blijven luisteren, kijken en reageren en je karakter te positioneren ten opzichte van je tegenspelers. Dit is niet alleen een uitdaging voor de acteur, ook van regie en crew vereisen dit soort scènes extra aandacht, wat we in deze module in de praktijk zullen verkennen.

Daarnaast volg je in dit blok lessen in zangvoordracht en andere vormen van een stemopdracht. De stem is een belangrijk instrument van de acteur en zang is een goed middel om deze te trainen. Daarbij komt bij zangvoordracht het vertellen van een verhaal, dynamiek, ritmegevoel, fysieke beheersing, persoonlijke verbinding en emotionele toegang kijken. Tijdens deze intensieve module wordt er zowel technisch als persoonlijk gewerkt aan een lied dat bij jou past. Je zal worden uitgedaagd om jezelf grondiger te onderzoeken en open te stellen. Authenticiteit is ook hier een sleutelbegrip.

 

Ensemble-spel

Fysieke reactie en luisteren

Technisch camera acteren (angles)  

Zangvoordracht

Dynamiek, ritme en emotie

In deze module wordt dieper ingegaan op de psychologische gelaagdheid van de personages en wordt de tot nu toe geleerde stof naar een hoger niveau getild. We gebruiken nu uitgebreider de diepgravende technieken zoals Chubbuck, Meisner, Mamet, Alba en Adler om tot de kern te komen van alle mogelijke vormen van acteren. Hierin staat persoonlijke aanpak centraal en zoeken we naar jouw persoonlijke kracht en uitgangspunt om tot geloofwaardig, gelaagd en gevarieerd spel te komen. De teksten die we gebruiken zullen complexe dramatische bogen bevatten en vragen van de acteur grote overgangen te maken in emotie. In de fysieke spel-lessen leer je om je houding, energie en aanwezigheid ten opzichte van je tegenspeler, de ruimte en de camera bewust te sturen. Maar vooral  leer je als acteur grip te krijgen op de dramatische vertelling van het hele script.

 

Chubbuck, Meisner, Mamet, Alba en Adler

Dramatische bogen binnen een vertelling

Karakteropbouw en ontwikkeling

Fysieke aanwezigheid en manipulatie

‘Suspension of disbelief’ van de vertelling

De laatste module is gericht op het in de praktijk samenbrengen van alle geleerde stof. Anders dan het eerste jaar sluit je het tweede jaar af met een rol in een korte film. Je krijgt lessen in de voorbereiding van een acteur in aanloop naar de draaidagen. Hoe werk je met een script als een regisseur daar al vaste ideeën over heeft? Wat is de rolverdeling op een set en hoe verhoud je je tot je medespelers en regisseur? Daarbij komt het technisch werken als acteur opnieuw aan bod, zoals het draaien van verschillende takes en het rekening houden met continuïteit, maar deze keer komt er ook tijdsdruk bij kijken en het werken met de beperkingen van de praktijk. Want tijdens deze module ga je aan het werk met één van de afstuderende regisseurs van Amsterdam Film School of doe je op een andere wijze ervaring op in de praktijk. Wederom zul  je tijdens de lessen gecoacht en begeleid worden in dit proces door speldocent en regie-docent en werk je technisch en inhoudelijk aan jouw script en personage. Je rondt de opleiding af met een evaluatiegesprek en natuurlijk een première van jouw afstudeerfilm in de bioscoop!

 

Scriptlezing

Repeteren

Set discipline

Technisch acteren (markers, takes, continuiteit, angles etc)

Persoonlijke coaching

KOSTEN


Iedere opleiding van Amsterdam Film School wordt maandelijks in rekening gebracht gedurende de looptijd van de gekozen opleiding. Hieronder vind je de prijzen per maand. Je kunt er ook voor kiezen om de onderwijssom 100% vooruit te betalen met een betalingskorting van €300.

Daarnaast heb je drie opties om je opleiding in termijnen te betalen. De eerste optie is in 2 halfjaarlijkse termijnen, de tweede optie is in 10 maandelijkse termijnen en de derde optie is in 12 maandelijkste termijnen.

Optie 1: 2 halfjaarlijkse termijnen. Hiervoor ontvang je een korting van EUR 150.

Optie 2: 8 maandelijkse termijnen. Hiervoor rekenen wij een éénmalige administratieve vergoeding van EUR 75.

Optie 3: 10 maandelijkse termijnen. Hiervoor rekenen wij een éénmalige administratieve vergoeding van EUR 125.

Voor het verwerken van je inschrijving hanteert Amsterdam Film School tevens een éénmalige administratieve vergoeding van EUR 75.

PRIJS PER MAAND OBV 8 TERMIJNENTOTAALPRIJS OPLEIDING
ONDERWIJSTARIEFEUR 675,-EUR 5.400,-

Bij Amsterdam Film School kun je betalen per bankoverschrijving of per credit card.

Amsterdam Film School brengt de onderwijssom bij deelbetaling maandelijks in rekening op de derde dag van iedere maand. Iedere factuur heeft een betalingstermijn van 21 dagen na factuurdatum. De factuur voor de eerste maand van de opleiding wordt opgemaakt na inschrijving. Na betaling van deze factuur is je inschrijving definitief. Opvolgende facturen worden maandelijks opgemaakt vanaf de startmaand van je opleiding.

Indien je de opleiding 100% vooruit betaalt ontvang je een betalingskorting van €300 over je volledige onderwijssom.

Amsterdam Film School is een particuliere school en er is geen studiefinanciering mogelijk. Als omschreven bij betaalwijze kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

LOCATIE


Paasheuvelweg 5, 1105 BE Amsterdam, Nederland

VERVOLG


Na de Vervolgopleiding Camera Acteren weet je waar je kracht ligt en tevens welke rollen het best bij jou passen en ben je klaar voor de filmindustrie!


Vooropleiding Camera Acteren

Nu ook in Eindhoven!

Volg eerst de vooropleiding Camera Acteren en indien je wordt aangenomen op de hoofdopleiding, krijg je de vooropleiding cadeau!

EERST VOLGENDE STARTMOMENT


Startdatum en lesrooster

Les

Locatie

Lestijden

Startmoment


INTRODUCTIE


Gedurende de vooropleiding Camera Acteren maak je in tien lessen van drie uur in vogelvlucht kennis met de belangrijkste aspecten van camera acteren. We behandelen verschillende acteertechnieken in een veilige omgeving zodat je na het afronden van de opleiding met vertrouwen aan de slag kunt voor de camera. Je leert te improviseren, we behandelen tekst-interpretatie en je neemt deel aan een auditie.

De vooropleiding Camera Acteren biedt je de kans om te proeven van het vak camera acteren. Het doel van de vooropleiding is om jou een basis te geven als acteur of actrice: wat houdt acteren voor de camera eigenlijk in? Hoe kun je als acteur tekst tot leven laten komen? Je leert hoe het is om voor de camera te spelen en tevens naar jezelf te kijken als acteur.

Na de vooropleiding kun je na een succesvolle auditie doorstromen naar de uitgebreide Opleiding Camera Acteren. Wist je dat als je na het afronden van de vooropleiding wordt aangenomen op de hoofdopleiding, je de vooropleiding van ons cadeau krijgt?

Het doel van de Vooropleiding Camera Acteren is om jou in tien weekenden een solide basis te geven als acteur of actrice. Je leert hoe het is om voor de camera te spelen en tevens naar jezelf te kijken als acteur. Maar je begint met de basis van acteren, wat houdt het eigenlijk in? Hoe kun je als acteur tekst tot leven laten komen?

Na de vooropleiding heb je meerdere malen voor de camera gestaan en kun je na een succesvolle auditie doorstromen naar de uitgebreide Opleiding Camera Acteren.

De vooropleiding is geschikt voor beginnende acteurs en actrices met weinig of geen ervaring in camera acteren.

Het totale programma neemt 30 uur in beslag en duurt tien weken. Je kunt de les volgen op woensdagavond van 19:00 tot 22:00 of zaterdagochtend van 09:00 tot 12:30 uur.

PROGRAMMA


Je maakt kennis met de groep waar je de komende periode mee gaat samenwerken om jezelf te ontwikkelen als acteur. Tijdens de introductie gaan we dieper in op elementaire spellessen zoals jezelf presenteren, camera acteren, tekst interpretatie en improvisatie. Ook krijg je antwoord op de vraag: wat houdt acteren in? Welke mogelijkheden en vormen zijn er? Hoe leer je te denken als een acteur of actrice? Hoe kun je je inleven en wat zijn de do’s and don’ts?

Tekst is een belangrijk onderdeel van acteren maar tekst behandeling is nog belangrijker want je kunt je tekst nog zo goed kennen maar wat doe je er precies mee? Hoe lees je als acteur nu eigenlijk een tekst? Interpreteer je al gelijk wat er staat of lees je eerst eens goed wat er echt bedoeld wordt? Een schrijver heeft met een duidelijk doel de scène geschreven maar kun je dat als acteur ook toepassen? In deze fase leer je alles over tekstbegrip en de handige manieren die er zijn om je optimaal voor te bereiden op een scène.

In deze fase gaan we in op het analyseren van een scène. Wat staat er geschreven en wat kun je er qua spelkeuzes uithalen? Waar zitten de verschillende lagen en hoe zorg je dat je een scène niet constant hetzelfde speelt?

Je leert de basis van het spelen met strategieën en doelen. Een personage heeft altijd een doel in een scène maar hoe ontdek je zo’n doel als je een scène analyseert? Tijdens dit onderdeel draait het vooral om te leren hoe je een scène vanuit verschillende perspectieven kunt bekijken en dat je weet hoe een scène is ingedeeld.

Audities zijn vaak een struikelblok voor een acteur omdat er veel van af hangt. Tijdens de vooropleiding zet je de eerste stappen in auditeren en castings. Je leert om jezelf voor te stellen en je gemakkelijk te voelen tijdens audities. Wat staat je allemaal te wachten als je een auditie hebt? Hoe kun je je goed voorbereiden op een auditie? En vooral, wat laat je zien tijdens een auditie? We geven je handige tips zodat je ontspannen kunt deelnemen aan een casting.

Improviseren is een essentieel onderdeel van acteren en het wordt vaak onderschat. Tijdens improviseren is het de kunst om te blijven luisteren en te reageren op je tegenspeler en te allen tijde mee te gaan in het verhaal. Als je improviseert is het belangrijk om samen met je mede-acteur het verhaal te vertellen en elkaar daarin uit te dagen. Maar hoe doe je dit en welke valkuilen zijn er in het improvisatie spel? Door samen met je medestudenten te spelen leer je hoe je kunt improviseren en hoe je het verhaal kunt blijven vertellen.

Het laatste onderdeel van de vooropleiding is “Camera Acteren”. Wat is nu het verschil tussen camera acteren en het acteren op toneel? Hoe kom je over op camera en hoe leer je als acteur naar jezelf te kijken zonder een waardeoordeel te vellen? Het is belangrijk om naar jezelf te leren kijken en je bewust te worden van je talenten en je aandachtspunten. Hoe kun je ervoor zorgen dat je je op je gemak voelt als je voor de camera staat? De camera ziet alles en dus ook wanneer je zenuwachtig bent of je je niet volledig overgeeft aan het moment. Tijdens deze laatste fase leer je voor het eerst scènes te spelen voor de camera zodat je klaar bent om een volgende stap te nemen in je carrière als acteur. Ook kun je deelnemen aan de toelatingsrondes van de uitgebreide Opleiding Camera Acteren.

KOSTEN


Bij de Amsterdam Film School betaal je via automatisch incasso. Je kunt de onderwijssom in maandelijkse termijnen betalen. Indien je de opleiding volledig vooruit betaalt, ontvang je een betalingskorting van 3% over je volledige onderwijssom.

Na inschrijving sturen we je de factuur een maand vóór de startmaand van jouw opleiding.

Wij rekenen een éénmalige administratieve vergoeding van EUR 50,-.

Wist je dat als je na het afronden van de vooropleiding camera acteren wordt aangenomen op de Jaaropleiding, je de vooropleiding van ons cadeau krijgt?

ONDERWIJSTARIEFTARIEF O.B.V 2 TERMIJNENTOTAALPRIJS OPLEIDING
Gehele opleidingEUR 337.50EUR 675

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

LOCATIE


Amsterdam

Paasheuvelweg 5, 1105 BE Amsterdam, Nederland

Eindhoven

De Lismortel 23, 5612 AR Eindhoven, Nederland

VERVOLG


Na de Vooropleiding Camera Acteren kun je ervoor kiezen om jezelf verder te ontwikkelen door het volgen van de uitgebreide Opleiding Camera Acteren.


Editor

Nu ook in Eindhoven!

EERST VOLGENDE STARTMOMENT


Startdatum en lesrooster

Les

Locatie

Lestijden

StartmomentINTRODUCTIE


De Opleiding Montage leidt je op tot Editor voor film en televisie. Deze opleiding bestaat uit verschillende modules van de Basis van Monteren tot Post-Productie voor alle actuele film genres. Tijdens de opleiding bieden we je alle tools en kennis om je ontwikkeling tot een succes te maken. We maken gebruik van Adobe Premiere Pro CC en Davinci Resolve voor digitale beeldmontage en nabewerking.

Je eindigt de opleiding met het monteren van een korte film.

Het leren monteren van opnames voor film en televisie.

Deze module is geschikt voor zowel beginnende als meer ervaren kandidaten.

We bieden een programma aan op dinsdag of donderdag van 09:00 – 16:00, zaterdag van 09:30 – 16:30 of op woensdag van 15:00 – 21:30 uur. Iedere module heeft een looptijd van 9 weken.

SPECIFCATIEOPLEIDING MONTAGE
Studieduur1 jaar
Studiebelasting4-8 studie uren per week
Cursus frequentie1x per week
Maximum aantal deelnemers12 leerlingen
LesmateriaalDigitale cursusmap
ToelatingseisenIntake gesprek
NiveauVoor beginnende editors
Vereiste hardware/softwareNotebook met Adobe Creative Cloud software (laatste te verkrijgen via de school)
CertificaatBij succesvolle afronding opleiding

PROGRAMMA


In de eerste module van de opleiding leer je alles over de basis monteren. Hoe werkt de software, welke workflow pas je toe bij montage en wat is een ideale montage-set? Hoe verloopt de samenwerking met de regisseur tijdens de montage? Al deze belangrijke vragen worden beantwoord in de eerste fase van de opleiding.

Onderstaande onderwerpen komen aan bod in deze module:

Introductie van Adobe Premiere Pro CC

Syncen & loggen met behulp van een continuïteit rapport.

Snijden en plakken van filmmateriaal

Beeld-effecten (beeld-overgangen en herkadering) toepassen

Audio nabewerking (volume, filters en overgangen) toepassen

Titels en aftiteling opmaken en invoegen

Oplevering van eerste project

We behandelen tijdens de opleiding het volledige vakjargon. Je leert alle functionaliteit van de montagesoftware gebruiken en past deze direct toe op je eigen project. Aan het einde van deze module ben je goed voorbereid op de tweede fase van de Opleiding Montage waar we een start maken met dramatisch monteren.

In de tweede module van de opleiding gaan we dieper in op de kunst van montage en dramatisch monteren. Monteren is nooit simpelweg knippen en plakken. Je hebt als editor zeer veel invloed op alle fijne details van de film. Er zijn veel elementen die je montage dramatisch kunnen verbeteren.

Je krijgt een aantal film voorbeelden hoe bepalend de montage kan zijn voor het film project. Samen met je studiegenoten werk je aan hetzelfde project doch krijgt elke student een andere regievisie. Je zult ontdekken dat iedereen een heel andere film maakt. Met deze kennis zul je ervaren dat de montage van de film een grote stempel drukt op het eindresultaat.

We behandelen de volgende onderwerpen tijdens de opleiding:

Het gebruik van Sound Design & muziek als verhaal-element

Toepassen van voice-over

Tempo & Ritme in montage toepassen

Beeldtaal

Beeldrijm

Tijdens deze module maak je een montage analyse van je favoriete film of een film uit onze bibliotheek.

In de derde module van de opleiding ga je verdiepen in beeldbewerking, visual effects en color grading.

Onderstaande onderwerpen kom aan bod in deze module:

Introductie van Adobe After Effects

Keying toepassen

Tracking toepassen

Compositing toepassen

Retouch toepassen

3D beelden integreren in film

Color Grading met Davinci Resolve

Draaiplanningen doornemen

Na afronding van deze module start je met de productie van je film project. In de vierde en laatste fase van de opleiding draai je mee op de set van de regisseur van jouw keuze als data handler en begin je ondertussen met de organisatie van jouw eigen film montage project. De beelden die worden opgenomen ga je monteren in de Post Productie module.

In de vierde module en tevens laatste fase van de opleiding starten we met de draaiperiode. Je bespreekt met camera, geluid en regie hoe ze het materiaal voor je eigen montage project gaan aanleveren. Na de opnames ga je samen met de regisseur de korte film monteren. Dit gedeelte van de opleiding doe je grotendeels zelfstandig. De docent staat paraat voor begeleiding en er worden tussentijdse viewings gepland voor advies en ondersteuning tijdens het montage proces.

De opleiding wordt afgesloten met een openbare screening van je film bij Amsterdam Film School.

KOSTEN


Het curriculum van Amsterdam Film School is modulair opgebouwd. Dit betekent dat je kunt kiezen voor één module indien je wenst te specialiseren of een combinatie van meerdere of alle modules indien je een volledige opleiding tot filmmaker wenst te volgen.

Bij de Amsterdam Film School betaal je via automatisch incasso. Je kunt de onderwijssom in maandelijkse termijnen betalen. Indien je de opleiding volledig vooruit betaalt, ontvang je een betalingskorting van 3% over je volledige onderwijssom.

Na inschrijving sturen we je de factuur een maand vóór de startmaand van jouw opleiding.

Wij rekenen een éénmalige administratieve vergoeding van EUR 50,-.

PRIJS PER MAAND OBV 8 TERMIJNENTOTAALPRIJS OPLEIDING
ONDERWIJSTARIEFEUR 675,-EUR 5.400,-

Amsterdam Film School is een particuliere school en er is geen studiefinanciering mogelijk. Als omschreven bij ‘Prijs van de Opleiding’ kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

LOCATIE


Amsterdam

Paasheuvelweg 5 , 1105 BE Amsterdam, Nederland

Eindhoven

De Lismortel 23, 5612 AR Eindhoven, Nederland

VERVOLG


Je bent klaar om in het werkveld aan de slag te gaan als Editor. Na de Opleiding Montage kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld onze Opleiding Regie Fictie of Documentaire te volgen.

ONS VOLLEDIGE CURRICULUM


De Opleiding Montage maakt onderdeel uit van ons uitgebreide curriculum. Hieronder kun je de samenstelling van ons curriculum vinden alsook onze andere opleidingen.

Basis van Monteren

Meer info

Dramatisch Monteren

Meer info

VFX en Color Grading

Meer info

Post-Productie

Meer info

Editor

Meer info

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Productie

Meer info

Montage

Meer info

Regisseur

Meer info

Concept-ontwikkeling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Productie

Meer info

Montage

Meer info

Documentairemaker

Meer info

Vooropleiding

Meer info

Auditie

Meer info

Acteur

Meer info

Pre-Productie

Meer info

Scenario Schrijven

Meer info

Productie

Meer info

Post-Productie

Meer info

Corporate Film

Meer info