Allround Fotograaf

OPLEIDINGEN VAN DE NEDERLANDSE FOTOVAKSCHOOL


INTRODUCTIE


De Nederlandse Fotovakschool is, net als de Amsterdam Film School, een faculteit van de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie met erkende en geaccrediteerde fotografieopleidingen. Simpel gezegd, de Nederlandse Fotovakschool biedt deeltijd- en voltijdopleidingen fotografie met studiefinanciering, ov-jaarkaart én erkend diploma. Bovendien is doorstromen makkelijk: van de basisopleiding, naar mbo-fotografie tot hbo-fotografie.

OVER DE OPLEIDINGEN


Ben jij gefascineerd door fotografie, maar twijfel je over een beroepsopleiding? Zet dan je eerste stap in de richting van professioneel fotograaf met de Basisopleiding Fotografie. Daar leer je alle basistechnieken van digitale fotografie. Na de Basisopleiding Fotografie weet jij precies of een carrière als fotograaf bij jou past!

Klik hier voor meer informatie.

Studeren combineren met je gezin, je baan of met een andere studie? Met de deeltijd Vakopleiding Fotografie kan dat. Je wordt opgeleid tot professioneel fotograaf zonder je dagelijkse bezigheden op te moeten geven. Tijdens de Vakopleiding Fotografie maak je kennis met alle facetten van digitale fotografie: het vertalen van een idee naar een creatieve fotografische oplossing, werken met alle soorten apparatuur in studio’s en digitale werkplaatsen en het ontwikkelen van je eigen stijl. Net als in de praktijk kenmerkt de Vakopleiding Fotografie zich door variatie in inhoud en werkvormen.

Klik hier voor meer informatie.

Ben je meer een creatieve doener dan een denker en bezit je een portie doorzettingsvermogen? Dan zit je goed bij de opleiding mbo niveau 4 Fotografie. Wij zijn namelijk van mening dat je de meeste fototechnieken en theorie leert door het gewoon te doen.

Klik hier voor meer informatie.

De erkende bacheloropleiding Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie leidt je op tot professional in fotografie. De creatieve opleiding gaat diep in op technische en creatieve fotografische kennis en vraagt het uiterste van je om zo tot de top te kunnen behoren. Jij kunt zorgen dat jouw foto’s impact hebben: omdat ze actueel zijn, een prachtige compositie hebben of een duidelijk verhaal vertellen.

Klik hier voor meer informatie.

Beeldcommunicatie en fotografie krijgen een steeds belangrijkere rol in deze wereld vol snelheid. Eén beeld zegt vaak meer dan duizend woorden. De korte hbo-minor Fotografie wordt dan ook door veel studenten ervaren als een interessante aanvulling op hun studie.

Klik hier voor meer informatie.

LOCATIE


Paasheuvelweg 5, 1105 BE Amsterdam, Nederland


Allround Filmmaker

OPLEIDINGEN VAN DE DUTCH FILMERS ACADEMY


INTRODUCTIE


De Dutch Filmers Academy is, net als de Amsterdam Film School, een faculteit van de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie. De Dutch Filmers Academy leidt studenten op tot ondernemende allround filmprofessionals. Wij bieden erkende mbo- en hbo-opleidingen waarbinnen ondernemerschap de leidraad is in het curriculum. De Dutch Filmers Academy biedt onderwijs op de domeinen: techniek, ondernemen, cultuur en maatschappij en ontwerp en onderzoek.

OVER DE OPLEIDINGEN


De opleiding Audiovisuele Vormgeving (geregistreerd onder de naam Mediavormgever) leidt je op tot professioneel allround filmer/beeldmaker. De studie focust zich op concept- en creatieve ontwikkeling, ontwerpen, realiseren, organiseren en uitvoeren. Het doel is om je zo breed mogelijk op te leiden tot specialist van alle voorkomende (korte) films, zoals bijvoorbeeld bedrijfsfilms, animaties, reclamefilms, televisiefilms, music video’s, trailers.

In Nederland is er geen studie die zo breed opleidt als deze. Dat geeft je veel mogelijkheden voor de toekomst; de vraag naar talentvolle allround filmmakers is groot en groeiende.

Klik hier voor meer informatie.

Bewegend beeld is het communicatiemiddel bij uitstek. Voor ieder verhaal, op ieder platform, in iedere context. Naast films en series voor het grote publiek ontwikkelen opdrachtfilm en nieuwe online media zich razendsnel. Het gevolg is een groeiende vraag naar jong talent, allround filmers met een eigen visie op het medium.

De opleidingsvariant Film en Audiovisuele Media speelt in op de groeiende vraag van opdrachtgevers.

Iets voor jou? Film en Audiovisuele Media geeft je ruimte om te ontplooien tot een creatieve ondernemende allround filmer die werkt vanuit eigen visie en onderscheidend vermogen.

Klik hier voor meer informatie.

Met de hbo-minor Film leer je binnen vijf maanden de basis van filmmaken: de techniek van de camera (locatie én studio) en montage m.b.v. Adobe Premiere Pro. Daarnaast krijg je specifieke modules zoals filmgeschiedenis, scenario en interviewtechniek. We bieden kleinschalig onderwijs in een inspirerende, creatieve omgeving voorzien van alle technische faciliteiten. Je wordt begeleid door bevlogen docenten, zzp-ers die met twee benen in de filmpraktijk staan. De minor Film is een waardevolle aanvulling op je huidige hbo- of academische opleiding.

Klik hier voor meer informatie.

LOCATIE


Paasheuvelweg 5, 1105 BE Amsterdam, Nederland


Summer School

Film Week (English)

INTRODUCTION


Do you want to discover directing in just one week? Start with our international film week, which is packed with directing workshops.

It’s the solution for those from abroad who only want to stay in Amsterdam for the maximum of a week, those who can’t get a visa or just the ones that don’t want to follow a course for the minimum of 2 months.

We’ve made an extensive program of film workshops, where you’ll get to know different aspects of filmmaking.

We’ll end the week with a screening of your film. You may invite friends and family and you’ll receive a certificate afterwards.

Het doel van de Summer School is om een week lang het filmvak te proeven en een eigen film te maken samen met je medestudenten. Of je nu van camera, acteren, regisseren of monteren houdt, alles komt aan bod! Daarnaast ben je een week lang elke dag op pad in Amsterdam en zijn er
’s avonds verschillende activiteiten samen met de groep.

Voor elke filmliefhebber van 15 tot en met 21 jaar.

Je hebt een week lang van maandag tot en met vrijdag elke dag les van 10:00 tot 15:00 uur. Tussen 15:00 tot 18:00 uur ben je vrij en kun je gebruik maken van de camera’s en lokalen van Amsterdam Film School, van de zon genieten op het dakterras of lekker Amsterdam in!

Het avondprogramma start weer 18:00 uur en duurt tot 22:00 uur (eindtijd kan soms variëren vanwege bijvoorbeeld een bioscoopbezoek).

PROGRAM & START DATES


Op de eerste dag van onze Summer School begin je met een kennismaking met de groep en de docent. Na de introductie ga je gelijk aan de slag met de Blackmagic Pocket Cinema Camera’s en de Canon XF100. Je leert alle mogelijkheden van de camera kennen en je draait je eerste shots. We behandelen welke shots je allemaal kunt maken en daarnaast ook wat het doel is van zo’n shot. Door het zelf gelijk te doen leer je hoe je kunt filmen op deze eerste dag.

Nu je kennis hebt gemaakt met de groep en de camera’s maken we duo’s en schrijf je een plan voor een kort interview. Je interviewt je medestudent en maakt gebruik van de camera’s en de verschillende shots waar je alles over hebt geleerd tijdens het eerste gedeelte van de dag.

Nadat alle interviews zijn opgenomen ben je vrij om te doen waar je zin in hebt. In de avond kom je weer terug op Amsterdam Film School want dan kijken we de eerste interviews van elkaar terug en sluiten we de dag af met een hapje en een drankje op het dakterras met uitzicht over Amsterdam!

Zonder acteurs en actrices is het heel lastig om een film te maken en daarom leer je op de tweede dag alles over acteren zodat je misschien straks wel in één van de films kunt spelen. Met verschillende speloefeningen en handige feitjes en tips maak je kennis met het vak acteren. Wat houdt het eigenlijk precies in? En is het moeilijk? Maar vooral, het is erg leuk!

Nadat je in de ochtend alles hebt geleerd over acteren ga je je kennis gebruiken in een scène. Mocht je het minder leuk vinden om te acteren niet getreurd. De scènes moeten natuurlijk ook geregisseerd en gefilmd worden en daar is wellicht voor jou een belangrijk rol weggelegd.

Als elke scène erop staat en het beeldmateriaal alvast op de computers is ingeladen ben je in de avond eerst even lekker vrij maar om 19:00 uur gaan we met z’n allen naar het Eye Film Museum. Het Eye Film Museum ligt aan de overkant van station Amsterdam Centraal en is een van de meest filmische plekken van Amsterdam. Na een rondleiding door het museum sluit je de dag af met een bioscoopbezoek in het Eye!

Tijdens de derde dag ga je een reportage maken van Amsterdam in het Vondelpark. In de ochtend begin je op school met het schrijven van een plan. Wat ga je filmen? Wie ga je filmen en waarom? Welke shots heb je nodig? Ga je alles op een statief draaien of uit de hand? Als je je plan af hebt lunch je eerst op school waarna je in duo’s de stad in gaat. In het Vondelpark heb je de hele middag om jouw eigen reportage te maken en zoveel mogelijk beelden te schieten. Als je klaar bent kom je terug naar Amsterdam Film School en zorg je ervoor dat al jouw beelden veilig op de computer staan.

Aangezien deze dag in het teken staat van Amsterdam sluit je de dag af met een mooie boottocht door de grachten van Amsterdam en mocht je tijdens deze boottocht een camera van school mee willen nemen om nog wat extra beelden te draaien voor je reportage is dat natuurlijk geen enkel probleem!

Tijdens de eerste drie dagen ben je vooral heel veel bezig geweest met het filmen van verschillende situaties. Je hebt een interview afgenomen, een scène gefilmd en je reportage van Amsterdam gedraaid. Nu is het tijd om eens te kijken hoe al deze beelden er eigenlijk uit zien. Wat kun je er allemaal mee en hoe werkt montage nu eigenlijk? Heb je alle momenten wel lang genoeg opgenomen en had je misschien iets meer moeten filmen of zijn de shots te lang? Tijdens deze vierde dag leer je alles over monteren en maak je een eerste edit!

Van 15:00 tot 18:00 uur ben je vrij om door te gaan met de montage of je even op te frissen voor de “Bonte Avond”, want vanaf 19:00 uur staan de drankjes klaar en de muziek aan!

Het thema van De Bonte Avond is natuurlijk: “Je favoriete film”!

De vijfde en tevens laatste dag kies je samen met de groep welk onderdeel je het leukste vond en waar je nog meer van zou willen leren. Zo kun je in de ochtend nog een scène opnemen, of doorgaan met monteren of nog Amsterdam ingaan om te filmen. Maar na de lunchpauze rond je het af en maak je samen met je medestudenten je eindfilm voor de certificaat uitreiking om 15:00 uur.

Tijdens de certificaat uitreiking en screening van de eindfilms zijn familie en vrienden van harte welkom om te komen kijken naar je eindresultaat!

COSTS


Het programma van Amsterdam Film Summer School is inclusief:

Vijf (5) dagen les en coaching van enthousiaste docenten uit het filmvak

Beschikking over professionele apparatuur, van camera tot montage

Een boottocht door de Amsterdamse grachten

Gezamenlijke excursies naar de bioscoop en het Eye Filmmuseum

Vijf (5) dagen lunch en een bonte avond

Een hapje en drankje op het dakterras van Amsterdam Film School met uitzicht over de stad

Een certificaat uitreiking en feestelijke afsluiting met familie en vrienden

Wil je het maximale halen uit de Summer School en ook in Amsterdam overnachten voor het ultieme vakantiegevoel? We bieden de mogelijkheid om samen met je medestudenten te overnachten in het StayOk Hotel. Dit voormalig schoolgebouw ligt om de hoek bij Amsterdam Film School in de bruisende wijk Zeeburg in Amsterdam Oost. Hier kun je tijdens de vrije uren een drankje drinken, fietsen huren of naar de bioscoop gaan met medestudenten.

Het zomerprogramma wordt vooraf in rekening gebracht. Hieronder vind je de prijzen van de Summer School.

Voor het verwerken van je inschrijving hanteert Amsterdam Film School een
éénmalige administratieve vergoeding van EUR 15.

ONDERWIJSTARIEFPRIJS GEHELE PROGRAMMA
Summer SchoolEUR 595

Bij Amsterdam Film School kun je betalen per bankoverschrijving of per credit card. Na inschrijving dient de factuur uiterlijk 14 dagen vóór de start van het programma te worden overgemaakt. Na betaling van de factuur is je inschrijving definitief.

LOCATION


Panamalaan 5G, 1019 AS Amsterdam, Nederland

CONTINUE


We offer English Directing Fiction & Directing Documentary courses of 10 months.


Auditie Camera Acteren

De toelating voor de Opleiding Camera Acteren vindt plaats op basis van twee auditierondes:

Eerste ronde
In de eerste ronde komt je persoonlijke motivatie aan bod en draag je een opgelegde monoloog (wordt toegestuurd door Amsterdam Film School) voor die je richting de camera speelt. Deze bestaat uit een zelfgemaakte tape van een monoloog.

Bij een positieve beoordeling stroom je door naar de tweede ronde.

Tweede ronde
In de tweede auditieronde word je uitgenodigd voor een toelatingsgesprek en controleren we alle formaliteiten die bij je inschrijving van toepassing zijn. Ook kunnen we hier vragen om nog een persoonlijke monoloog (eigen keuze) voor te bereiden om op locatie te spelen.

Nadat alles is doorlopen ben je officieel geselecteerd voor de Opleiding Camera Acteren van Amsterdam Film School.

Deelnemen aan auditie

Summer School English

INTRODUCTION


Do you want to experience a creative summer while discovering Amsterdam and learning all about filmmaking? If yes, Amsterdam Summer School is the place for you to be. We have an extensive 5-day summer school program where you’ll discover fiction, documentary, directing, cinematography, acting and editing. By the end of the week you will have made your own movie.

You’ll shoot film footage together with your classmates in Amsterdam with our professional camera’s on day one, and the next day you’ll record a film scene as an actor behind the camera or in charge as the director. Every morning and afternoon of our summer school you will discover a new part of filmmaking. Every day ends with a drink, a boat trip excursion or a cinema night with your summer class. For those coming from abroad or living outside Amsterdam, you could stay in a nearby youth hostel during this summer program (not included).

The week is concluded with a festive screening of your movie at Amsterdam Film School where you and your classmates will receive your certificate of participation in the presence of friends and family. Everybody is invited!

We also have a Dutch version. Click here for more information.

The goal of our program is to let you have a taste of what it is like to create your own movie within a small, enthusiastic group of young people at this summer school in Europe.

Whether you like cinematography, acting, directing or editing: you’ll learn about all different aspects of film making and you will get to choose your own role for the final movie at the end of this summer camp. Enjoy the week in Amsterdam capturing the beauty of the city, while making new friends, having fun in class and at the daily excursions.

The Summer Course is suitable for every enthusiastic filmlover between 15 and 30 years of age.

The lessons are scheduled from Monday to Friday from 10:00 – 16:00.

The excursions will continue at 16:00 and finish at 17:30/18:00 (or slightly later in the case of a cinema visit).

PROGRAM


At the first day of the Summer School, you’ll get to know your class and teacher. After the introduction you’ll start using our camera’s. Discover all the options these camera’s have to offer and shoot your first film footage.

After you’ve met your classmates and learned about the camera’s, you’re going to write a plan for a short interview in teams of two candidates. You’ll use your new camera skills to film the interview.

It’s almost impossible to shoot a movie without actors and that’s why we’ll teach you everything about acting on your second day of the Summer School. If you’re talented, you might be able to play the main role in the film that the class makes at the end of the week. After you’ve learned about acting, you’re going to use this knowledge in a scene. But if you don’t like acting you could also direct or shoot the film. The different exercises and useful tips and tricks will get you introduced into the craft of acting.

During the third day you’ll shoot a film. There is time in the morning to write a plan at school. What are you going to film? Who are you going to film and why? Which shots do you need? Will you use a handheld camera or do you use a tripod?

You’ve got the afternoon to make your own item and shoot the best scenes you can. When you’re finished you’ll come back to Amsterdam Film School and we’ll make sure your shots are saved secure or our workstations.

This day will be about Amsterdam, so what is the best way to finish? A boat trip trough the canals of Amsterdam!. It is also possible to bring a camera if you’re inspired to film more.

During the first three days you’ve been busy filming different situations. You’ve done an interview, filmed different scenes and shot your own item in Amsterdam. Now it’s time to see what these shots look like. What can you do with it and how does editing work? During this fourth day you’ll learn about editing and you’ll make your first edit!

On the fifth and last day of the Summer School, you and your group can choose which film subject you like the most: documentary filming, editing or something else? In the morning you could shoot another scene, continue editing or visit Amsterdam The program is yours to choose.

After the lunch break you’ll finish with the certificate celebration and screening of your own final movie at 15:00 o’clock. Family and friends are invited to join you for this festive screening!

COSTS


The Summer School includes:

Five days of courses and coaching from passionate teachers working in the film industry

Availability of professional equipment, from camera’s to editing work stations and software

Excursion to the cinema and the Eye Filmmuseum

A boat tour in the canals of Amsterdam

A drink and a bite 

A certificate celebration and festive closure with family and friends

Not included: Do you want to enjoy the Film Summer School to the fullest and add an extra holiday feeling to the experience? You could sleep in the A&O Hostel. This hostel is located within 10 minutes of walking in Amsterdam Zuid-Oost. During your free hours you could grab a drink, hire a bike or go exploring.

The Summer School will be invoiced in advance. Prices of the Summer School can be read below.

For processing your registration Amsterdam Film School will charge a one time administrative fee of EUR 25.

TypePrice whole program
Summer SchoolEUR 595

At Amsterdam Film School you can pay by bank transfer or credit card.

Our terms and conditions can be read by following this link. By registering  you’ll accept these terms.

*Please note that as we are currently in the process of translating our complete offering and website our terms are currently only available in Dutch. Upon request we send you the English version.

REGISTRATION


LOCATION


Amsterdam

Paasheuvelweg 5, 1105 BE Amsterdam, Nederland

LOCATION


Eindhoven

De Lismortel 23, 5612 AR Eindhoven, Nederland

Summer School

INTRODUCTIE


Wil je deze zomer een week lang creatief bezig zijn met film en vooral zelf aan de slag gaan en ook nog eens Amsterdam ontdekken?
Dan is onze Summer School echt iets voor jou!

We hebben een uitgebreid programma voor je samengesteld waarin je kennis maakt met de verschillende disciplines van film maken (fictie en documentaire) alsmede acteren en monteren. Zo krijg je van alles wat mee en draai je je eigen film.

Samen met je medestudenten ga je erop uit en maak je een reportage van Amsterdam met professionele camera’s. Daarnaast film je een scène waarin je ofwel acteert, het camerawerk verzorgt of waarin je de regie in handen hebt. Elke ochtend en middag ben je bezig met film in de breedste zin van het woord waarna je de dag afsluit met een hapje en een drankje op ons dakterras of een boottocht door Amsterdam of een avondje bioscoop.

We eindigen de week met een screening van jouw eindfilm bij Amsterdam Film School. De vertoning is uiteraard ook voor familie en vrienden en je ontvangt een certificaat van deelname.

We hebben ook een Engelstalige versie van ons zomer programma. Klik hier voor meer informatie.

Het doel van de Summer School is om een week lang het filmvak te proeven en een eigen film te maken samen met je medestudenten. Of je nu van camera, acteren, regisseren of monteren houdt, alles komt aan bod! Daarnaast ben je een week lang elke dag op pad in Amsterdam en zijn er
’s avonds verschillende activiteiten samen met de groep.

Voor elke filmliefhebber van 15 tot en met 25 jaar.

Je hebt een week lang van maandag tot en met vrijdag elke dag les van 10:00 tot 16:00 uur. Tussen 16:00 tot 18:00 uur ben je vrij en kun je gebruik maken van de camera’s en lokalen van Amsterdam Film School, van de zon genieten op het dakterras of lekker Amsterdam in!

Het avondprogramma* start weer 19:00 uur en duurt tot 22:00 uur (eindtijd kan soms variëren vanwege bijvoorbeeld een bioscoopbezoek).

*Houd er rekening mee dat er niet iedere avond een programma gepland is.

PROGRAMMA & STARTDATA


Op de eerste dag van onze Summer School begin je met een kennismaking met de groep en de docent. Na de introductie ga je gelijk aan de slag met de Blackmagic Pocket Cinema Camera’s en de Canon XF100. Je leert alle mogelijkheden van de camera kennen en je draait je eerste shots. We behandelen welke shots je allemaal kunt maken en daarnaast ook wat het doel is van zo’n shot. Door het zelf gelijk te doen leer je hoe je kunt filmen op deze eerste dag.

Nu je kennis hebt gemaakt met de groep en de camera’s maken we groepjes en schrijf je een plan voor een kort interview. Je interviewt je medestudent en maakt gebruik van de camera’s en de verschillende shots waar je alles over hebt geleerd tijdens het eerste gedeelte van de dag.

Zonder acteurs en actrices is het heel lastig om een film te maken en daarom leer je op de tweede dag alles over acteren zodat je misschien straks wel in één van de films kunt spelen. Met verschillende speloefeningen en handige feitjes en tips maak je kennis met het vak acteren.

Nadat je in de ochtend alles hebt geleerd over acteren ga je je kennis gebruiken in een scène. Mocht je het minder leuk vinden om te acteren niet getreurd: de scènes moeten natuurlijk ook geregisseerd en gefilmd worden en daar is wellicht voor jou een belangrijke rol weggelegd.

Als elke scène erop staat en het beeldmateriaal alvast op de computers is ingeladen ben je in de avond eerst even lekker vrij maar om 19:00 uur gaan we met z’n allen naar het Eye Film Museum. Het Eye Film Museum ligt aan de overkant van station Amsterdam Centraal en is een van de meest filmische plekken van Amsterdam.

Tijdens de derde dag ga je een reportage maken van Amsterdam in het Vondelpark. In de ochtend begin je op school met het schrijven van een plan. Wat ga je filmen? Wie ga je filmen en waarom? Welke shots heb je nodig? Ga je alles op een statief draaien of uit de hand? Als je je plan af hebt lunch je eerst op school waarna je in groepjes de stad in gaat.

In het Vondelpark heb je de hele middag om jouw eigen reportage te maken en zoveel mogelijk beelden te schieten. Als je klaar bent kom je terug naar Amsterdam Film School en zorg je ervoor dat al jouw beelden veilig op de computer staan.

Aangezien deze dag in het teken staat van Amsterdam sluit je de dag af met een mooie boottocht door de grachten van Amsterdam en mocht je tijdens deze boottocht een camera van school mee willen nemen om nog wat extra beelden te draaien voor je reportage is dat natuurlijk geen enkel probleem!

Tijdens de eerste drie dagen ben je vooral heel veel bezig geweest met het filmen van verschillende situaties. Je hebt een interview afgenomen, een scène gefilmd en je reportage van Amsterdam gedraaid. Nu is het tijd om eens te kijken hoe al deze beelden er eigenlijk uit zien. Wat kun je er allemaal mee en hoe werkt montage nu eigenlijk? Heb je alle momenten wel lang genoeg opgenomen en had je misschien iets meer moeten filmen of zijn de shots te lang? Tijdens deze vierde dag leer je alles over monteren en maak je een eerste edit!

De vijfde en tevens laatste dag kies je samen met de groep welk onderdeel je het leukste vond en waar je nog meer van zou willen leren. Zo kun je in de ochtend nog een scène opnemen, of doorgaan met monteren of nog Amsterdam ingaan om te filmen. Maar na de lunchpauze rond je het af en maak je samen met je medestudenten je eindfilm voor de certificaat uitreiking om 15:00 uur.

Tijdens de certificaat uitreiking en screening van de eindfilms zijn familie en vrienden van harte welkom om te komen kijken naar je eindresultaat!

KOSTEN


Het programma van Amsterdam Film Summer School is inclusief:

Vijf (5) dagen les en coaching van enthousiaste docenten uit het filmvak

Beschikking over professionele apparatuur, van camera tot montage

Een boottocht door de Amsterdamse grachten

Gezamenlijke excursies naar de bioscoop en het Eye Filmmuseum

Vijf (5) dagen lunch en een bonte avond

Een hapje en drankje op het dakterras van Amsterdam Film School met uitzicht over de stad

Een certificaat uitreiking en feestelijke afsluiting met familie en vrienden

Niet inbegrepen: Wil je het maximale halen uit de Summer School en ook in Amsterdam overnachten voor het ultieme vakantiegevoel? Je kunt overnachten in het nabij gelegen A&O Hostel. Dit gebouw ligt om de hoek bij Amsterdam Film School in Amsterdam Zuid-oost. Hier kun je tijdens de vrije uren een drankje drinken, fietsen huren of naar de bioscoop gaan met medestudenten.

Het zomerprogramma wordt vooraf in rekening gebracht. Hieronder vind je de prijzen van de Summer School.

Voor het verwerken van je inschrijving hanteert Amsterdam Film School een
éénmalige administratieve vergoeding van EUR 25.

ONDERWIJSTARIEFPRIJS GEHELE PROGRAMMA
Summer SchoolEUR 595

Bij Amsterdam Film School kun je betalen per bankoverschrijving of per credit card. Na je inschrijving ontvang je een factuur met een betalingstermijn van 14 dagen. Je inschrijving is definitief na ontvangst van de betaling. Je kunt er ook voor kiezen om de Summer School in twee delen te betalen, de bijkomende administratiekosten hiervoor zijn EUR 55,-.

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

INSCHRIJVING


LOCATIE


Amsterdam

Paasheuvelweg 5, 1105 BE Amsterdam, Nederland

Eindhoven

De Lismortel 23, 5612 AR Eindhoven

VERVOLG


Na de Summerschool kun je de Vooropleiding Filmmaken volgen. Of kiezen uit de hoofdopleidingen voor de  Opleiding Regie Fictie of Documentaire. Je hebt ook de mogelijkheid om de uitgebreide Montage Opleiding te volgen of één van onze Masterclasses.


Camera Acteren Jaar 2

Volg eerst de Vooropleiding Camera Acteren en indien je wordt aangenomen op de Hoofdopleiding krijg je de Vooropleiding cadeau!

EERST VOLGENDE STARTMOMENT


INTRODUCTIE


Het tweede jaar van de Opleiding Camera Acteren gaat het hoofdzakelijk over de verdieping van de acteur, het onderzoek, het gebruik van je fysiek en stem gekoppeld aan personages. Tevens ga je veel setervaring opdoen zodat je klaargestoomd bent voor het werkveld. De eigenschappen die deze verdieping bepalen zijn: Fysiek, spel-intelligentie, verbeeldingskracht, emotie, technisch camera- acteren, gevoeligheid en empathie. Het is een verdieping van alles wat in het eerste jaar geïntroduceerd is.

Je gaat in op het transformeren naar extremere personages. Hoe bereid je je als acteur voor op een extreem personage? Hoe transformeer je geloofwaardig in fysiek en in stem? Dit alles heeft te maken met spel-intelligentie en dit is iets wat je veelvuldig gaat trainen.

Daarnaast leer je de essentie van goed samenspel met je tegenspelers. Samenspel gaat om echt kunnen luisteren en reageren. Hoe verhoud je je op de set tot je tegenspeler en hoe kun je elkaar uitdagen, je aan elkaar optrekken en het beste uit elkaar halen in het spelen van scènes? Ook ga je verschillende groeps-scènes spelen waarbij je meer leert over groepsdynamiek en focus.

Ook op het gebied van scriptanalyse wordt je verder uitgedaagd. Zo krijg je niet alleen scène-analyse, maar leer je ook over t de dramatische bogen van de hele vertelling en hoe je je daarin als acteur kunt bewegen. Nu je de basiskennis van cameravoering onder de knie hebt, kun je de camera leren gebruiken om je spel te versterken en word je bewustzijn over alle aspecten van film vergroot; camera, montage, licht en art.

Na afronding van de vervolgopleiding weet je waar je kracht ligt en tevens welke rollen het best bij jou passen en ben je klaar voor de filmindustrie!

Let op, auditie is vereist.

Het doel van Camera Acteren Jaar 2 is om je klaar te stomen voor het werkveld. Je leert vooral je krachten als acteur te herkennen en deze toe te passen in je spel. Daarnaast ga je dieper in op de verschillende speltechnieken en mogelijkheden van fysiek acteren. Je schrijft een carrièreplan en je meldt je aan bij castingbureau’s.

De Vervolgopleiding Camera Acteren is geschikt voor semiprofessionele acteurs die willen professionaliseren of acteurs die onze Opleiding Camera Acteren succesvol hebben afgerond. Let op, indien je de Opleiding Camera Acteren niet hebt gevolgd zijn er toelatingseisen van toepassing (zie volgende tab).

De toelating voor de Opleiding Camera Acteren vindt plaats op basis van twee auditierondes:

Eerste ronde
In de eerste ronde komt je persoonlijke motivatie aan bod en draag je een opgelegde monoloog (wordt toegestuurd door Amsterdam Film School) voor die je richting de camera speelt. Deze bestaat uit een zelfgemaakte tape van een monoloog.

Bij een positieve beoordeling stroom je door naar de tweede ronde.

Tweede ronde
In de tweede auditieronde word je uitgenodigd voor een toelatingsgesprek en controleren we alle formaliteiten die bij je inschrijving van toepassing zijn. Ook kunnen we hier vragen om nog een persoonlijke monoloog (eigen keuze) voor te bereiden om op locatie te spelen.

Nadat alles is doorlopen ben je officieel geselecteerd voor de Opleiding Camera Acteren van Amsterdam Film School.

Het programma van de Opleiding Camera Acteren jaar 2 wordt gegeven op zaterdagochtend en woensdagavond het weekend in deeltijd. Iedere heb je een les op zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur en woensdagavond van 19:00 tot 22:00 gedurende 32 weken. Voor de Opleiding Camera Acteren hanteren wij de schoolvakanties van de regio Noord-Holland.

PROGRAMMA & STARTDATA


In deze eerste module word je persoonlijk gecoacht op jouw kwaliteiten en valkuilen en werk je met gerichte opdrachten aan jouw ontwikkeling als acteur of actrice. Je krijgt met name verdieping op je voorstellend vermogen en spel-intelligentie. Alle geleerde stof wordt nu samengebracht, je leert omgaan met alle vaardigheden die je als acteur nodig hebt een personage vorm te geven en een tekst tot leven te brengen. Daarnaast wordt er in de fysieke spellessen aandacht besteed aan het gebruiken van jouw specifieke fysiek en energie voor elke denkbare rol.

 

Verbeeldingskracht

Spel-intelligentie

Fysieke aanwezigheid

Transformatie

Tekstbehandling

Deze module staat in het teken van samenspel. We werken aan groeps-scènes met meerdere personages. Hierin leer je zowel fysiek als tekstueel actief te blijven luisteren, kijken en reageren en je karakter te positioneren ten opzichte van je tegenspelers. Dit is niet alleen een uitdaging voor de acteur, ook van regie en crew vereisen dit soort scènes extra aandacht, wat we in deze module in de praktijk zullen verkennen.

Daarnaast volg je in dit blok lessen in zangvoordracht en andere vormen van een stemopdracht. De stem is een belangrijk instrument van de acteur en zang is een goed middel om deze te trainen. Daarbij komt bij zangvoordracht het vertellen van een verhaal, dynamiek, ritmegevoel, fysieke beheersing, persoonlijke verbinding en emotionele toegang kijken. Tijdens deze intensieve module wordt er zowel technisch als persoonlijk gewerkt aan een lied dat bij jou past. Je zal worden uitgedaagd om jezelf grondiger te onderzoeken en open te stellen. Authenticiteit is ook hier een sleutelbegrip.

 

Ensemble-spel

Fysieke reactie en luisteren

Technisch camera acteren (angles)  

Zangvoordracht

Dynamiek, ritme en emotie

In deze module wordt dieper ingegaan op de psychologische gelaagdheid van de personages en wordt de tot nu toe geleerde stof naar een hoger niveau getild. We gebruiken nu uitgebreider de diepgravende technieken zoals Chubbuck, Meisner, Mamet, Alba en Adler om tot de kern te komen van alle mogelijke vormen van acteren. Hierin staat persoonlijke aanpak centraal en zoeken we naar jouw persoonlijke kracht en uitgangspunt om tot geloofwaardig, gelaagd en gevarieerd spel te komen. De teksten die we gebruiken zullen complexe dramatische bogen bevatten en vragen van de acteur grote overgangen te maken in emotie. In de fysieke spel-lessen leer je om je houding, energie en aanwezigheid ten opzichte van je tegenspeler, de ruimte en de camera bewust te sturen. Maar vooral  leer je als acteur grip te krijgen op de dramatische vertelling van het hele script.

 

Chubbuck, Meisner, Mamet, Alba en Adler

Dramatische bogen binnen een vertelling

Karakteropbouw en ontwikkeling

Fysieke aanwezigheid en manipulatie

‘Suspension of disbelief’ van de vertelling

De laatste module is gericht op het in de praktijk samenbrengen van alle geleerde stof. Anders dan het eerste jaar sluit je het tweede jaar af met een rol in een korte film. Je krijgt lessen in de voorbereiding van een acteur in aanloop naar de draaidagen. Hoe werk je met een script als een regisseur daar al vaste ideeën over heeft? Wat is de rolverdeling op een set en hoe verhoud je je tot je medespelers en regisseur? Daarbij komt het technisch werken als acteur opnieuw aan bod, zoals het draaien van verschillende takes en het rekening houden met continuïteit, maar deze keer komt er ook tijdsdruk bij kijken en het werken met de beperkingen van de praktijk. Want tijdens deze module ga je aan het werk met één van de afstuderende regisseurs van Amsterdam Film School of doe je op een andere wijze ervaring op in de praktijk. Wederom zul  je tijdens de lessen gecoacht en begeleid worden in dit proces door speldocent en regie-docent en werk je technisch en inhoudelijk aan jouw script en personage. Je rondt de opleiding af met een evaluatiegesprek en natuurlijk een première van jouw afstudeerfilm in de bioscoop!

 

Scriptlezing

Repeteren

Set discipline

Technisch acteren (markers, takes, continuiteit, angles etc)

Persoonlijke coaching

KOSTEN


Iedere opleiding van Amsterdam Film School wordt maandelijks in rekening gebracht gedurende de looptijd van de gekozen opleiding. Hieronder vind je de prijzen per maand. Je kunt er ook voor kiezen om de onderwijssom 100% vooruit te betalen met een betalingskorting van €300.

Daarnaast heb je drie opties om je opleiding in termijnen te betalen. De eerste optie is in 2 halfjaarlijkse termijnen, de tweede optie is in 10 maandelijkse termijnen en de derde optie is in 12 maandelijkste termijnen.

Optie 1: 2 halfjaarlijkse termijnen. Hiervoor ontvang je een korting van EUR 150.

Optie 2: 8 maandelijkse termijnen. Hiervoor rekenen wij een éénmalige administratieve vergoeding van EUR 75.

Optie 3: 10 maandelijkse termijnen. Hiervoor rekenen wij een éénmalige administratieve vergoeding van EUR 125.

Voor het verwerken van je inschrijving hanteert Amsterdam Film School tevens een éénmalige administratieve vergoeding van EUR 75.

PRIJS PER MAAND OBV 8 TERMIJNENTOTAALPRIJS OPLEIDING
ONDERWIJSTARIEFEUR 675,-EUR 5.400,-

Bij Amsterdam Film School kun je betalen per bankoverschrijving of per credit card.

Amsterdam Film School brengt de onderwijssom bij deelbetaling maandelijks in rekening op de derde dag van iedere maand. Iedere factuur heeft een betalingstermijn van 21 dagen na factuurdatum. De factuur voor de eerste maand van de opleiding wordt opgemaakt na inschrijving. Na betaling van deze factuur is je inschrijving definitief. Opvolgende facturen worden maandelijks opgemaakt vanaf de startmaand van je opleiding.

Indien je de opleiding 100% vooruit betaalt ontvang je een betalingskorting van €300 over je volledige onderwijssom.

Amsterdam Film School is een particuliere school en er is geen studiefinanciering mogelijk. Als omschreven bij betaalwijze kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

LOCATIE


Paasheuvelweg 5, 1105 BE Amsterdam, Nederland

VERVOLG


Na de Vervolgopleiding Camera Acteren weet je waar je kracht ligt en tevens welke rollen het best bij jou passen en ben je klaar voor de filmindustrie!


Vooropleiding Camera Acteren

Nu ook in Eindhoven!

Volg eerst de vooropleiding Camera Acteren en indien je wordt aangenomen op de Hoofdopleiding, krijg je de vooropleiding cadeau!

EERST VOLGENDE STARTMOMENT


woensdag 10 februari 2021 | 19:00 - 22:00zaterdag 13 februari 2021 | 10:00 - 13:00zaterdag 23 april 2021 | 10:00 - 13:00

INTRODUCTIE


Gedurende de Vooropleiding Camera Acteren maak je in tien weekenden kennis met de belangrijkste aspecten van camera acteren. Wil jij altijd al in een speelfilm of serie spelen en heb je ambitie om filmacteur of -actrice te worden? Wacht dan niet langer en realiseer je dromen en maak een goede start met onze Vooropleiding Camera Acteren.

We behandelen verschillende acteertechnieken in een veilige omgeving zodat je na het afronden van de opleiding zelfverzekerd aan de slag kunt voor de camera. Je leert te improviseren, je neemt deel aan een auditie en we behandelen  tekst interpretatie. Uiteindelijk acteer je zelf een scène voor de camera op een film set.

De vooropleiding wordt aangeraden om succesvol te kunnen deelnemen aan de toelatingsrondes van onze uitgebreide Opleiding Camera Acteren. Uiteraard biedt de vooropleiding je ook de kans om te proeven van het vak camera acteren.

Wist je dat als je na het afronden van de Vooropleiding Camera Acteren wordt aangenomen op de Hoofdopleiding Camera Acteren je de Vooropleiding van ons cadeau krijgt?

Het doel van de Vooropleiding Camera Acteren is om jou in tien weekenden een solide basis te geven als acteur of actrice. Je leert hoe het is om voor de camera te spelen en tevens naar jezelf te kijken als acteur. Maar je begint met de basis van acteren, wat houdt het eigenlijk in? Hoe kun je als acteur tekst tot leven laten komen?

Na de vooropleiding heb je meerdere malen voor de camera gestaan en kun je na een succesvolle auditie doorstromen naar de uitgebreide Opleiding Camera Acteren.

De vooropleiding is geschikt voor beginnende acteurs en actrices met weinig of geen ervaring in camera acteren.

Het programma van de vooropleiding Camera Acteren wordt gegeven in het weekend. Het totale programma neemt 30 uur in beslag en duurt tien weekenden. Ieder weekend heb je les op woensdagavond van 19:00 tot 22:00 of zaterdagochtend van 10:00 tot 13:00 uur.

PROGRAMMA & STARTDATA


Je maakt kennis met de groep waar je de komende periode mee gaat samenwerken om jezelf te ontwikkelen als acteur. Tijdens de introductie gaan we dieper in op elementaire spellessen zoals jezelf presenteren, camera acteren, tekst interpretatie en improvisatie. Ook krijg je antwoord op de vraag: wat houdt acteren in? Welke mogelijkheden en vormen zijn er? Hoe leer je te denken als een acteur of actrice? Hoe kun je je inleven en wat zijn de do’s and don’ts?

Tekst is een belangrijk onderdeel van acteren maar tekst behandeling is nog belangrijker want je kunt je tekst nog zo goed kennen maar wat doe je er precies mee? Hoe lees je als acteur nu eigenlijk een tekst? Interpreteer je al gelijk wat er staat of lees je eerst eens goed wat er echt bedoeld wordt? Een schrijver heeft met een duidelijk doel de scène geschreven maar kun je dat als acteur ook toepassen? In deze fase leer je alles over tekstbegrip en de handige manieren die er zijn om je optimaal voor te bereiden op een scène.

In deze fase gaan we in op het analyseren van een scène. Wat staat er geschreven en wat kun je er qua spelkeuzes uithalen? Waar zitten de verschillende lagen en hoe zorg je dat je een scène niet constant hetzelfde speelt?

Je leert de basis van het spelen met strategieën en doelen. Een personage heeft altijd een doel in een scène maar hoe ontdek je zo’n doel als je een scène analyseert? Tijdens dit onderdeel draait het vooral om te leren hoe je een scène vanuit verschillende perspectieven kunt bekijken en dat je weet hoe een scène is ingedeeld.

Audities zijn vaak een struikelblok voor een acteur omdat er veel van af hangt. Tijdens de vooropleiding zet je de eerste stappen in auditeren en castings. Je leert om jezelf voor te stellen en je gemakkelijk te voelen tijdens audities. Wat staat je allemaal te wachten als je een auditie hebt? Hoe kun je je goed voorbereiden op een auditie? En vooral, wat laat je zien tijdens een auditie? We geven je handige tips zodat je ontspannen kunt deelnemen aan een casting.

Improviseren is een essentieel onderdeel van acteren en het wordt vaak onderschat. Tijdens improviseren is het de kunst om te blijven luisteren en te reageren op je tegenspeler en te allen tijde mee te gaan in het verhaal. Als je improviseert is het belangrijk om samen met je mede-acteur het verhaal te vertellen en elkaar daarin uit te dagen. Maar hoe doe je dit en welke valkuilen zijn er in het improvisatie spel? Door samen met je medestudenten te spelen leer je hoe je kunt improviseren en hoe je het verhaal kunt blijven vertellen.

Het laatste onderdeel van de vooropleiding is “Camera Acteren”. Wat is nu het verschil tussen camera acteren en het acteren op toneel? Hoe kom je over op camera en hoe leer je als acteur naar jezelf te kijken zonder een waardeoordeel te vellen? Het is belangrijk om naar jezelf te leren kijken en je bewust te worden van je talenten en je aandachtspunten. Hoe kun je ervoor zorgen dat je je op je gemak voelt als je voor de camera staat? De camera ziet alles en dus ook wanneer je zenuwachtig bent of je je niet volledig overgeeft aan het moment. Tijdens deze laatste fase leer je voor het eerst scènes te spelen voor de camera zodat je klaar bent om een volgende stap te nemen in je carrière als acteur. Ook kun je deelnemen aan de toelatingsrondes van de uitgebreide Opleiding Camera Acteren.

KOSTEN


De Vooropleiding Camera Acteren wordt vooraf in rekening gebracht. Hieronder vind je de prijs van de opleiding.

Het is tevens mogelijk om je opleiding in twee termijnen te betalen. Amsterdam Film School rekent hiervoor een éénmalige administratieve vergoeding van EUR 50.

Voor het verwerken van je inschrijving van de vooropleiding hanteert Amsterdam Film School een éénmalige administratieve vergoeding van EUR 25.

Wist je dat als je na het afronden van de Vooropleiding Camera Acteren wordt aangenomen op de Hoofdopleiding Camera Acteren je de Vooropleiding van ons cadeau krijgt?

ONDERWIJSTARIEFTARIEF O.B.V 2 TERMIJNENTOTAALPRIJS OPLEIDING
Gehele opleidingEUR 337.50EUR 675

Bij Amsterdam Film School kun je betalen per bankoverschrijving of per credit card.

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

LOCATIE


Amsterdam

Paasheuvelweg 5, 1105 BE Amsterdam, Nederland

Eindhoven

De Lismortel 23, 5612 AR Eindhoven, Nederland

VERVOLG


Na de Vooropleiding Camera Acteren kun je ervoor kiezen om jezelf verder te ontwikkelen door het volgen van de uitgebreide Opleiding Camera Acteren.


Ontwikkeling en Financiering

INTRODUCTIE


De module Ontwikkeling en Financiering is de start van onze uitgebreide Opleiding Productie.

Gedurende deze acht weken leer je de basis van de kerntaken van een producent. Je behandeld het creatieve producentschap in relatie tot een maker en je leert hoe een filmproductie tot stand komt. Ook krijg je inzicht in de wegen naar financiering en distributiemogelijkheden. Daarnaast wordt er veel gesproken over en gekeken naar films om meer te leren over de inhoudelijke kant van producentschap.

Filmmaken en produceren is doen! Daarom zijn alle lessen zeer praktijkgericht en zal je uitgedaagd worden zelf aan de slag te gaan!

We behandelen tijdens de module het volledige vakjargon, de meest gebruikte computerprogramma’s waaronder Movie Magic en alle denkbare functies binnen een filmproductie zodat je goed voorbereid met alle basiskennis van produceren kunt starten met de tweede fase van de opleiding Productie.

Deze module is ontwikkeld voor zowel nieuwe of beginnende producenten die met de basiskennis van productieleiding willen beginnen.

Het programma van de module wordt gegeven in de avond in deeltijd. Het totale programma duurt 8 weken. Je kunt kiezen voor ons avondprogramma dat tweemaal in de week plaatsvindt op dinsdag en donderdag van 19:30 – 22:00.

PROGRAMMA & STARTDATA


Takken binnen productie
Rol van de producent in ontwikkelfase
Script begeleiding
Financiering en Distributie

KOSTEN


Het curriculum van Amsterdam Film School is modulair opgebouwd. Dit betekent dat je kunt kiezen voor één module indien je wenst te specialiseren of een combinatie van meerdere of alle modules indien je een volledige opleiding wenst te volgen.

Iedere opleiding van Amsterdam Film School wordt maandelijks in rekening gebracht gedurende de looptijd van de gekozen opleiding. Hieronder kun je lezen hoe dat werkt en hoe je het meest gunstige tarief kunt kiezen voor jouw opleiding.

Onze tarieven zijn onderverdeeld in drie groepen. We hanteren onze standaard prijs voor inschrijving voor één module. Indien je meerdere modules (of de gehele opleiding) volgt bij Amsterdam Film School kom je in aanmerking voor een gunstiger tarief. In onderstaande tabel staan de tarieven vermeld per groep. Voor het verwerken van je inschrijving hanteert Amsterdam Film School een éénmalige vergoeding van EUR 75.

ONDERWIJSTARIEFTOTAALPRIJS MODULE
een moduleEUR 1.450
meerdere modulesEUR 1.399
alle modulesEUR 1.350

Bij Amsterdam Film School kun je betalen per bankoverschrijving of per credit card.

Amsterdam Film School brengt de onderwijssom maandelijks in rekening op de zesde dag van iedere maand. Iedere factuur heeft een betalingstermijn van 21 dagen na factuurdatum. De factuur voor de eerste maand van de opleiding wordt opgemaakt na inschrijving. Na betaling van deze factuur is je inschrijving definitief. Opvolgende facturen worden maandelijks opgemaakt vanaf de startmaand van je opleiding.

Indien je de opleiding 100% vooruit betaalt ontvang je een betalingskorting van €300 over je volledige onderwijssom.

Als omschreven bij betaalwijze kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

LOCATIE


Panamalaan 5G, 1019 AS Amsterdam, Nederland

VERVOLG


Na de Ontwikkeling en Financiering zet je de volgende stap tijdens de Opleiding Productie waarin je het scenario gaat bespreken met de regisseur in de Module Pre-productie.

ONS VOLLEDIGE CURRICULUM


De Module Ontwikkeling en Financiering maakt onderdeel uit van ons uitgebreide curriculum. Hieronder kun je de samenstelling van ons curriculum vinden alsook onze andere opleidingen.

Basis van Produceren

Meer info

Produceren voor Film

Meer info

Pre-Productie

Meer info

Productie

Meer info

Productieleider

Meer info

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Regievisie

Meer info

Opname

Meer info

Montage

Meer info

Regisseur

Meer info

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Filmplan

Meer info

Opname

Meer info

Montage

Meer info

Documentairemaker

Meer info

Basis van Acteren

Meer info

Acteren en Transformeren

Meer info

Technisch Acteren

Meer info

Acteren voor Film

Meer info

Acteur

Meer info

Basis van Monteren

Meer info

Dramatisch Monteren

Meer info

VFX en Color Grading

Meer info

Post-Productie

Meer info

Editor

Meer info

Basis van Audio voor Film

MEER INFO

Pre-Productie

MEER INFO

Productie

MEER INFO

Post-Productie

MEER INFO

Sound Designer

MEER INFO


Pre-productie

INTRODUCTIE


De module Pre-productie is de tweede module van onze uitgebreide Opleiding ProductieIn de tweede module van de opleiding ga je een samenwerking aan met de regisseurs van onze Opleiding Regie Fictie die het scenario voor je productie hebben geschreven.

Deze twaalf weken durende module richt zich op het voorbereidende werk naar de realisatie van een film. Aan bod komt o.a. De rolverdeling binnen een productieteam, de invulling en hiërarchie van een crew, de nodige contracten en afspraken en de inhoudelijk en logistieke voorbereiding van de draaidagen. In de eerste weken wordt je klaargestoomd om al je kennis in praktijk te brengen en ontmoet je de regisseurs van de opleiding Regie Fictie. Samen met hen start je onder begeleiding van je vakdocent de pre-productie van de afstudeerfilms.

Vervolgens ga je de kennis die je hebt opgedaan in de Module Ontwikkeling en Financiering gebruiken bij het voorbereiden en organiseren van je filmproductie.

Je moet als productieleider precies weten welk verhaal er verteld wordt. Je leert in de opleiding samen te werken met de regisseur. Je leert je zo goed mogelijk voor te bereiden op je productie zodat je als productieleider rekening kunt houden met alle elementen van een filmproductie.

Deze module is ontwikkeld voor producenten die de vorige Module Basis van Produceren met succes hebben afgerond of die deze basiskennis al bezitten. Toelating vindt in dat geval plaats op basis van een intakegesprek.

Het programma van de module wordt gegeven in de avond in deeltijd. Het totale programma duurt 12 weken. Je kunt kiezen voor ons avondprogramma dat tweemaal in de week plaatsvindt op dinsdag en donderdag van 19:30 – 22:00.

PROGRAMMA & STARTDATA


Rolverdeling productie

Crewleden & setdiscipline

Start van pre-productie met regisseurs en crew

MovieMagic – planning/breakdown

KOSTEN


Het curriculum van Amsterdam Film School is modulair opgebouwd. Dit betekent dat je kunt kiezen voor één module indien je wenst te specialiseren of een combinatie van meerdere of alle modules indien je een volledige opleiding wenst te volgen.

Iedere opleiding van Amsterdam Film School wordt maandelijks in rekening gebracht gedurende de looptijd van de gekozen opleiding. Hieronder kun je lezen hoe dat werkt en hoe je het meest gunstige tarief kunt kiezen voor jouw opleiding.

Onze tarieven zijn onderverdeeld in drie groepen. We hanteren onze standaard prijs voor inschrijving voor één module. Indien je meerdere modules (of de gehele opleiding) volgt bij Amsterdam Film School kom je in aanmerking voor een gunstiger tarief. In onderstaande tabel staan de tarieven vermeld per groep. Voor het verwerken van je inschrijving hanteert Amsterdam Film School een éénmalige vergoeding van EUR 75.

ONDERWIJSTARIEFTOTAALPRIJS MODULE
een moduleEUR 1.450
meerdere modulesEUR 1.399
alle modulesEUR 1.350

Bij Amsterdam Film School kun je betalen per bankoverschrijving of per credit card.

Amsterdam Film School brengt de onderwijssom maandelijks in rekening op de zesde dag van iedere maand. Iedere factuur heeft een betalingstermijn van 21 dagen na factuurdatum. De factuur voor de eerste maand van de opleiding wordt opgemaakt na inschrijving. Na betaling van deze factuur is je inschrijving definitief. Opvolgende facturen worden maandelijks opgemaakt vanaf de startmaand van je opleiding.

Indien je de opleiding 100% vooruit betaalt ontvang je een betalingskorting van €300 over je volledige onderwijssom.

Als omschreven bij betaalwijze kun je de onderwijssom maandelijks in delen betalen. Zo hoef je niet in één keer de volledige cursussom over te maken en kun je de kosten over meerdere maanden spreiden.

Onze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op ons onderwijs kun je lezen via deze link. Door inschrijving bij Amsterdam Film School verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

LOCATIE


Panamalaan 5G, 1019 AS Amsterdam, Nederland

VERVOLG


Alle kennis die je hebt opgedaan in de de Module Pre-productie pas je toe tijdens de derde Module Productie en vierde Module Post-productie van de Opleiding Productie.

ONS VOLLEDIGE CURRICULUM


De Module Pre-productie maakt onderdeel uit van ons uitgebreide curriculum. Hieronder kun je de samenstelling van ons curriculum vinden alsook onze andere opleidingen.

Basis van Produceren

Meer info

Produceren voor Film

Meer info

Pre-Productie

Meer info

Productie

Meer info

Productieleider

Meer info

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Regievisie

Meer info

Opname

Meer info

Montage

Meer info

Regisseur

Meer info

Storytelling

Meer info

Cinematografie

Meer info

Filmplan

Meer info

Opname

Meer info

Montage

Meer info

Documentairemaker

Meer info

Basis van Acteren

Meer info

Acteren en Transformeren

Meer info

Technisch Acteren

Meer info

Acteren voor Film

Meer info

Acteur

Meer info

Basis van Monteren

Meer info

Dramatisch Monteren

Meer info

VFX en Color Grading

Meer info

Post-Productie

Meer info

Editor

Meer info

Basis van Audio voor Film

MEER INFO

Pre-Productie

MEER INFO

Productie

MEER INFO

Post-Productie

MEER INFO

Sound Designer

MEER INFO